Fudge de ciocolata si Baileys

Fudge de ciocolata si Baileys
Buna, sunt Teo si tre sa va marturisesc ceva… nu am mai mancat ciocolata de 3 luni… aaaaaaa NU, nu asta trebuia sa marturisesc, dar cum sunt destul de traumatizata de lipsa de ciocolata, am marturisit ce ma durea mai tare 🙂 Sa va spun adevarata marturisire: am facut fudge-ul asta acum 3 saptamani si nu, nu am vrut sa va tin in suspans pana acuma cu postarea, ci l-am uitat in frigider! Daca puteam sa mananc ciocolata, in ziua in care il faceam, vi-l si prezentam, da cum am stiut clar ca numa o sa sufar langa tava ca un caine la usa bucatariei, l-am pus in congelator si acolo l-o uitat bunu Dumnezo. Da ceva bun tot a iesit si din asta, ca acuma pot spune cu mana pe inima si certitudine maxima ca DA, fudge-ul sta foarte bine pana la trei saptamani in congelator si e la fel de bun.

Fudge de ciocolata si Baileys

Inainte sa va spun reteta, care e penibil de simpla, vreau sa va scriu cate ceva despre dieta, pentru ca m-ati tot intrebat ce am facut, cat am slabit, ce dieta am tinut. Am slabit in total 22 kg, din care 18 cu dieta Dukan. Am inceput sa tin dieta nu pentru ca e la moda, nici pentru ca puscau la propriu pantalonii pe mine, ci pentru ca eram dezamagita de mine insami. Am inceput sarcina cu 60 kg (la cei 1,76 ai mei, era numa perfect) si am terminat-o cu 95 kg. E tarziu acuma sa analizam ce s-a intamplat, ca o fi fost si pe baza hormonala e sigur, ca am avut o sarcina cu probleme si tinuta cu mult progesteron, insa recunosc si ca am mancat muuuuult peste masura si desi Luca facuse 3 ani, inca nu reusisem sa dau prea mult jos. Acum, cand mananc putin, mesele sunt regulate si mananc “curat” imi dau seama ca asa mancasem si inainte, deci nu am facut decat sa revin la obiceiurile mele sanatoase sau macar partial sanatoase, ca deocamdata cel putin, nu imi inchipui viata fara tigara de dimineata si nici nu as incerca sa ma privez si de asta tocmai acum, ca suficienta-i viata fara ciocolata, acuma si fara un Kent? Ideea e, indiferent de dieta pe care o tineti, sa incepeti usurel, cu incredere multa si ambitie de 3 ori mai mult, sa nu incetati sa credeti in voi si in visul pe care il aveti. Si mai ales, daca puteti, nu tineti dieta singuri, fratii de suferinta sunt intotdeauna bine-veniti si in cazul meu, fetele de pe grupul Dukan (va stiti voi, dragele de voi) m-au sprijinit cand am simtit ca o sa mor cu aparatul in mana, pozand negrese, fudge-uri si paste de pe care se intindea mozzarella. Spor la dieta si fudge-ul va asteapta dupa aia! 🙂

Ingrediente pentru o tava 15×25 cm:
– 600g ciocolata amaruie de calitate, cu cel putin 50% cacao
– 100g unt
– o cutie lapte condensat (400g)
– 50ml Baileys sau orice alta crema de whiskey
– 2 lingurite extract vanilie
– 100g fulgi de migdale

Ingrediente

Intr-un vas termorezistent punem ciocolata rupta bucatele, untul si Baileys si le tinem al foc mic, amestecand des, pana ciocolata si untul sunt topite si avem o crema omogena. Tragem de pe foc, punem laptele condensat, amestecam foarte bine, apoi turnam totul in tava tapetata cu folie de aluminiu (sau la fel de bine puteti folosi o tava de aluminiu din cele de unica folosinta). Punem deasupra fulgii de midgale si dam la congelator peste noapte (sau pana peste 3 saptamani, cum va e mai la indemana 🙂 )

Preparare

Inca un lucru: ma intrebati de retete Dukan… sincera sa fiu, desi am gatit mult Dukan, nu am facut poze si nici nu vreau sa fac blogul unul de dieta. Dieta mi-a ocupat toata vara, mi-a adus momente mai mult si mai putin (mult mai putin) placute, mi-a furat cafeaua de dimineata cu zahar si lapte, asa ca nu am vrut sa imi fure/ocupe si blogul meu drag, singurul loc unde pot vorbi despre mancare, o pot fotografia si descrie in amanunt, fara a ma teme de kilograme in plus. Astea fiind spuse, va pupa Teo maxim si sa va fie de bine de fudge-ul ciocolatos!

