Batoane Snickers homemade

Unele retete culinare merita sa bati tot orasul pentru a cauta ingredientele necesare pentru a le realiza. Reteta de batoane snickers e fix una din retetele astea, pentru care iti trebuie niste chestii mai speciale si cat e Cluju asta de mare, tot l-am batut pentru ele! De cand am vazut reteta aici am facut o mica obsesie, la care era sa renunt pe motiv ca in Romania nu gasesc unele ingrediente.

Da Teo nu renunta asa usor, ca e ardeleanca hotarata, asa ca am luat Clujul la pas. Aventura o inceput in Lidl, de unde am cumparat ciocolata amaruie. Au ei o ciocolata la 200g, 5 lei (ieftineaua, zic eu) cuverture sau ceva de genu asta, la raionul de produse pentru patisserie. Tot de acolo am luat si o punga marioaca de marshmallows, ca daca nu avem marshmallow fluff, se incapataneaza Teo sa faca, nu-i bai. De la Lidl am purces spre Kaufland Manastur (sa ne intelegem, in Cluj sunt doar 2 Lidl in capatul celalalt al orasului fata de unde stau eu) de unde am luat cipsuri de ciocolata cu lapte (aci-s cele mai ieftine si bune, 300g sunt 6,5 lei) si intentionam sa iau si unt de arahide ccremos, da ia untu de unde nu-i. Langa raftul unde stiam eu ca e untul cel minunat de arahide, o doamna imbracata in haine branduite Kaufland si cu ecusonul aferent, punea marfa pe rafturi. Sa o intreb pe doamna, zic yo, ca ea sigur stie mersul untului aci. Si o intreb “nu va suparati, imi spuneti va rog unde gasesc unt de arahide?” Raspuns “nu stiu, ca-s de la Mures”. Bineeeeee! Plec din Kaufland fara unt, merg spre Auchan, magazinul meu preferat ever. Si acolo, gasesc tot restul ingredientelor: arahide, unt de arahide si erau si marshmallows, albe chiar, asa ca am regretat ca le-am luat pea lea rozosine din Lidl. Asta e, o iesi nuga mai roz, da’ buna a fi si asa.

Concluzia: daca nu bateam tot Cluju si mergeam direct la Auchan, eram mai vesela si nu trebuia sa si alimentam la intoarcerea acasa. Asta e aventura ingredientelor, acuma sa vedem reteta, care jur ca e simpla-simpla, numai ca trebuie asteptat 30 de minute intre fiecare strat. Dar merita. O sa va impresionati familia, vecinii si o sa va ingrasati vreo 500g pana se termina toata tava, jurand la fiecare bucatica “e ultima!”. Inca o treaba importanta: cel mai simplu e sa folositi o tava de aluminiu de unica folosinta, sa nu va complicati cu spalat tava voastra obisnuita. Tava de aluminiu folosita de mine are 30x20cm si am luat-o tot de la Auchan, la set de 2 tavi. Doamne ajuta, ca mult am povestit, sa si gatim!

Ingrediente pentru stratul 1:
– 300g fulgi de ciocolata cu lapte pentru gatit
– 70g unt de arahide cremos

Le topim impreuna intr-o craticioara, la foc mic, pana ciocolata e complet topita si foarte cremoasa. Puteti sa le topiti si in microunde, daca stapaniti tehnica asta, eu insa prefer sa nu, pentru ca in veci nu stii ce se intampla si am ars suficienta ciocolata ca sa nu mai topesc nimic la microunde.

Turnam apoi ciocolata in tava de aluminiu unsa bine cu unt, nivelam cu o spatula si dam la rece 30 min. E suficient in frigider, nu e nevoie de congelator.

Ingrediente pentru stratul de nougat:
– 60g unt la temperature camerei
– 200g zahar
– 60ml lapte
– 150g marshmallows
– 3 linguri miere
– 70g unt de arahide
– 200g arahide (sarate sau nesarate, cum preferati)
– ½ lingurita extract de vanilie

Incalzim intai marshmallows si mierea la baie de aburi, la foc mic, amestecand des, pana avem o crema. Intre timp, in alta craticioara, topim untul, punem zaharul, laptele si vanilia si le aducem la punctul de fierbere. Fierbem amestecul 2-3 minute la foc mic, amestecand in continuu. Tragem de pe foc, punem crema de marshmallows (atentie, crema asta va fi foarte lipicioasa, dar fix asa ne trebuie) si amestecam bine bine.

