Biscuiti cu vitralii

Biscuiti cu vitraliiNoi suntem foarte mari fani biscuiti, desi mama m-a avertizat ca in timp o sa ma plictisesc de prajiturile “la bucata”, pentru ca e prea multa munca. Insa vremurile acelea despre care spunea mama nu au venit inca, asa ca si anul aceasta de Craciun am facut cele mai iubite retete de prajiturele si biscuiti.

Biscuitii cu vitralii sunt foarte de efect si au fost foarte apreciati de musafiri si sunt chiar foarte simplu de facut.

Ingrediente:
– 400 gr faina
– o lingurita bicarbonat
– ¼ lingurita sare
– 220 gr zahar
– 120 gr unt sau margarina la temperatura camerei
– 2 oua mari
– o lingura extract de vanilie
– dropsuri colorate

De aceasta data, munca mi-a fost usurata foarte mult de Kitchen Aid, caruia i-am atasat paleta pentru aluat si care a facut cam toata treaba de unul singur: a spumat untul si zaharul, pana zaharul s-a topit complet.

Am adaugat pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Intr-un bol separat am amestecat faina, bicarbonatul si sarea, apoi le-am adaugat peste spuma de unt si in cateva minute, am avut aluatul perfect pentru biscuiti.

Impartim aluatul in doua parti, il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin o jumatate de ora inainte de a-l intinde pe planseta pudrata din abundenta cu faina.

Lucram pe rand, cu cate o parte de aluat, restul fiind la frigider. Intindem o foaie foarte subtire, de 3-4 mm, din care decupam forme.

Apoi folosim o forma mai mica pentru a decupa un mic gemulet in interiorul fiecarui biscuite.

Incingem cuptorul la 160 de grade. Asezam biscuitii intr-o tava, pe hartie de copt. In interiorul gemuletelor pe care le-am facut in fiecare biscuite presaram dropsurile maruntite.

Le puteti marunti folsind robotul de bucatarie sau pur si simplu le puneti intr-o punga si le maruntiti folosind sucitorul.

Coacem biscuitii 8-9 minute, pana biscuitii sunt foarte usor aurii pe margini si ii lasam sa se raceasca in tava inainte de a-i transfera pe platoul pe care urmeaza sa ii serviti. E chiar indicat sa folositi dropsuri de diverse culori, pentru a crea adevarate vitralii. Eu am avut in dotare dropsuri roz si le-am folosit doar pe acelea.

Aluatul folosit la aceasta reteta este unul universal, clasicul aluat pentru biscuiti cu unt, pe care il puteti folosi la diverse tipuri de biscuiti. Am sa va arat maine cum am folosit acest aluat pentru 3 feluri de biscuiti. Sa va fie de bine si sa va bucurati in continuare de Sarbatori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (9 votes cast)

18 Comments

  1. mirela

    Foarte bine arata,,,,,am sa retin pentru la anul!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Anonymous

    Superb si cu adevarat de efect. Eu nu astept pana la anul. Incerc sa fac mereu cate o surpriza dulce familiei si acesti biscuiti sunt urmatorii pe lista. Multumesc Teo pentru ca, printre altele, esti atat de inventiva. Un an nou bogat in idei sa ai!

    Amanda

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. foarte bine arata, dar trebuie sa-ti spun ca ma omori de fiecare data cand postezi poze cu Kitchen Aid. te invidiez :), sa-l stapanesti sanatoasa si sa ne bucuri cu retete delicioase! pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. daniela

    super tari biscuitii!! abia astept sa ne mutam in alt apt mai spatios, asa vom avea mai mult chef si spatiu pt astfel de nebunii 🙂 nu stiu daca iti lansezi sau nu cartea pana in mai cand ajung acasa, dar sper sa pun si eu mana pe una CU AUTOGRAF cu tot 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. LLAAVVIINNIIAA

    Teo, biscuiteii ies fini la consistenta sau mai tari? Am intalnit in cofetarii acei ''limbi de pisica'' si o asemena consistenta caut…
    Multumesc de raspuns!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Mi Tinita

    buna ideea cu bomboanele!si eu am folosit K-Aid acum 10 ani si atunci tot asa arata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Roxana

    Buna,am incercat si eu reteta si mi s-a lipit praful acela de bomboana de hartia de copt…asa ca am renuntat la "vitralii" si din restul de aluat am facut biscuiti simpli

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Salut Roxana 🙂 Poate ai pus prea putin praf de bomboane. Daca il lasi sa se raceasca complet, se desprinde ff usor. Imi pare rau ca nu ti-au iesit asa 🙁

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. ei i-am facut si am respectat reteta intocmai. am folosit bomboane asortate si au iesit o minunatie de culori. Sunt suuuper buni si se fac usor. ii recomand si multumim Teo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Aly, nu ai pentru ce sa imi multumesti 🙂 Foarte bine ca i-ai incercat si ti-au placut! 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Teo de unde ai luat formele?:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. buna treaba !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Si eu am facut..si intradevar ca aspect sunt foarte aratosi. Dar la mine alta a fost problema. Vitralile din mijloc la mine au iesit asa de sticloase ca nu s-au putut mesteca, decat poate cu o dantura de fier…asa ca le-am aruncat 🙁

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • alice, nu poti topi dripduri si obtine…altceva :)) sincer, asa trebuiau sa iasa, se mananga biscuitele si mijlocul se mananca ca un…drops ce este 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  14. Teo, ai uitat sa spui cand punem vanilia. Eu acum fac aluatul, o sa pun extractul de vanilie dupa oua, sper sa imi iasa asa de frumosi ca tie 🙂 Felicitari pentru blogul minunat si multumesc pentru reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lucia, e foarte putin importanta vanilia, o poti pune o data cu ingredientele lichide 😉 sper ca ti-a iesit bine 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  15. macrina belgun

    Ideea e interesanta,am facut sieu,tot felul de biscu’,dar nu cu vitralii. Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.