Chec aperitiv

Chec aperitivCu siguranta stiti retete asemanatoare, pentru ca mamele noastre faceau foarte des pe vremuri “checul aperitiv”. Eu l-am ales pentru ca se face usor, nu este deloc migalos, nu e nevoie de ingrediente spectaculoase, ci pur si simplu putem pune tot ce avem in frigider. In plus, il coacem si il feliem si gata aperitivul, nu ca si in cazul aperitivelor la bucata. Puteti pune in loc de masline sau pe langa masline si broccoli, conopida, legume congelate, porumb, carnati, telemea etc.

Ingrediente:
– 5 oua
– 150ml lapte
– 50ml ulei
– 250g faina
– o lingurita praf de copt
– sare, piper, condimente dupa gust
– 200g sunca
– 150g masline feliate
– 200g cascaval ras
– 100g ciuperci

Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine.

Adaugam apoi faina, praful de copt si restul ingredientelor si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava pentru cozonac, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce se raceste se feliaza foarte usor si daca doriti, o data asezat pe platou, puteti sa il mai incalziti putin, va fi foarte bun si cald si rece. Eu am de gand sa incerc azi si varianta cu broccoli si o sa va arat poze. Va pup si mult spor la treaba sa aveti!

51 Comments

  1. gratzy&danny

    super…l-am facut si eu

  2. gratzy&danny

    super…l-am facut si eu

  3. gratzy&danny

    super…l-am facut si eu

  4. hapleablog

    La multi ani!Iti doresc un 2012 plin de realizari si impliniri!

  5. naty, galati

    LA MULTI ANI! MULTA SANATATE SI NOROC IN TOATE

  6. Andi Styles

    acuma il pun in cuptor …sper sa iasa super .

  7. la multi ani multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi iti doresc. e super blogul tau, merci din suflet.
    Flavia, din Montreal

  8. Ioana-Alexandra

    L-am facut si eu pt masa de revelion…a iesit deliciooos!

  9. Mirela Nedelcu

    L-am pregatit ieri, am adaugat insa si o ceapa mai maricica. Delicios, iar nesepararea galbenusului de albus, mi-a usurat mult munca. Folosirea ardeilor, diverse culori si a maslinelor vor oferi la final un aspect interesant! Pofta buna!

  10. Super tare….foarte bunut..de abia l-am scos din cuptor..

  11. Anonymous

    L-am facut si eu si a avut super succes! 🙂 Multumim pentru reteta! Cantitatile sunt super bine dozate 🙂

  12. Ma bucur ca v-a placut! eu l-am facut in diverse combinatii, chiar si cu legume mexicane congelate sia iesit ff fain si colorat!

  13. Anonymous

    in ciuda faptului ca este aproape ora 23 nu m-am putut abtine sa nu-l fac la ora asta.mai stau putin si-l scot din cuptorrrrr.abia astept sa vad cum a iesit.(cascavalul am preferat sa fie cuburi)

  14. si si? cum a iesit?

  15. Iustina

    Nu iti mai spune :))))

  16. abia astept sa il fac !!!!

    • sa imi spui daca ti-a placut 🙂 eu l-am pregatit chiar zilele trecute pentru ziua soacrei mele si toata lumea a fost incantata! 🙂

  17. fac si eu reteta asta si e super…merge foarte bine ca aperitiv la petreceri.eu il mai fac in cantitati duble, il pun intr-o tava dreptunghiulara si il tai cubulete…arata foarte bine si asa!!!

    • Ioana, asa e, este o reteta foarte versatila, care se poate plia pe orice tava, cerinta si ingrediente 🙂

  18. Este super! Am facut si eu, nu este greu deloc. Cand vreau sa mai fac ceva de mancare stii ce fac?, caut pe google pagina ta. Multumesc.

  19. yammy:)o reteta rapida…multumim pt retetele delicioase

  20. Dorotea

    mi-a iesit fff bun! multumesc!:)

  21. Teo, nu vad uleiul nici in poze si nici in reteta propriu-zisa…Chiar e nevoie de el? Eu cred ca o sa il sar…mai putine calorii 😉

  22. Andreea

    Buna Teo, sunt foarte fericita ca te-am gasit. Gatesc pentru ca in viata mea a aparut baietelul meu iar pana acum faceam cateva retete de frica unui esec. Acum cu tine fara teama am incercat mai multe retete care mi-au iesit fff bune. Poate pentru tine e o intrebare banala dar pentru mine e important sa stiu la ce temperatura se face checul aperitiv? Multumesc si iti urez un an nou 2013 cu sanatate si multe impliniri alaturi de cei dragi!

  23. Pingback: Ce am gătit de Crăciun (2012) | DeWeekend.Ro

  24. Un super site cu super retete.Succes!!

  25. florentina

    ff bun.este delicios.

  26. Monica

    Buna Teo,
    Vreau sa pregatesc si eu acest chec pt fetita mea de 19 luni, care e f mofturoasa la mancare. As vrea sa inlocuiesc sunca cu carne – intrebare: o fierb inainte?; iar in cazul legumelor, as vrea de ex sa pun si morcov, brocolli, ardei, se fierb si ele inainte? Indiferent daca sunt proaspete sau congelate…
    Multumesc pt raspuns

    • Da, carnea se fierbe ininate, iti sugerez saa folosesti pipet de pui fiert sau facut la gratar si taiat apoi in cubulete. Si legumele congelate se fierb la abut inainte, nu mai mult de 5 min

  27. Mariana

    Am facut si eu checul dupa reteta ta, ma rog…am marit cantitatile dar am respectat reteta 🙂 A iesit foarte bun. Merci 🙂

  28. Mihaela

    Am pus toate ingredientele insa compozitia a iesit groasa , ce pot face ? sa mai pun lapte ?urgent pls

  29. mirela

    buna teo, pe deasupra ii dau cu ceva? iar daca pun ardei in interior trebuie fiert inainte?

    • nu trebuie dat cu nimic, se rumeneste el frumos. Ardeiul, la fel ca si toate ingredientele se pune crud, se va coace la cuptor 🙂

  30. Doresc sa incerc si eu reteta. Se poate folosi bicarbonat de sodiu in loc de praf de copt?
    Multumesc.
    Felicitari pentru blog!
    Sarbatori fericite!

  31. L-am facut ca apretuv , dar acum il fac f des pt ca imi cere fetita mea 🙂 . Si la gradi ii dau in pachetel.

    • Ma bucur foarte tare! 🙂 Asa s-a intamplat si la noi: l-am icnercat o data si de atunci…se face saptamanal 🙂

  32. L-am facut si eu, dar l-am pus in forme de muffins.. Asa trec peste partea cu feliatul :)) lene mare pe la noi. A ieșit DELICIOS!!! Perfect atât pentru ocazii speciale cat si pentru pachețelul zilnic. Mersi fain! 🙂

  33. Salut Teo, oare pot sa pun compozitia in tava de muffins?vreau sa se pastreze consistenta umeda, mi-e teama sa nu iasa uscate daca le fac in forme individuale. Merci 🙂

  34. Cat on a hot tin roof

    Draga Teo, esti o femeie foarte frumoasa si un ,,chef” de admirat. Spune-mi, te rog frumos, cand trebuie sa adaug uleiul? Dupa ce bat ouale cu laptele sau mai tarziu? Multumesc mult!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.