Cupcakes cu dovleac

De Halloween, dovlecii sunt foarte cautati, atat pentru cioplit cat si pentru gatit. Daca pana acum gaseam retete culinare cu dovleac numai pe site-urile americane, acum le gasim si in revistele culinare de la noi, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

Pentru a fi cat mai spooky, decoram cupcakes-urile cu frosting portocaliu si manute de monstru.

Ingrediente:
– 225 gr faina
– 125 gr de dovleac copt
– 150 ml de ulei
– 150 gr smantana
– 225 gr de zahar
– 80 gr de migdale tocate
– 2 oua mari
– 1 lingurita de praf de copt
– 1 lingurita de ghimbir sau all spice

Amestecam ingredientele uscate: faina, praf de copt, ghimbir. Separat amestecam uleiul, smantana, zaharul si ouale, pana cand avem o compozitie omogena. Incorporam compozitia de faina in cea cu ou, omogenizam, adaugam dovleacul copt si pasat si la final migdalele. Punem aluatul in forme, coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 15-20 de minute, pana trec testul scobitorii.

Ingrediente frosting:
– 50 gr de unt moale
– 200 gr de crema de branza (gen Philadelphia)
– 50 gr zahar pudra vanilat
– ¼ lingurita scortisoara
– colorant portocaliu (optional)

Spumam untul+crema de branza, adaugam apoi si zaharul pudra, amestecand pana se topeste, apoi punem scortisoara si colorantul. Dam crema obtinuta la rece timp de 10 minute, apoi o intindem peste cupcakes.

Astea sunt cupcakes-urile noastre aromate, cu un frosting absolut delicios, numai bune pentru masa de Halloween. De incercat musai, indiferent de ocazie.

6 Comments

  1. fantstico!

  2. Adryana

    Ciau draga mea Teo,zimi si mie de unde pot face si eu rost de manutele de zombii,sunt comestibile?intrebare stupida,stiu,dar sunt curioasa,am mai incercat din retetele tale si marea majoritate miau iesit delicios,cele care nu au iesit magnific e din cauza ca am modificat reteta neavand tot cemi trebuie in casa,aa si vreau sa te rog daca ai putea sa pui o reteta cu carne de iepure,iubitului meu ii place iepurele si eu stiu prea putine(simple)retete,iti multu draga si tineo tot asa sper sa nu ma uiti cu rugamintea mea:)

  3. Alexandra M.

    cat de faine-s manutzeleee!!! se gasesc de cumparat? unde??? sau nu sunt comestibile? oricum, arata…extraordinar! bravo again and again! and again 😀

  4. manutele nu sunt comestibile… le-am pus doar asa de decor si le-am cumparat de la kaufland

  5. Anonymous

    de unde cumperi colorantul alimentar gel????????? si cat costa? am mare nevoie!

  6. mai multe despre colorantii alimentari gel, de unde i-am cumparat etc… gasesti aici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.