Nu am glumit cand am zis ca e o crema foarte lipicioasa, asa ca puteti sa va umeziti usor degetele cu apa pentru a trage mai usor toata crema de la lingura/vas. Adaugam apoi untul de arahide si arahidele (daca sunt foarte mari, le puteti toca grosier) si turnam crema obtinuta peste stratul de ciocolata. Nivelam bine si dam din nou tava la frigider 30 min.

Ingrediente pentru stratul de caramel:
– 300g caramele cu lapte
– 40 ml frisca lichida

Le topim impreuna intr-o craticioara, la foc mic, cca 10 min.

Trebuie sa obtinem un caramel dens, pe care il turnam peste stratul de nougat bine intarit si il nivelam cu o spatula. Urmeaza alte 30 min la rece, dupa care repetam pasii de la stratul 1 de ciocolata, numai ca alaturi de untul de arahide vom folosi de data asta ciocolata amaruie in locul celei cu lapte.

Va avertizez din timp, asteptarea o sa fie grea, insa nu aveti ce face, trebuie sa aveti rabdare 2 ore daca tineti snickers-ul la frigider, mai putin daca il tineti la congelator. Oricum ar fi, batoanele se taie foarte usor o data ce toate straturile sunt bine legate. O sa vedeti ca a meritat eforul de a cauta ingredientele si de a pregati crema de bezea, pentru ca nu “adduce” a snickers, chiar e snickers! Cand a aparut Snickes in Romania, eram atat de fascinati, ca a devnit rapid o moneda de schimb: mama ma santaja cu un baton Snickers mai ceva ca pe cainele lui Pavlov, pariu cu fratele mai mare faceam numa pe Snikers sau Mars si cand strangeam ceva la chischirita, clar cumparam un Snikers (asta dupa ce am trecut de faza cu furat oua kinder, dar asta e alta poveste de cand aveam 9 ani, nu va plictises cu ea acuma). Cam atat despre reteta de azi, sa va fie de bine!

104 Comments

  1. Laura Goldstein

    unde se gasesc fulgii de ciocolata cu lapte pentru gatit?

    • am scris si in reteta….la kaufland

    • La Kaufland unde e frigiderul de inghetata.

    • Cristina

      Prajitura arata super,doar ca ceva eu nu am inteles? Prima foae este ciocolata ,dar si ultima foae este aceas foaie de ciocolata?Asta inseamna ca compzitia cremei se va dubla sau imparti? Va multumesc pentru raspuns,si va doresc sarbatori fericite.

      • Cristina, ai inteles bine, este strat de ciocolata si sus si jos, se dubleaza cantitatea, nu se imparte la 2. Sunt exact aceleasi ingrediente si la stratul de sus si la cel de jos! Spor la gatit si Sarbatori Fericite!

  2. Stefana

    Arata perfect ….mai am putin si salivez pe tastatura. O intrebare am: caramelele de unde sunt? Fiindca eu nu gasesc decat caramele de alea sfaramicioase.

  3. gabitz

    doua intrebari am si eu : de unde ati cumparat caramelele? si ce model de camera foto ati folosit ? arata delicios snickersul asta !!ma pregatesc sa strang ingredientele sa il prepar 😀

  4. Gandalf

    Daca nu am unt de arahide, e ok daca pun unt normal in locul lui?

    • din pacate nu 🙁 e musai asta de arahide, cel putin in nouga, la ciocolata poti sa o topesti pur si simplu si sa o pui in tava, insa eu am pus si in ciocolata unt de arahide pentru un plus de aroma 🙂

  5. ana melinda

    🙂 Supeeeeer retetaaa
    Pot sa nu folosesc zahar? Adica…deloc?
    Sunt toate ataaat de duuulci…

    • Ana, zaharul are rolul de a lega tot. poti incerca si fara, eu oricum am pus mai putin decat in reteta intiala, nu stiu insa daca merge chiar fara fara

  6. Dumnezeule mare, arată absolut şi irevocabil fantastic. Cred că este cea mai de vis reţetă pe care ai postat-o vreodată. Pur şi simplu nu mă pot opri din privit pozele astea. ECŞCEPŢIONAL, Teo!

