Chili de post

Chili de post
Chili con carne sau pur si simplu chili este o reteta culinara clasica, respectiv un fel de tocanita mai mult sau mai putin picanta, in functie de preferinte, carne tocata, ceapa, ardei gras, rosii, fasole boabe, usturoi si cumin. Sincer, este una dintre retetele mele preferate pentru ca se face foarte repede, se pot adauga sau omite ingrediente in functie de ceea ce avem in camara si finalul este intotdeauna unul delicios. Azi am facut o varianta de chili de post si am inlocuit carnea tocata cu fulgi de soia…nimeni nu si-a dat seama! Cat despre soia, am folosit granule de soia, pe care le-am fiert 30 minute in apa cu vegeta de casa, praf de usturoi, cumin si cativa fulgi de chilli, apoi am stors-o bine de apa si am folosit-o la fel ca si pe carnea tocata. O data ce am pregatit granulele de soia, totul merge foarte repede!

Ingrediente:
– 100g granule de soia, fierte si scurse de apa
– o ceapa rosie mare, tocata marunt
– un ardei gras rosu, taiat cubulete
– un ardei gras verde, taiat cubulete
– o conserva fasole rosie, scursa de apa
– un borcan (400g) sos de rosii cu busuioc
– condimente: sare, piper, cumin, fulgi de chili, patrunjel, busuioc (toate dupa gust)
– 5-6 catei de usturoi
– 4-5 linguri ulei de masline

Intr-o tigaie mare am incins uleiul si am calit in el ceapa, pana a devenit translucida. Am pus apoi ardeiul rosu si pe cel verde si le-am calit impreuna pana ardeiul a devenit moale. Am condimentat cu de toate, dupa gust, apoi am pus granulele de soia scurse foarte bine de apa, am amestecat bine bine, apoi am pus sosul de rosii, usturoiul pisat si fasolea, am amestecat totul si am lasat mancarica la foc mic, cam 20 minute, pana toate aromele s-au intrepatruns.

Am servit chili de post cu nachos. A fost o mancare foarte apreciata si s-a evaporat rapid. Daca nu tineti post, tot ce trebuie sa faceti e sa inlocuiti soia cu 500g carne de vita tocata si rezulatul va fi acelasi! Ce mai puteti adauga in chili? Porumb, morcovi, mazare, tije de apio pe care le caliti impreuna cu ardeiul si ceapa. Sosul de rosii il puteti inlocui cu salsa facuta in casa, care e foarte aromata si chili va iesi mai picant. Cam atat pentru azi! Sa va fie de bine!

3 Comments

  1. .chester

    Una dintre mâncărurile cu cel mai mare succes la petreceri, mai ales dacă implici pe toată lumea în preparare şi se face agitaţie în jurul oalei care clocoteşte 😀

  2. Foarte delicios!!

  3. Top Cuisine avec Lavi

    O idee interesanta! Arata foarte bine!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.