Despre anonimii nemulţumiţi

De data asta mi s-a luat rau. Am mai spus eu ca nu mai permit comentariile pe blog, dar mi-era de cei care ma intreaba cate una alta despre retete si vroiam sa le raspund cu orice pret. Cand vad asemenea fiinte, ma ia o groaza teribila. Asa ca am simtit nevoia sa impartasesc cu voi, care imi sunteti atat de dragi… un comentariu, mai mult decat prietenos primit de la un anonim mai mult decat frustrat.

Anonim spunea…
Este pacat sa consideri ca retetele pe care le scrii aici sunt inventate de tine .Iar faptul ca nu suporti comentariile mai putin favorabile, reactionand ca un arici, ma face sa cred ca esti “modestia” intruchipata.Retetele pe care le publici sunt copiate dintr-o carte de bucate asa ca ….mai lasa-ne cu aerele astea de vedeta neinteleasa.Oricum vor fi cateva mesaje care te vor ridica in slavi asa ca , nu pune totul la suflet .Sunt o persoana rea, invidioasa pe succesele tale , asa ca….Apropos (asa se scrie sau am gresit?) eclerele le-ai inventat tu? Sau ai gasit reteta intr-o carte de bucate si apoi dupa ce le-ai facut acasa , te-ai gandit sa ni le trimiti si noua ca “inventie”proprie….e hilar daca nu ar fi si penibil .

Doamne Dumnezeule, am citit de mai multe ori comentariul si sincera sa fiu nu stiam ce sa fac: sa rad in hohote sau sa plang. Am ales sa rad in hohote. Este pacat sa fii atat de limitat incat sa consideri ca unele dintre retetele pe care le-am scris aici as pretinde ca sunt INVENTATE de mine. Cum sa inventez bai eclerul, cordon bleu sau altele asemenea care sunt retete consacrate? Am pretins eu undeva asa ceva?

Faptul ca reactionez ca un arici la comentarii stupide ca ale tale, se datoreaza pur si simplu faptului ca nu permit nimanui, cu atat mai putin unui anonim care nu a fost niciodata invitat la masa mea, sa isi bata joc de munca pe care o fac aici. Ce vedeta, mai? Unde am pretins eu ca-s vedeta? Sunt nenumarate bloguri culinare si da, fiecare gospodina e o vedeta in felul ei, pentru sotul ei, pentru copilul ei, pentru cei care degusta mancarea si pentru cei care zambesc cand mananca o prajitura facuta de ea.

Apropo de copiat, tu stii ce inseamna a copia dintr-o carte de bucate? Inseamna a lua cu punct si virgula, a da copy/paste la o reteta. Nu am facut asta si nu o sa fac niciodata, la fiecare reteta pe care am preluat-o de undeva sau m-am inspirat in prepararea ei de undeva, am scris de unde, de ce etc. Nu mi-am insusit niciodata retete care nu sunt ale mele si da, sunt multe retete aici pe care eu le-am INVENTAT din ce aveam in bucatarie, din ce pofte avea bebelusul meu etc.

Nici chiar la retetele inspirate nu am copiat, ci mi-am adus aportul personal la fiecare, am dat sfaturile pe care le-am considerat necesare pt ca reteta sa reuseasca si poate asta e diferenta intre un blog culinar si o carte de bucate. Nu ma astept sa intelegi, ci ma astept la alte comentarii acide pe care insa n-o sa-ti mai permit sa le faci.

Am spus de mai multe ori ca o sa scot comentariile de pe blog, dar sincer mi-a parut rau pentru toti vizitatorii mei simpatici, prietenii mei din bucatarie, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodata dar de care ma simt legata prin intrebarile pe care mi le pun, prin comentarii, prin simpla lor prezenta pe blog in fiecare zi.

Faptul ca vorbesti despre “succesele” mele inseamna ca tu consideri ca le am, asa ca iti multumesc pentru asta, mi-ai facut seara mai frumoasa. Nu pun la suflet comentariile de genul celor pe care le-ai facut, le pun altundeva, dar nu e de scris aici.