    Şi dacă tot suntem aici, ai vrea să fim prieteni pe Internet? Urmăresc cu plăcere blogul tău de ceva vreme, chiar am şi încercat vreo câteva reţete – care au ieşit minunate de fiecare dată – şi mi-ar plăcea nespus să te am în blogroll. Blogul meu se numeşte TZEEEAC şi este un blog în care vorbim despre muzică oribilă şi, ocazional, despre mâncare. Este probabil singurul blog românesc unde poţi găsi recenzii detaliate la chipsuri. Şi ne mândrim cu asta!

    În speranţa că am făcut o impresie bună, mă reîntorc la analizat reţeta şi la gândit cea mai simplă rută între Auchan şi Lidl, cele din Constanţa. Cheers!

  7. Wow, ce reteta impresionanta si mai ales, mi se pare usor de facut. O s-o testez si eu 🙂 De curiozitate, ai facut un calcul sa vezi cat te-a costat toata tava si daca nu era mai ieftin sa cumperi batoanele de snickers aferente? 🙂

    • Laura, am facut 🙂 caramele: 4 lei, marshmellows 5 lei, ciocolata 11 lei, arahide: 3 lei, unt de arahide: 9 lei, restul nu conteaza, le am in casa. Total: 32 lei pentru cel putin 20-30 portii. Eu zic ca merita 🙂

      • Ohoho, si inca cum. Ma pun pe facut si iti dau de stire cum mi-a iesit.

        • alege ingrediente cat mai ieftine, de exemplu eu am luat arahide varsate, untul de arahide cel mai ieftin etc si rezultatul final a iesit perfect 🙂

  8. Draga Teo, ai pus tu o poza, doua, trei…cu Snickers si a trebuit sa dai lovitura de gratie cu bucata aia muscata, cu urma dintilor pe ea!! Ai idee cator oameni le vine sa caste gura sa muste cand vede poza aia?? :))
    Felicitari pentru tot ce faci si pentru bebe al tau cu care parca ieri erai graviduta, tot parca ieri ai nascut si astazi deja se catara sa te ajute!

  9. acum m am pus pe treaba. nu subt f incantata de caramelele gasite dar sper sa iasa:D

  10. madalina

    DUM-NE-ZE-U-LEEEEEEE cum arataaaaaa!!!!!!!!!!!mor de pofta… am balit tastatura.si juram ca sunt la regim de azi….yammmmyyyy

  11. madalina

    ps: esti minunata .retetele tale sunt dumnezeiesti. si pe cuvand dak nu iti vine sa te faci bucatar doar ca sa le faci.

  12. Nu-mi imaginam ca se poate face in casa! Pare distractiv si simplu de facut! Abia astept sa ma familiarizez cu reteta si sa nu-l mai cumpar din magazin! 😀

  13. Teo, admir delicioseniile facute aici si te felicit pentru pasiunea si efortul depus. Imi place foarte mult ce gasesc aici si cu siguranta voi reveni 😉

  14. e o bomba calorica,dar cu siguranta una delicioasa

  15. nu….nu asa nu mai merge…ori ma apuc sa le fac si eu ….cu toate drumurile de rigoare pentru ingrediente, ori….vin la cluj pentru o inghititura! ma primiti si pe mine? 🙂 arata ma mult decat delicios!

  16. Andreea

    Am si eu o intrebare, si sper sa nu iei cu suparare: cam cat te-au costat ingredientele pentru reteta asta? Nu de alta, dar am gasit la Mega Image niste batonase “Snikers-like”, vreo 15-20 la numar, cred, intr-o punguta care costa in jur de 15 lei. Ma gandesc ca aici a iesit cam aceeasi cantitate, si nu stiu daca renteaza sa fac reteta. Mai ales ca nu poate fi vorba nici ca e mai naturala reteta ta, pt ca include nalbe, caramele, ciocolata, unt de arahide… chestii care oricum au chimicale in compozitie. Asta daca nu ne incapatanam sa le cumparam bio, caz in care cred ca costul retetei ajunge pe la 100 lei, si iar nu renteaza :))
    Repet, sper sa nu te superi pentru comentariul meu, sunt sigura ca reteta iese absolut delicioasa, dar incerc sa fiu cat mai practica.

  17. Tatiana

    Teo draga de ce nu m-ai intrebat pe mine ca iti spuneam sigur ca nu avem unt de arahide? Referitor la acea doamna chiar ca e din Mures in scolarizare si nu a mai lucrat in K asa ca slabe sanse sa stie ce e prin magazin!:D
    Foarte bine arata Snickers-ul tau!

