Ciorba de macris

Din nou am parte de o mica bucurie: Buni va sta la noi o saptamana si primul lucru pe care l-am facut impreuna a fost sa gatim. Azi am facut ciorba de macris, o reteta pe care o facem de obicei de Pasti, cu miel, insa de data asta am schimbat putin si am facut-o cu pui. E o ciorba acrisoara natural, de la macris, dar daca doriti puteti sa o acriti si mai mult, folosind putina zeama de lamaie. Reteta, zic:

Ingrediente:
– 3-4 gramajoare de macris (cca 300 gr)
– o cana de orez
– 3 oua
– 2 pulpe de pui
– sare si suc de lamaie dupa gust

Intai am oparit macrisul si am pastrat si cam o cana din apa in care a fiert, pentru ca e acrisoara. Am pus apoi la fiert pulpele de pui, in apa cu sare si am spumat din cand in cand. S-a fiert carnea, am scos pulpele din supa si le-am taiat bucatele. Le-am pus inapoi in supa, am pus si macrisul si orezul si am lasat sa fiarba pana cand s-a fiert orezul. Apoi am separat ouale. Albusul l-am pus incet in ciorba care fierbea, si am facut fulgi de ou cu furculita. Galbenusurile le-am batut cu 2-3 linguri de apa rece, pana s-a facut o pasta subtire, pe care am adaugat-o la ultimul clocot. Am tras oala de pe foc si am acoperit. Ciorba mea a fost destul de acra, deci nu am mai pus zeama de lamaie.

Pana si Luca a mancat, desi mie mi s-a parut cam acrisoara pentru el, insa gusturile bebelusilor nu se discuta. Sa ne fie de bine, buna ciorba am mancat!

7 Comments

  1. Corina

    si buni a mea face ciorba asa, din pacate ea nu poate veni la mine :(.
    faina o iesit Pofta mare sa aveti!!

  2. Liana Morar

    Asta da ciorbita. Sa fiu sincera nu prea am vazut aici(Germania) macris, insa daca gasesc cred ca o sa incerc ciorbita ta. tare buna trebuie sa fie.
    Teo, cum sa caut inregistrarea cu tine de la Protv? am tot cautat pe youtube dar nu am descoperit-o.
    As fi tare curioasa sa te vad.
    Te pup.

    • Florina V

      Buna Liana,
      Noi avem ceva “cultura” in gradina, dar poti sa gasesti si la borcanel la magazinele rusesti (si eu stau in Germania si am descoperit recent ca exista si la borcan). Sper sa gasesti, daca nu vino la noi in oras ;)!
      Numai bine!

  3. maria elena

    Arata grozav!

  4. Boabe de Cafea

    Trebuie sa scot si eu de la congelator un pachetel cu verdeata. Mi-ai facut pofta! Arata super ciorbita ta.

  5. Anonymous

    Dar de unde ai luat macris ? eu trebuie sa ma catar pe niste dealuri foarte abrupte in copilarie ca sa gasesc cateva frunze de macras.Se gasesc la supermarket sau le-ati adunat de pe undeva?
    Gabi

  6. Anonymous

    Buna, eu am luat seminte de macris din comert si le-am plantat, au iesit si anul urmator (puteti pune in fata blocului – nu stiu multi ca se mananca…)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.