Acestea fiind spuse, te rog inca o data, asa cum te-am mai rugat sa apesi pe X-ul rosu din dreapta ecranului si sa nu ma mai vizitezi in veci, pentru ca nici eu nu am dat buzna in casa ta si pe calculatorul tau, asa ca te rog sa nu violezi nici tu “intimitatea” bucatariei mele virtuale.

P.S. DEX-ul (dictionarul explicativ al limbii romane) spune asa:

APROPÓ (1) adv., (2) apropouri, s.n. 1. Adv. Fiindcă a venit vorba (de asta); bine că mi-am adus aminte. 2. S.n. Aluzie (adesea răutăcioasă) la adresa cuiva; propunere făcută cuiva pe ocolite. [Var.: apropóu s.n.] – Din fr. à-propos.

“apropos” e un fel de lingurision si furculision.

20 Comments

  1. roxana.m.

    draga mea teo,scurt si la obiect :ai super dreptate ca sa zic asa.subscriu .pupici.cand soseste bebe?mai poti sta in bucatarie? eu 9 luni de zile n-am gatit nimic de rau ce-mi era .n-am avut nici o pofta numai greturi.tu esti norocoasa inca odata te pup si felicitari pt blog

  2. Bucataria-Paradis

    Teo,nu fi suparata,ca nu merita astfel de oameni.succes…eu te votez mereu.Meriti premiul mare!!!

  3. Anonymous

    daca tot spunea anonimul ca o sa se gaseasca cativa care sa te ridice in slavi uite ca m-am gasit eu! vreau sa-ti multumesc pt faptul ca-ti rapesti din timpul zilnic ca sa postezi niste retete ilustrate pas cu pas.orice am gatit de pe blogul tau mi-a iesit din prima.pt orice am gatit am primit o lauda, si crede-ma ca am gatit de la aperitive la dulciuri.daca nu ma uit in fiecare zi pe blog sa vad ce gatesti ca nu am timp(sincer) a doua sau a treia zi tot te prind din urma.am mai citit bloguri dar al tau e cel mai explicit…sa-n-teleaga toata lumea.si da anonimule nu teo a inventat eclerele dar ea mi-a aratat cum se fac fiindca mi se pareau f elaborate.si da are tot dreptul sa sara in sus ca ariciu fiinda ca vb de munca ei aici.comentariul tau face atac la persoana si nu este fair-play.scrie-i ca nu ti-a iesit reteta nu ca nu-ti place de ea ca om fiindca nu o cunosti. mihaela

  4. Sa inventezi?Cate lucruri mai sunt de inventat?Multe,foarte multe,dar acestea le ramane de descoperit unor oameni de exceptie,printre care,din nefericire,noi care scriem sau citim bloguri,nu ne numaram .Si cu atat mai putin frustrati sau frustratele din viata de zi cu zi.Zic “frustatele”,in cazul tau, pentru ca un barbat nu are cum sa fie invidios pe asa ceva.

  5. Sabina

    Draga,Teo …lasa frustatii sa si faca damblaua …nu i mai lua in seama. Sincer si eu m am atacat cand am primit astfel de mesaje si m am coborat la mintea ei (cu siguranta acesti anonimi sunt de gen feminin) si i am raspuns pe masura. Insa data viitoare nu o voi mai face pentru ca nu merita sa pierdem timpul cu astfel de personaje frustrate.
    E mult mai bine sa nu i mai bagi in seama !!!

  6. n-ai de ce sa renunti la comentarii… din punctul meu de vedere un blog fara comentarii nu mai e blog… daca nu mai interactionezi sub nici o forma cu cititorii nu mai are nici un farmec… eu te felicit pentru ce faci aici si-ti urez mult succes!