  18. Doamne, Dumnezeule ce bunatati faci!!!Daca m-as pricepe, iti spun sincer ca m-as apucat in acest moment, dar eu mai rau sric ingredientele!=))
    Nu-mi trimiti si mie prin posta o portie din urmatorul desert pe care il faci(pentru ca banuiesc ca aceste batoane sunt de mult papate)?:)

    • Hai mah, ca nu ai cum sa strici nimic, e prea simpla reteta asta! 🙂 nu se pot trimite prin posta, ca se mananca imediat, DAR poti sa vii tu in vizita 😀

  19. Delicioasa reteta. A meritat sa bati Clujul la pas pentru ingrediente. Stiu exact ce inseamna. Am patit-o nu o data. Nu-mi vine sa cred ca esti din Cluj ca si mine si n-am stiut. Ma bucur insa ca am aflat cu ocazia asta. Te pup!

  20. cristina

    super reteta…dar povestea pe masura…am citit cu sufletul la gura…stii sa captezi atentia…felicitari

  21. Ana Ionescu

    Foarte tare, demult mi-am propus sa fac si eu, dar n-am avut reteta. Acum am. Multumesc.

  22. Carmen

    Draga Teo, minunata reteta! Am facut-o aseara si a iesit un deliciu! Toti care au gustat, au avut numai cuvinte de lauda. Cred ca e reteta mea preferata de pe blogul tau 🙂

  23. vroiam sa te intreb…se poate sa nu folosesc miere? sau altceva in locul ei…ca sunt alergica si nu ar iesi o combinatie prea buna 🙂

  24. WhisperOfSecret

    Woaaaaaaa! Multumim mult pentru reteta! Sunteti exceptionala! Intru de fiecare data cand vreau sa gatesc ceva nou aici.
    Asta e blogul meu culinar de suflet!

  25. Dariana

    Buna
    Nu am extract de vanilie, ce pot pune in locul ei?

  26. Felicitari pentru reteta, absolut delicioasa.
    Daca-ti spun ca am umblat prin Sibiu de am capiat, dupa…. caramele, , ma crezi? 🙂
    Nu am gasit nicaieri acele Toffee, asa ca am luat ce am gasit intr-un hypermarket.
    Fiind super-fan Snickers, azi am gasit reteta, azi trabuia facuta ;).
    p.s.
    Stratul doi, cel de nougat, nu mi-a iesit de consistenta dorita. Ai idee de ce? Reteta a fost respectata intocmai. (cu toate acestea, sotia este incantata, “jumuleste” nougat-ul mai moale de pe margini, cu lingurita ;). Pentru ca am uitat de tavita de aluminiu, umbland dupa caramele, am ales alta solutie: hartie de copt! Eficienta si fara bataie de cap!
    Inca o data felicitari pentru reteta, este incredibil de gustoasa!

    • cu tot drumul si toata umblatura, sper ca a meritat! la nouga depinde foarte mult de tipul de marshmellows si mai ales sa nu il tii excesiv de exagerat pe foc. A iesit prea tare nouga? oricum, ma bucur ca va place si sa va fie de cel mai bine!

      • Nu, nougat-ul a iesit destul de moale (daca scoti tava din frigider si mananci ciocolata imediat, este ok, dar daca o lasi cateva minute, se scurge incet, incet. E drept ca nu apuca sa se curga;)
        Ma gandeam sa incerc o data sa amestec stratul 2 cu stratul 3… ce parere ai?

  27. Nicoleta

    Draga Teo,
    sunt in plin proces de a strange ingredientele…am o mica nelamurire referitor la ciocolata amaruie…unde se pune in stratul 1 si in ultimul, impreuna cu fulgi de ciocolata si untul de arahide? ce cantitate?
    Multumesc.
    Nicoleta

    • Nicoleta, eu am folosit la primul strat ciocolata cu lapte, respectiv banutii si la ultimul strat ciocolata amaruie, cantiatile sunt cele din reteta, stratul 1 si 4 sunt identice 🙂

  28. Slice of life

    Draga Teo, ma bucur foarte mult ca am descoperit site-ul tau. esti un adevarat ajutor pentru mine,iti multumesc ca faci acest lucru minunat si sper ca o sa scrii aici pana la 100 de ani. cat despre reteta este la frigider,inca nu am gustat-o dar si eu si prietenul meu ne invartim pe langa frigider poate,poate se scurge timpul mai repede. te iubim,ai niste idei fantastice.

