Pancakes cu lamaie

Pancakes cu lamaieDaca vreti o reteta culinara care sa va asigure un mic dejun al campionilor, atunci asta e reteta pe care o cautati! Pancakes sunt iubite de americani dar au prins foarte repede si la noi, pentru ca sunt o varianta mai pufoasa a clatitelor noastre clasice, sunt mai repede de facut si alegerea ideala pentru bucatarii incepatori: cu cat sunt mai imperfecte, cu atat sunt mai simpatice.

Spre deosebire de clatite, nu trebuie sa ne chinuim sa le facem cat mai subtiri si nici sa le intoarcem fara sa le rupem. Insa, la fel ca si in cazul clatitelor, putem servi pancakes cu orice fel de sirop, dulceata sau toping. Am incercat pentru prima data reteta de pancakes folosind margarina Rama in loc de unt si au iesit foarte bune, cu o usoara aroma de lamaie si numai bune cu dulceata de smochine!

Ingrediente pentru cca 12 pancakes:
– 30g margarina Rama maestro
– 150 grame de faina (2-3 linguri in plus daca aluatul e prea subtire)
– 2 linguri de zahar
– o lingura praf de copt
– 250 ml lapte
– un ou mic
– o lingurita coaja de lamiae
– ½ lingurita esenta de lamaie
– 2-3 linguri ulei pentru prajit

Intai si intai am topita margarina Rama. Puteti face asta folosind cuptorul cu microunde pe low heat (treapta cea mai mica) sau intr-o craticioara, la foc mic, amestecand in continuu.

Apoi amestecam cu mixerul margarina topita, laptele, coaja si esenta de lamaie si oul.

Adaugam apoi faina, praful de copt si zaharul. Amestecam putin, cu mixerul la viteza mica, pana se incorporeaza toate ingredientele. Nu trebuie sa avem o compozitie omogena, dimpotriva, cu cat pancakes au mai multe cocoloase, cu atat vor fi mai pufoase.

Intr-o tigaie anti-aderenta incingem apoi putin ulei, cam o lingura pe tura de pancakes.

Folosim un polonic mic pentru a pune compozitia in tava si ne straduim sa le dam cat de cat o forma. Nu e deloc dificil!

Cand fac cocoloase pe partea superioara si sunt frumos rumenite pe partea dinspre tigaie, e momentul sa le intoarcem.

Le-am servit cu dulceata de smochine, cu sos de ciocolata sau pur si simplu pudrate cu zahar vanilat.

Un pont bun: puteti incinge cuptorul la 120-130 de grade sau pe treapta cea mai mica inainte de a incepe sa coaceti pancakes si pe masura ce le scoateti din tigaie, le puneti direct in tava cuptorului pentru a le pastra calde pana sunt gata toate. Sa va fie de bine!

P.S. Puteti impartasi cele mai bune retete de prajituri pe Prajituria.ro

18 Comments

  1. Anonymous

    Sambata asta (cand toata lumea va fi acasa dimineata) sigur le voi incerca si eu … Sa ai o saptamana frumoasa si binecuvantata. Angi

  2. Anonymous

    Fetita mea e mare amatoare 🙂 voi incerca si varianta asta, pt ca e mai simpla decat ce fac eu (nu pun praf de copt, in schimb separ ouale si albusurile batute le adaug la final pentru pufosenie)

  3. Anonymous

    Arata delicios 🙂 Eu am o retinere cand vine vorba de pancakes, pt ca am dat-o in bara o data cu ele… poate reteta o fi fost de vina. Oricum, reteta ta e de incercat.
    Mihaela

  4. BooBoo

    Buna,

    Teo, am tigaie speciala pentru pancakes, oare merge sa le fac in ea? e drept, e destul de maricica. dar nu a fost inaugurata pana acum 🙂

    merci frumos!

  5. BooBoo, cu siguranta o poti folosi. Ies putine bucati, dar totodata mai mari ca dimensiune 🙂

    Astept poze cu rezultatul pe http://www.gospodini.ro 😀

  6. Buna mancare

  7. HD Wallpapers

    Multumesc pentru aceasta reteta. Imi fac pancakes cu lamaie si nu numai dupa retetat voastra. Delicios.

  8. Anonymous

    Le-am incercat ieri, dar am fost fff dezamagita. Nu sunt gustoase de loc, au un gust fad. Clatitele subtiri sunt mult mai bune!

  9. Anonymous

    arata delicios, urmeza sa le incercam.
    clatitele americane sunt super…..

  10. Doamne ale tale arata ca in filmele americane! Ca tot e duminica o sa le incerc si eu sa vad ce iese:D

  11. Mariana

    Am preparat si eu aceste clatitute ieri, nu am avut esenta de lamaie si le-am facut cu esenta de rom. Au fost delicioase. Recomand si multumesc

  12. Ionut

    maine ..promit ca le incerc..mai ales pt simplu fapt ca sunt mai usor de facut decat clatitele

  13. Am mancat la un moment dat in state, insa au fost printre cele mai fade chestii pe care le-am mancat vreodata. Insa nu aratau nici pe de parte ca ale tale 🙂 Sa fie de la faptul ca esti o zana si le aplici si ceva magie? 😀 Daca da, sper sa se ia si la noi si sa iasa macar aproape ca ale tale 🙂

  14. Anonymous

    Mie imi plac mult pancakes, faceam dupa o alta reteta, dar m-am indragostit de reteta asta. Acum le fac saptamanal si inca au mare succes. Iti multumesc din suflet! Nu stiu ce m-as face fara blogul tau… probabil ca nu as mai gati decat cartofi prajiti si ochiuri :))

  15. Andreea

    Teo, nu gasesc reteta aceasta in lista din dreapta. Am facut-o de mai multe ori si ies grozave clatitele.

  16. Anonymous

    sirop de artat..sau orice ingredient care la noi nu se gasesc..magazinele bio din toate orasele le au sau le aduc pe baza de comanda….Didi.

  17. Am facut si eu reteta… intr-adevar sunt bune clatitele, dar daca le mananci simple parca le lipseste ceva.. iar cu gem de capsuni sunt excelente!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.