Tarta Banoffee

Am mai avut o cutie de lapte condensat si vroiam sa o folosesc la altceva decat la cafea, asa ca am facut tarta Banoffee, cea mai simpla si rapida tarta, mai ales daca aveti la indemana cateva banane si putina frisca. Blatul este simplu, din biscuiti digestivi, la fel ca la cheesecake, dar daca doriti puteti face si reteta clasica de aluat de tarta, faimosul Pate Brisee, folosind o reteta de incredere, ca si cea propusa de Martha Stewart.

Ingredinte pentru blat:
– 250 gr de biscuiti digestivi
– 125 gr de unt topit

Macinam biscuitii in blender, apoi adaugam si untul. Mixam bine, pana cand untul este complet absorbit si apoi presam compozitia in forma (o tava cu diametrul de 9 cm), astfel incat sa obtinem un aluat uniform. Dam tava la rece 30 de minute, pana sa intareste untul.

Ingrediente pentru umplutura:
– o cutie de lapte condensat (400 gr)
– 2 banane mari taiate felii
– 250 ml de frisca lichida

Fierbem laptele condensat dupa reteta de aici, astfel incat sa obtinem dulce de leche. O data caramelul pregatit, peste blatul de biscuiti punem un strat de felii de banana, apoi tot caramelul, apoi restul de banane. Batem frisca si o punem peste tarta, fie pur si simplu, folosind o lingura, fie folosind un sprit. Dam tarta cateva ore la rece si apoi ne bucuram de aroma ei deosebita.

Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze si cu sectiunea, dar musafirii au dat gata tot, inainte de a-mi da seama ca nu am aparatul la indemana. Eu zic insa ca e o reteta foarte simpla, careia merita sa ii dati o sansa. Spor la bucatarit!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

23 Comments

  1. Just me

    arata super……si da, rapida!am s-o incerc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. tartoras

    Reteta Martei Stewart e una dintre cele mai bune retete de blat de tarta!
    Daaaaar, reteta ta este suuuuuuper usoara si aspectuasa si gustoasa si….
    Sa mai continui?????;)
    Toate cele bune!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Roxana Simona

    Ai uitat sa mentionezi de unde este linkul la:
    "Fierbem laptele condensat dupa reteta de aici," , adica "aici" nu are link asociat 😛

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. roxana, am adaugat linkul. merci 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Marushca: Teo, imi place mult de tot reteta ta, as vrea tare mult sa o incerc. Insa cu siguranta nu o sa gasesc nici unde lapte condensat in Alexandria (ca sa realizezi cat de prost aprovizionata este o provincie, nici macar o punga de maggie ideea zilei paste carbonara nu gasesti oricand). Trecand peste, as vrea sa fac totusi reteta si ma gandeam sa pun budinca de ciocolata in loc de lapte condensat. Sunt foarte mandra cand imi iese cate o reteta, de Lasatul Secului am facut negresa si mi-a iesit. Ce sa zic, e un sentiment frumos sa vezi pe chipurile celorlalti ca se savureaza un lucru facut de tine. Felicitari ptr site, verific zilnic daca postezi vreo reteta. Bafta in continuare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Cristi

    uff…. ce poftă mă ia…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Andreea

    te rog spune-mi de unde iau lapte condensat!!! nu am gasit la cora, real sau carrefour… De asemenea, pentru total nestiutori, niste poze sau niste nume de companii care produc asa ceva e mana cereasca 😛

    eu cand am intrebat de lapte condensat la marile magazine, toti agaricii aceia imi dadeau folii din alea cu lapte de-o cafea…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Ia zi-mi Teo, o reteta pentru paine de casa, ai?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Inca o data ..o super reteta 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Anonymous

    oana :sorry ca ma bag, dar am un raspuns pt marushca. laura sava are pe blog-ul ei o reteta de dulce de leche facuta cu lapte normal. eu am facut asa pt ca bineinteles cind am avut nevoie nu am gasit la kaufland lapte condensat. a iesit f. bun si evident am sa fac si tarta lui teo pt ca dulce de leche e minunat. oana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Anonymous

    sory ,, si eu ma bag in seama
    lapte condensat am gasit tot timpu la magazinul PLUS SAU METRO

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. arata delicios 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Teo, cum scoti tarta din forma? Sau nu o mai scoti deloc si servesti direct?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. simona

    poti adauga articole pe blog?la mine nu merge sau?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Anonymous

    Asteptam impresii de la Bucuresti, de la seara gateli…

    Noi toti…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Anonymous

    Ador toate retele tale…sunt absolut minunate….Acum ca se aproprie incet in cet primavara, si vin si mucenicii..nu ne postezi si noua o retete delicioasa de mucenici?:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  17. Anonymous

    la ce raion se gaseste laptele condensat? ca m-am plimbat degeaba si nici ca am vazut…macar sa stiu unde sa am uit in carrefour, metro, kaufland, real, auchan…etc… Alexandra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  18. Marushca

    Teo, am facut si eu reteta, am pus budinca in loc de dulce de leche ;)). Le-a placut tare mult bunicilor, desi marturisesc ca nu a fost una din prajiturile mele preferate. Raman fidela strudelului si negresei:D. Bafta in continuare! Asteptam noi retete:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  19. Anonymous

    Am reusit sa fac rost de doua cutii de lapte condensat. Am facut tarta si a iesit foarte buna. Cealalta cutie o pastrez pentru cand apar capsunele de gradina. De abia astept!:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Anonymous

    se poate face caramel acasa:)….1 litru de lapte,360 gr.de zahar,un varf de cutit de bicarbonat alimentar,2ml esenta de vanilie.
    se amesteca intr-o oala laptele cu zahar si bicarbonatul,se amesteca pana se topeste zaharul si se pun la fiert la foc mediu neamestecand deloc.cand fierbe face spuma,si indepartam de pe foc,amestecam si punem din nou la foc mic.
    lasam sa fiarba….mai bine de o ora pana se ingroasa si are culoare…de caramel.eu am fiert aproape 2 ore si amestecam la 10 minute.si iese cam 400 de grame de caramel.f bun.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Numele corect este Banoffee.
    Ar trebui sa te informezi daca tot recomazi retete…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Anonymous

    Doamne,rai mai sunt oameni.comentul de mai sus,o ironica,uitate la tine si apoi la altii.duminica o sa fac si eu aceasta tarta,sper sa fie buna,o duc nasului de ziua lui.multumim teo ptr retete,am si eu bebe mic si ma mai inspir de la tine.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Servus Teo,
    am facut tarta Banoffee dupa reteta ta pentru provocarea Amei. E foarte buna, a disparut in doi timpi si trei miscari, asa ca iti multumesc pentru reteta 🙂 !
    Iti vizitez blogul de mult timp (din 2008 sau 2007) dar cred ca asta e primul comentariu pe care-l las aici.
    Asa mi-a iesit mie tarta :
    http://caietcuretete.blogspot.com/2012/05/tarta-banoffee.html
    Multumesc !
    Liana

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.