  29. Cred ca mi-ar trebui o zi intreaga ,ca sa fac aceasta minunatie:))).Felicitari !

  30. Draga Teo,
    Tin sa-ti spun ca, acum cateva saptamani am gatit atat acesta reteta cat si retele Homemade Twix si tavalita in nuca de cocos pentru niste prieteni din Anglia. Au ramas foarte impresionati si de abia asteapta sa le gatesc din nou!
    Iti multumesc pentru faptul ca imparti aceste retete cu noi.
    Asa cum s-ar zice in engleza, it means a lot!

    • Esti o draguta! Cum ar zice englezii, thanks a lot, cum ar zice Luca…senchiu veri maci! :))

    • Florina

      Buna Teo! Am facut si eu Snikers si Twix pentru prietenii mei si au fost foarte impresionatii. Urmaresc blogul tau de la inceput si gatesc toate retetele care ne plac. Pui multa pasiune si suflet in toate si asta se vede! Abia astept sa vad cu ce ne mai surprinzi, asteptam si reteta bounty 🙂 pupici

  31. Arata demential, felicitari!
    Am salvat si eu reteta si cand voi aduna toate ingredientele am sa trec la treaba! 🙂
    O zi frumoasa!

  32. Teo draga mea, nici nu stiu cum sa iti multumesc pentru ca existi…Iubitul meu este super fan Snickers si l-am facut fericit cu reteta ta…A iesit grozav, arata de zile mari si gustul e minunat… desi eu am pus cam 200g de marshmellow si nu ar fi fost o problema, dar am mai avut doar 200g de caramele pentru startul nr.3 si era nevoie de mai mult…
    Data viitoare voi incerca sa fac reteta cu proportiile date de tine, de-ar fi sa alerg prn tot orasul pentru inca 100g de caramele 🙂
    PS: Pentru cine intreba in comentariile anterioare…eu nu am folosit miere si am topit marshmellows in 2 linguri de frisca lichida. De asemenea am pus doar 3 linguri de zahar in toata compozitia si consistenta a iesit perfecta 🙂
    Sper ca v-a fost de folos si inca o data mii de multumiri, Teo!

  33. crisuu

    Week asta am zis sa incerc ceva nou si am vazut reteta asta a ta apetisanta ce pot zice…si am incercat-o,extraordinara am multumit toata familia si pe prietenul meu excelenta mai astept si alte dulciuri :X esti extraordinara

  34. woai ce tare:x si inca ceva, cand mai postezi retete d-astea mortale ar trebui sa ai ceva indicatorare gen “atentie! pericol de supersalivatie” sau ceva:))

  35. Buna Teo,am o crema de arahide,o pot folosi in locul untului de arahide??

  36. Arata bestial,multumesc din suflet ai niste retete dementiale

  37. natalia

    sunt minunate de bune leam facut si imi plac

  38. larisa_lary

    sunt bune sper sa va plac si voua.ok pa pa va pwp

  39. amalia.analia serban

    buna tuturor, celor dragi, va place aceasta reteta splendida ??????????

  40. buna, pot sa folosesc ciocolata simpla,amaruie sau cu lapte, nu fulgi?pentru ca nu gasesc :-s

  41. JuliaFlorea

    am o tava de 25/30 cm e prea mare pt aceasta reteta?

  42. simona

    am facut prajitura, dar daca il las la temp camerei se topeste caramelul, desi am facut totul conform indicatiilor, poti sa imi spui de ce?
    multumesc

  43. Nicoleta

    Teo, lumineaza-ma (din nou!): tu pui vasul de yena direct pe flacara de la aragaz? eu nu am avut curaj sa il pun, dar daca ai incercat tu……fac si eu, numai sa nu fac boacana! 🙂

  44. Buna Teo, sunt o mare admiratoare a site-ului tau si esti o sursa de inspiratie ptr mine! Iti multumesc ptr retete si devotamentul tau fata de noi, cititorii tai!
    Am nevoie de un sfat. As vrea sa transform snickers-ul asta intr-un tort. Crezi ca ar fi o problema daca starturile le torn individual peste un blat obisnuit de tort?

