Pizza Hawaii

Pizza Hawaii… hmm… am privit-o intotdeauna ca pe o ciudatenie… ce legatura are carnea, cu mango sau ananasul cu sos de rosii, ma gandeam eu. Nu am comandat-o niciodata la pizzerie, nu mi-a fost niciodata pofta de ea, pana acum. Cand imi zicea cineva ca o sa mananc si castraveti murati cu inghetata in sarcina, am ras. Acum iata-ma cum fac eu numai mancaruri exotice, de care nu am fost niciodata tentata inainte 😀

Ingrediente pentru blat:
– o cana de faina (in jur de 200-220 gr)
– 1 cub de drojdie proaspata
– 1/2 cana cu apa calduta, pentru drojdie
– 2 linguri de ulei de masline
– sare

Ingrediente pentru toping:
– 1/2 conserva de ananas
– 1/2 mango
– sos de tomate
– pastrama de pui/porc (sau piept de pui)
– mozzarella (care nu apare in poza pt ca am uitat de ea)
– busuioc + oregano (am avut doar uscate)

Am pus drojdia la inmuiat in apa rece si am lasat-o putin pana a crescut, cca 5-10 minute. Am amestecat apoi toate ingredientele, am mai pus putina apa fierbinte, pentru ca se cerea si am framantat un aluat elastic. Pe masa tapetata cu faina, am intins aluatul si l-am pus in tava de pizza. Tava fiind teflonata, nu am mai pus nimic pe ea. Daca insa nu e teflonata, trebuie unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Am uns blatul cu sos de tomate, am pus bucatile de ananas si mango (mango curatat de coaja si sambure), am pus ierburile aromatice, apoi mozarella alternata cu pastrama si am aromat din nou.

Am dat pizza Hawaii la cuptorul preincalzit, la 180-200 grade, cca 20-30 minute. E pe incercate si in functie de cat de crocanta / prajita va place.

Acestea fiind spuse, mi-am facut si pofta asta 😀

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

12 Comments

  1. Delicioasa, am mancat pizza de-asta doar cu ananas, oare am curaj s-o fac? Felicitari teo!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Mmmm tare buna, cu mango nu am papat

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. ISABELA

    Trebuie sa fie tare buna 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Salut,

    ma bucur ca ai pus reteta; o sa fac si eu pizza asa (cu ananas am mai mancat si imi place mult, deci asta sigur e si mai buna! ;)).

    Azi am facut: retetele de la briose sarate (insa in loc de borcanul ala cu legume am folosit ciuperci proaspete si porumb) si briose cu fructe uscate… supararea mea mare: nu am avut tava de briose (si de cateva zile tot am cautat in Cora, Auchan, Daiso, 99 Cent Shop…) si am facut retetele in 2 tavite de-alea de cozonac…
    Am facut si paine cu banane si ciocolata – f.f.f. buna!!! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    doamne ce bine arata…nu rezist sa privesc imaginile.asta e pizza mea preferata!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    Buna Teo…azi am incercat si eu pizza ta si a fost foarte gustoasa…si iti multumesc pentru minunatele retete pe care le postezi aici.Te pup si pup dulce si la burtici

    By Emy

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. buna , aluatul nu trebuie sa dospeasca ? baniuesc ca aluatul se poate pune si la pizza cu carne.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. reteta e asa cum scrie acolo.. nu trebuie sa dospeasca, dar daca vrei un blat foarte pufos atunci poti sa-l lasi la dospit…

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  9. ~Alexandra~

    mmmmm…DELICIOS!!!Ador pizza si am de gand sa fac cat mai curand….:-* pup draga TEO!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  10. Anonymous

    e foarte gustos ce scrieti dar trebue sa gustam de la voi mai intii

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Raluca Ungureanu

    Buna Teo, amsi eu o intrebare legata de blat. Fetita mea e topita dupa pizza dar nu gasesc varianta ok de blatm nu vreau pufos dar nici sa nu fie tare/ crocant. Care e solutia? Ma potiindruma?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Raluca, iti recomand reteta de pizza cu aluat dospit 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.