Pui curry cu lapte de cocos

Inainte de Roblogfestul de anul asta am mancat cel mai bun pui curry, facut de Carmen, mama lu’ Lulu, care a fost cea mai draguta Carmen din lume si ne-a cazat la ea. Si, inainte de a pleca la petrecerea din Fratelli, ne-a omenit cu salata de somon si castraveti, cu sos de iaurt, pe care v-am facut-o si eu imediat dupa Pasti, o super ciorba de iepure (pe care urmeaza sa v-o prepar cat de repede) si acest pui curry, cu lapte de cocos si ciuperci, care a rivalizat puternic cu shaworma de la Dristor 🙂

Ingrediente:
– 1 kg piept de pui
– 400 gr lapte de cocos
– 2 conserve de ciuperci feliate
– o ceapa alba medie
– 2 linguri praf de curry
– 1 lingura pasta de curry verde
– ulei de masline
– sare, piper

In prima faza, taiem pieptul de pui in fasii subtiri, apoi facem un soi de marinata din 3-4 linguri de ulei de masline, curry praf si curry verde. Amestecam bine de tot si punem marinata peste carnea de pui, intr-o punga cu fermoar. Inchidem punga, o agitam bine pe toate partile ca sa fie acoperita si cea mai mica bucata de carne. Dam punga la frigider si o lasam la marinat peste noapte.

A doua zi, incingem intr-o tigaie putin ulei de masline, in care calim o ceapa taiata julienne. Cand ceapa e gata, punem peste ea bucatile de piept de pui. Le calim la foc mediu, pana se rumenesc pe toate partile.

Gustam puiul si cand e aproape gata, punem si ciupercile. Amestecam si iar amestecam, apoi lasam totul pe foc, la flacara mica, pana cand scade apa de pe ciuperci.

Acum e momentul sa adaugam laptele de cocos, pe care Carmen m-a invatat sa nu il las sa dea in clocot cu puiul si ciupercile, ci numai sa se infierbante bine. Asa am si facut: l-am amestecat, am lasat pe foc pana cand a facut margelute pe margini, apoi am tras oala de pe foc, am potrivit de sare si piper.

Puiul curry este o mancare in sine, nu e musai sa ii faceti si garnitura, insa noua ne-a fost pofta de un orez cu bob lung, asa ca l-am fiert langa pui si au mers foarte bine impreuna. Cat despre laptele de cocos, l-am gasit dupa indelungi cautari, pentru ca se pare ca a inghitit pamantul laptele de cocos din Cluj 🙂

Intr-un final, l-am gasit la Cora, in doza asta de 400 de grame, undeva la 7 lei. Mai este si la Auchan un lapte de cocos marca proprie, la 200 de ml, undeva la 4,5 lei. No, cam atat la puiul curry… sa va fie de bine!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

6 Comments

  1. fatduck

    daaa!!! lapte de cocos!!! una dintre revelatiile avute de cind m-am apucat sa gatesc serios (pe linga ghimbir si unt de alune). orice ai face in lapticul asta are un gust cu totul diferit decit ce te-ai astepta (eu am facut varza proaspata, ciuperci si telina cu lapte de cocos).
    in plus, daca folosesti lapte de cocos, nu mai torni atit de mult ulei si chiar scapi de sare, care nu prea merge cu ingredientul vedeta al acestei retete.

    aaaa, sa nu uit: odata deschis, terminati repede laptele de cocos. se strica destul de repede!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. CamiWitt

    Reteta se aude bine, pina la ciuperci. Daca erau proaspete , era si mai buna! Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. fatduck

    Cami, sa stii ca intre ciupercile de borcan si champignoanele proaspete la care ne inghesuim noi in piata nu e mare diferenta. Alta era povestea cu niste ciuperci de padure. Dar cind ma uit la bronzatii care le vind, repede ma intreb daca o sa traiesc sa spun acest basm nepotilor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Mihai Likar

    iertaţimă că intreb dar dacă nu am lapte de cocos oare iese digerabil şi cu lăptişor de matcă?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Anonymous

    Tot referitor la laptele de cocos e si comentariul meu – l-am gasit in Cluj la Auchan la un moment dat, insa de cateva luni nu mai dau de el nicicum! Am fost si la Cora, fara succes. Imi poate spune cineva la care raion se gaseste la Cora, la raftul acela de ingrediente/bucatarie internationala oare..?

    O mica mentiune legata de aceasta reteta, curry se mananca intotdeauna cu garnitura de orez sau cu lipii, nu e o mancare de sine statatoare. Insa din moment ce reteta se mai sus oricum nu este una traditionala, ci o adaptare vestica foarte lejera, banuiesc ca se poate manca oricum! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Anonymous

    la kaufland se gaseste lapte de cocos

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.