  45. George

    absolut superb,am sa-ti incerc reteta,doar sa gasesc ingedientele pe aici in Baia-Mare,daca nu trag o fuga pan la CJ sau le comand de pe net,foarte frumoasa prezentarea,felul de a explica si tot de altfel!Felicitari!!

  46. Andreea

    Vai Doamne, ce minunatie! Imi lasa gura apa.Iubesc snickers-ul! De curand am mancat la o cafenea si inghetata snickers combinata cu nuci si frisca. Alta nebunie…

  47. Teo,iti marturisesc ca m-am indragostit pe loc de aceasta reteta a ta (ca si de multe altele de altfel)si mi-am zis ca-i musai sa o incerc ! Zis si facut…Snikers-ul meu e deja in frigider acum si sunt foarte increzatoare ca o sa fie la fel de delicios si aspectuos precum al tau 😀

    P.S. Eu am gasit absolut toate ingredientele fara prea mare bataie de cap la Carrefour (Sibiu)

  48. Laura C

    Am incercat si eu reteta. Gustul e divin,doar ca stratul de nougat nu a iesit asa de tare si stratul caramel a iesit prea tare. In reteta ai scris ca frisca lichida si caramelele se tin pe foc 10 min…eu le-am tinut vreo 4 pentru ca se intarea si cand l-am pus peste stratul 2 s-a intarit instant. Cum sa procedez ca sa imi iasa mai tare stratul nougat si mai moale caramelul? Am respectat toti pasii!

    • Aici sunt atatea lucruri care pot merge gresit. In primul rand focul, care trebuie sa fie dat incet, in al doilea caramelele folosite etc. Chiar nu ma pot pronunta, din ce mi-ai zis tu, sa zic ce nu a mers bine

  49. Laura C

    Si inca ceva… de ce nu ai pus untul topit in marshmallows-ul topit?

    • am pus, scrie in reteta..Incalzim intai marshmallows si mierea la baie de aburi, la foc mic, amestecand des, pana avem o crema. Intre timp, in alta craticioara, topim untul, punem zaharul, laptele si vanilia si le aducem la punctul de fierbere. Fierbem amestecul 2-3 minute la foc mic, amestecand in continuu. Tragem de pe foc, punem crema de marshmallows (atentie, crema asta va fi foarte lipicioasa, dar fix asa ne trebuie) si amestecam bine bine.

  50. Anamaria

    Din imagini arata k are ciocolata si deasupra,adik deasupra nu apare stratul de caramel,ai mai folosit jumate din cantitate pt decor sau?

    • Imaginile ca imaginile, dar in text scrie cam asa “Urmeaza alte 30 min la rece, dupa care repetam pasii de la stratul 1 de ciocolata, numai ca alaturi de untul de arahide vom folosi de data asta ciocolata amaruie in locul celei cu lapte.”

  51. Pot folosi ciocolata cu lapte daca nu gasesc fulgi de ciocolata?

  52. Roxana

    Am incercat si eu reteta,dar am avut o problema,si anume,mi se scurge foarte tare stratul de nougat.cand tai ciocolata cu caramelul “cade” intr-o parte,si cum e asa lipicios e manjeala totala la degustat 😀 ,in rest e delicos.

  53. Kristina

    Buna draga Teo, de cateva zile am pus ochii pe aceasta reteta delicioasa, ador snickers-ul, dar vreau sa incerc sa fac si eu 🙂 si vreau sa te intreb daca stratul de caramel nu se poate face fara acele bomboane, ma refer cu zahar sau nu stiu…sorry daca e o intrebare stupida, numai ca am gasit toate ingredientele inafara de caramele si in zona nu am nici un kaulfand sau lidl 🙁 si dupa ce ies de la lucru la ora 6 nu mai am chef sa ma plimb pana acolo 🙂

  54. Kristina

    Am gasit caramele cu lapte la un magazin cu produse din Germania si azi m-am hotarat sa incerc aceasta reteta, a iesit f buna la gust dar stratul de nougat nu s-a intarit chiar daca am tinut la rece asa cum ai scris in reteta dar pur si simplu nu s-a intarit 🙁 si mi-e atat de ciuda pentru ca la gust e chiar snickers, si chiar mai vreau sa fac si alta data, dar m-au costat destul de mult ingredentele, si nu vreau sa patetesc la fel si atunci, ce sfat poti sa imi dai? 🙁 mersi

  55. O Sa merg la munte vo 3 zile. O Sa manc doar snickers-ul tau. Mersi de reteta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.