  7. Anonymous

    teo, nu ma consider fana a nimanui, ci mai degraba iti “fur” cite o idee ici colo…dar ce ti-a scris tipa mi s-a parut total nerespectuos daca nu deplasat…te rog aplica-ti sfatul: da-i click si la revedere…si tanti, un sfat…ca la televizor: daca nu-ti place emisiunea foloseste telecomanda/mouse-ul…zau asa….sunt atitea site-uri culinare si daca nu o fi nici unul pe placul tau ai curajul de-ti fa tu unul…dar nu te cred in stare…

    * mamica din iasi

  8. Anonymous

    Imi pare rau ca exista si asemnea creaturi.
    Noi toti stim ca nu ai inventat tu aceste retete, dar esti de mare ajutor.
    Eu recunosc, ca m-ai facut sa fc prajituri, ceea ce nu credea nimeni ca ma voi apuca vreodata.
    In rest gatesc foarte bine, am invatat de la stra-bunica, care a fost bucatareasa 🙂

    Sarcina usoara in continuare (ca greul abia vine), si nu da atentie,

    Va imbratisez , Karmin

    te rog frumos sa ma contactezi pe mess pe id cirmos79 pt ca vreau sa iti trimit ceva.

  9. Anonymous

    teo…de ce am tinut sa comentez mai devreme…pai sa-ti dau doar un exemplu…baietilor mei nu le placea carnea de nici un fel…ce fripturi, snitele sau mai stiu eu ce…nimic..vegetarieni convinsi (sau doar daca avea tona de ketchup pe ele)…asta pina cind am facut reteta ta de chicken nuggets….JACKPOT…functioneaza de fiecare data…Plus ca eu mai cochetez cu retetele tale asiatice….
    *tot mamica din iasi

  10. Andreea

    Buna. Cineva imi spune intr-o zi ca omul slab de fire nu poate sa fie decat invidios… Andreea

  11. Mihaela

    Draga Teo, imi pare rau ca esti nevoita sa citesti si comentarii de …
    Uite feedback din partea mea: sotul meu gateste cu placere dupa retetele tale si, mai nou, si colegele lui de la serviciu – salutari pe aceasta cale de la departamentul voce RDS Bucuresti! Pup

  12. Anonymous

    Draga Teo, de multe ori m-am gandit sa iti scriu mai ales cand erai necajita de comentarii…dar am zis, lasa, nu ii mai fac si eu capul calendar femeii cu sfaturile mele…nu se face ! ideea este ca vizitez destul de des blogul tau si de ceva vreme…iar acum dupa ce ne/ai povestit cum trebuie procedat cu castravetii, mi-am dat seama ca esti norocoasa cu o asa bunica iar eu is norocoasa ca exista astfel de bloguri, cum ar fi al tau. nu te ridic in slavi, dar eu ma inspir destul de des din retelele tale ca sa nu zic ca am devenit un pic exclusivista…adica, numai atunci cand nu gasesc nimic, chiar nimic pe blogul tau, care sa imi faca cu ochiul, ca sa zic asa, numai atunci, mai trec si pe la altii…ce sa zic, la inceput mi-a placut blogul ca avea poze si pricepeam si eu….hihihi…ca sa iti dai seama cu cine stai de vorba…ehheeh…apoi am descoperit ca retetele erau detaliat descrise, nu se sarea peste etape, era imposibil sa gresesti…calitatea retetelor tale, din punctul meu de vedere, consta tocmai in faptul ca sunt foarte simple sau le prezinti ca si cum ar fi, iar apoi sunt pur si simplu delicioase….cel putin retelele pe care le/am executat eu dupa blogul tau au fost pe gustul meu si al familiei mele. bineinteles, nu se poate multumi toata lumea…nici nu trebuie…fiecare isi alege ce vrea, ce poate si ce are chef sa pregateasca…cat despre inventii si inventatori…blogul asta mie nu mi se pare ca ar fi despre stiinta si tehnica, nu se breveteaza nimic, nici la OSIM nu se inregistreaza…se castiga doar simpatii si mai multa incredere in bucatarie…
    cam atat, parerea mea. acum ca am cuvantat parca ma simt mai bine. oricum, mai voiam sa iti urez nastere usoara, floare la ureche, daca exista, sa ai un prunc sanatos si frumos si sa va bucurati de el…sa ai grija si de tine si parca te vad revenind dupa nastere cu o sectiune de retete si pentru bebei…hihihi… te/am pupat.
    cu drag, madalina.

