Cannelloni cu pui si pesto

Cannelloni cu pui si pestoNu stiu de ce, probabil pentru ca e una dintre cele mai populare retete culinare cand vine vorba de cannelloni, dar cand am vazut cutia pe raft, primul lucru la care m-am gandit au fost cannelloni cu spanac si ricotta. Apoi am zis pas, unu la mana pentru ca am deja reteta pe blog si doi la mana, pentru ca am vrut sa incerc ceva nou. Asa ca am facut cannelloni umpluti cu pui si pesto.

Am combinat ce-am avut prin camara, am condimentat cum mi-a fost mie drag si am mancat cu pofta, ca nu ai cum altfel, doar e o bunatate! Acuma la calorii nu ma pronunt, da atata vreme cat mancam asta la pranz si o data la nu stiu cat timp, nu cred ca o sa fie foc, nu?

Ingrediente:
– cannelloni
– 500g carne tocata de pui
– 100g pesto
– o ceapa mare
– 3-4 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– un borcan de 300g de sos pentru paste (sos simplu, de rosii cu busuioc)
– 250ml lapte
– o lingura unt
– o lingura faina
– 100g cascaval dat pe razatoare
– sare, piper, nucsoara proaspat macinata

Mai intai si mai intai incingem cuptorul la 200 grade. Apoi ne ocupam de ceapa, pe care o taiem marunt marunt. Intr-o tigaie incingem putin uleiul de masline si calim in el ceapa. Punem apoi si carnea tocata de pui si amestecam bine cu o spatula de lemn, avand grija sa rupem cat de mult putem carnea de pui.

Le lasam sa se soteze impreuna 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana carnea s-a rumenit frumos. Condimentam cu sare, piper si nuscoara proaspat macinata. Punem apoi si pesto (amestecam), usturoiul curatat si zdrobit si 3 lingurite din sosul de rosii (amestecam bine din nou si le lasam pe foc alte 5-7 minute). Compozitia astel obtinuta o mutam intr-un bol pentru mixer, unde folosim mixerul vertical pentru a face o pasta.

Punem pasta asta intr-un pos sau o punga mai groasa pe care o taiem la un capat si umplem astfel cannelloni cu pasta de pui si pesto. Intr-un vas termorezistent punem 1/2 din sosul de rosii, asezam cannelloni si punem deasupra restul de sos de rosii.

Pentru sosul de cascaval, topim intr-o craticioara untul, tragem de pe foc, punem faina si laptele si amestecam bine cu telul. Punem din nou sosul pe foc mic si il lasam cca 4-5 minute, pana capata consistenta. In sosul cald punem ½ din cantitatea de cascaval ras si amestecam bine, pana se topeste.

Turnam sosul cald peste sosul de rosii care acopera cannelloni. Presaram deasupra restul de cascaval si dam tava la cuptor 20 de minute. Testam cu un cutit, daca acesta intra usor in cannelloni, inseamna ca putem pune masa!

No daca asta nu-i o masa copioasa, zau ca nu stiu ce e! Este o mancare foarte satioasa, ca sa nu mai zic cat e de aromata! Si daca tot vorbim de arome, nu puteam sa nu va prezint busuiocul meu drag, proaspat plantat, din care o sa va fac niste retete una s’una!

In Teo’s Kitchen a inceput curatenia de primavara, redecoram pe ici pe colo, facem ultra-mega-super curatenie generala, plantam aromaticele, refacem mica gradina din balcon si un pic de handmade la capitolul decoratiuni. Dar despre toate asta si alte pregatiri pentru Paste va vorbesc intr-un post separat, saptamana viitoare. Sa va fie de bine, zic!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

11 Comments

  1. alexandra

    Draga Teo, multumesc din suflet pentru reteta asta!! stateam cu cannelloni in dulap si ma tot gandeam cum sa-i fac,sa fie ceva mai special. fix asa o sa-i fac, de-abia astept,plus ca am si niste parmezan proaspat si o sa mearga la fix. te pup, multumesc pentru tot ce faci si o zi frumoasa iti urez. Alexandra

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Laura Frunza

    Si eu la fel ca Alexandra, am ditai cutia de cannelloni in dulap, cumparata pt un proiect artistic care nu a mai prins viata. Avand in vedere ca e cu pui, ii va placea si fetei mele. Multumim pentru idee, Teo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Alexandra, Laura, va pup si ma bucur ca v-am dat o idee buna! Laura, sa stii ca si Luca a papat, deci poate prind si la Eliza 🙂 Sa ne spuneti cum v-au placut, bine?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Am incercat si eu aceasta reteta si este absolut delicioasa! Multumesc pentru idee… si felicitari pentru acest blog minunat de unde ma inspir de nenumarate ori. Tine-o tot asa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Paul, ma bucur ca ti-a placut 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Laura Frunza

    Facut, placut la nebunie! Combinatia de carne de pui cu pesto e dementiala, nu pot sa-ti explic ce mult ne-a placut. Noi n-am avut canneloni (se pare ca ce aveam eu in camara erau tortelloni) si am pus un strat de paste, un strat de carne (fara s-o mai pasez) si apoi iar un strat de carne si deasupra sosul de cascaval. Mi-a mai ramas compozitie, asa ca mai repet experienta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. ceao Teo,in loc de pasta al pesto ce se poate pune?cu ce as putea inlocui ?multumesc mult pt informati?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • nu prea se poate inlocui in reteta asta, dar se gaseste pesto peste tot 🙂 daca nu iti place cel de busuioc, poti pune peste de spanac, de exemplu

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Draga mea tiza ti-am descoperit site-ul acum o saptamana si imi place la nebunie tot ce ne-ai impartasit acolo iar pentru asta iti multumesc ca-ti faci timp si pentru altii,am simtit nevoia sa-ti scriu pentru ca intr-o seara am plans cand am citit reteta de ciocolata de casa si am descoperit ca avem multe in comun chiar si trista amintire ca tatii nostrii au trecut la cei de apoi in acelas an, 1993 si ca iubeau ciocolata de casa,ca erau tineri,blanzi si buni numai ca eu aveam 24 de ani iar dorul de el a fost sfasietor,Teo esti minunata si asa sa ramai toata viata,te pup si o sa-ti mai scriu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Alexandra

    Buna, Teo! O intrebare, s-ar putea inlocui carnea tocata de pui cu cea de porc?
    Multumesc mult!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.