Tort cu morcovi si crema de branza

Tort cu morcovi si crema de branzaDragii mei, in caz ca va era dor de mine si de Georgi, revenim azi cu o noua reteta video, de data asta un super tort cu morcovi si crema de branza. Tortul de morcovi sau “carrot cake” mi-a intrat la suflet acum cativa ani cand l-am gustat prima oara la un Starbucks. Ce m-a surprins a fost ca era unul dintre cele mai iubite torturi in randul copiilor, chiar daca avea o legume ca ingredient principal. Desi gustul este unul cu totul deosebit si tortul este foarte zemos, modalitatea de preparare este foarte simpla, asemanatoare cu cea a muffins-urilor, respectiv ingredientele solide se amesteca intr-un vas, cele lichide separat, si apoi doar se omogenizeaza. Aroma deosebita vine insa din partea condimentelor, acelasi amestec pe care il folosim in general la prajiturile cu mere sau dovleac: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cardamom, anason, cuisoare.

Mai jos aveti ingredientele, iar modalitatea de preparare o vedeti in filmulet.

Ingrediente pt blat:
– coaja de la o portocala
– coaja de la o lamaie
– 4 oua mari
– 500gr morcovi
– 340gr zahar tos
– 300ml ulei
– 135gr zahar brun
– 2 lingurite vanilie
– 250gr faina
– 2 lingurite praf de copt
– 1 lingurita bicarbonat
– 1 lingurita scortisoara
– 1/4 lingurita ghimbir
– 1/2 lingurita sare
– 1/4 lingurita nucsoara
– 1/4 lingurita cuisoare
– 150gr nuci tocate
– 150gr stafide

Ingrediente pt crema:
– 340gr crema de branza
– 110gr unt
– 2 lingurite vanilie
– 1/4 lingurita esenta de lamaie
– 2 lingurite coaja de lamaie
– 2 lingurite coaja de portocala
– 280gr zahar pudra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (23 votes cast)

10 Comments

  1. buna!branza asta nu e sarata?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. bijuterii

    tortul mi-a iesit delicios si s-a bucurat de el intreaga familie 🙂 de obicei savuram sucul de morcovi, iar pana acum nu facusem prajituri cu morcovi. multumim pentru… desert!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Buna Teo, ai ceva fler didactic si te urmaresc cu placere ;). Am incercat cred ca 50% din retele tale si pot sa spun ca am facut-o cu succes. Pt carrot cake am o mica sugestie. Pune-i si buttermilk glaze si o sa fie nebunie. In state asa se face. Se insiropeaza fiecare blat (eu fac cu cate 3)cu buttermilk glaze. Merita timpul petrecut in plus. Pupici tie si barbatelului tau

    Anna

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Mi-a placut reteta, si am s-o incerc si eu.Insa as insiropa ca mie imi plac in general torturile insiropate nu uscate…desi e unul uscat care imi place f mult dar stiu sa-l fac.Daca stii tu Teo poate ne inveti. E asemanator cu asta cred.E vorba de tort cu blaturile de mac si crema de branza.Am mancat in Austria, e o nebunie! Anna cam cum sa cautam noi in comert Buttermilk glaze-ul ala ca nu stiu ce e?
    Ela

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Ela, nu e nevoie sa o insiropezi. Din cauza morcovilor, prajitura este foarte "suculenta" si chiar nu are nevoie de sirop 🙂 Nun stiu prajitura de care spui, din pacate L:( dar ma interesez, promit 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Piersi

    Buna,

    Spune-mi si mie, te rog, bicarbonatul cand il pui? Ca am vazut ca doar faina e amestecata cu praf de copt, dar bicarbonatul parca nu apare in reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Teodor, de ce este nevoiesi de praf de copt si de bicarbonat.vreau si eu sa fac totul cu morcovi, dar ce se întîmplă dacă nu pun si bicarbonat?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • TeodorA, ca sutn fetita 🙂 praful de copt face prajita sa creasca, bicarbonatul o face mai pufoasa. Nu se intampla nimic daca nu pui bicarbonat, creste si cu praf de copt si atat

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  8. Andreea

    Doar video e reteta? Nu imi merge 🙁

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.