  13. Anonymous

    dragä Teo,

    Blogul täu are pinä astäzi 826436 vizitatori.De pomanä nu au venit ei pe Blog. cred cä asta spune totul despre lucrul täu cu blog.Eu iti multumes pentru toate ideile care le-am primit de la tine .

  14. Flor B.

    imi pare rau ca trebuie sa te enervezi pentru toti tampitii, eu iti multumesc ca ai facut acest blog si cum au mai spus si alte persoane , ca iti rapesti din timpul tau pentru a ne indruma pe noi pe o cale mai buna in bucatarie… Eu fara retetele tale cu poze cu fiecare pas, nu as fi reusit sa fac nimic in bucatarie … sunt doar o incepatoare… si inca o data iti multumesc

  15. Esti grozava, esti nemaipomenita , niciodata in viata mea nu am vazut dar sa mai si maninc asemena bunatati….cred ca esti un talent innascut.Ai un restaurant sau gatesti pur si simplu pentru tine si familia ta ?Si mai am o intrebare , daca nu te superi : “mi s-a luat rau” este in DEX ? Am cautat dar nu am gasit nicaieri. O fi din textul vreunei manele?

  16. Va multumesc tutror pentru opinii si pareri!!

    P.S. nu stiu de ce nu ai gasit “mi s-a luat” in DEX, si nu stiu nici daca este textul vreunei manele, dar dara tie iti suna cunsocut, de acolo inseamna ca o fi…

  17. Anonymous

    draga teo iti multumesc pentru reteta de castraveti murati esti o dulce pentru ca ne impartasesti din retetele tale sincera sa fiu nu prea mai am timp sa intru sa vad ce retete ai mai publicat timpul mi-l ocupa copii mei baiatul care este in clasa a5a si fetita care este la gradinita,am uitat sa-ti mai multumesc si pentru reteta de cascaval pane imi doream de mult timp sa mananc asemenea bunatate dar nu am gasit nici o reteta care sa-mi placa.FII TARE NU TE LASA CALCATA IN PICIOARE DE ASEMNEA OAMENI DACA NU II PLCE BLOGGUL TAU SA NU MAI INTRE PE EL.EU UNA SUNT FOARTE MULTUMITA DE RETETELE PE CARE LE-AI PUBLICAT PANA ACUM SINCERA SA FIU NU LE-AM INCERCAT PE TOATE DIN MOTIVE FINANCIARE DAR IN TIMP AM SA LE INCERC UNA CATE UNA.PA VA PUP NOAPTE BUNA.PS INCA O DATA ITI MULTUMESC PENTRU RETETE SI SFATURI.VERO

  18. Buna,

    te-am descoperit ieri, iar azi am pus deja la marinat carnea pentru Crispy Strips! 😉

    Nu baga in seama nesimtirea! Nu are rost! Nu ai putea sa stergi pur si simplu comentariile care nu isi au locul aici??? Daca cineva are ceva constructiv de spus – OK, daca insa sunt doar comentariile unui frustrat care nu stie decat sa critice batand campii… chiar nu are rost! Nu cred ca merita sa ne stricam cu totii dispozitia!

    Cei care intram si apoi incercam retetele de aici, chiar apreciem munca ta!

    Am intrat pe nenumarate site-uri de profil pana acum, insa aici nu este vorba doar de retete, ci de modul in care ne prezinti tu lucrurile… pare totul usor! Si reusesti sa ne transmiti placerea cu care gatesti si aranjezi tu tot!

    Nici o alta “bucatarie virtuala” nu mi-a atras atentia precum cea de aici si nu m-a surprins atat de placut!

    Chiar nu ar trebui sa mai lasi sa intre in bucataria ta rautatea unui anonim!

  19. Anonymous

    draga Teo ,nu are rost sa te cobori la nivelul celor care nu fac altceva,decat rau intentionat.nici nu trebuia sa citesti tot ,nu ai voie sa te necajesti acum.felicitari pt. blog este de mare ajutor,fiind foarte explicit.

  20. Anonymous

    doamne de unde atata rautate . nu ti comvine nu citi nu lua in seama teo pe toti rautaciosii mariana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.