Fudge de ciocolata si Baileys

Fudge de ciocolata si Baileys

Fudge de ciocolata si Baileys

Fudge de ciocolata si Baileys

Fudge de ciocolata si Baileys

69 Comments

  1. Felicitari Teo pentru ambitia pe care ai avut-o, mai ales pregatind mereu atatea bunatati 🙂 Ce vroiam sa te intreb, kilogramele le-ai dat jos in 3 luni, sau am inteles gresit? Ai mai facut si sport pe langa? Pup!

    • Luiza, multumesc! Da, le-am dat jos in 3 luni, un pic prea repedde, zic eu, dar am fost foarte setata pe chesita asta si nu am trisat deloc, poate chiar am dat dovada de un exces de zel, dar stii cum e, cand te ia, te ia! 🙂 am facut si sport, am alergat, gantere etc dar oricum din iarna vreau sa merg la sala cat de des, pentru ca va fi mai greu cu alergatul

    • Luiza, multumesc! Da, le-am dat jos in 3 luni, un pic prea repedde, zic eu, dar am fost foarte setata pe chesita asta si nu am trisat deloc, poate chiar am dat dovada de un exces de zel, dar stii cum e, cand te ia, te ia! 🙂 am facut si sport, am alergat, gantere etc dar oricum din iarna vreau sa merg la sala cat de des, pentru ca va fi mai greu cu alergatul

  2. Dorina

    teo, chiar ca este penibil de usoara reteta :)) Luni am zi de supermarket,fac provizii, si, desi dukanita fiind, o sa o execut (la conso fiind 😛 ).

  3. Este delicioasa cu siguranta!!

  4. Madalina

    Arata de milioane!

  5. Mariana

    Intotdeauna ma incanti.Inainte de a citi retele,admir fotografiile.Sunt superbe.Esti o persoana deosebita,ma onoreaza prietenia ta.Toate cele bune,Mariana L.

  6. Arata delicios !

  7. NU ala suna ca si … parca toata lumea ar depinde de ciocolata . Avand in vedere ca rezervele de cacao sunt pe sfarsite si pretul ciocolatei va creste (cel putin asa spun statisticile). Eu ma gandesc la multe lucruri importante ca viitorul copilului meu (are patru ani si nu l-am vazut de cateva luni bune – tot pentru un NU – asta e alta poveste) si cateodata cand vad un NU asa de hotarat parca ma apuca frica 🙂

    • NU era chiar atat de hotarat, scuze daca a sunat asa 🙂 cum sa iti fie frica te Teo’s Kitchen? 🙂

  8. bunaaaaaaaaaaaaa reteta,multimim,am si eu o intrebare:nu se inmoaie dupa ce sta taiat(la temperatura camerei?)adica prea moale?ca eu nu prea nimeresc ciocolata de casa,ori e moale, ori imi trebuie drujba sa o tai!!!!!!!!!multumesc.

    • salut Nelly 🙂 da da, fudge-ul nu se poate tine la temperatura camerei, se taie rece si se mananca rapid. Asa e fudge-ul, e lipicios ca si nouga, nu are consistenta ciocolatei de casa 🙂

  9. Teo draga scuza-ma ca te deranjez iar dar am o rugaminte,ai cumva reteta de supa crema de pui cu branza topita sau cream cheese?te rog daca poti sa ne impartasesti reteta.Multumesc!!!!

  10. Mi-ai lasat gura apa, si acum putin imi mai pasa de dieta :))) E bine daca o incep si dupa ce fac fudge-ul asta, nu? 😛

  11. Ionela

    Teo,arati super! Felicitari pentru ambitie si pentru tot ceea ce faci!
    Nu ne spui mai multe despre dieta (ai tinut toata dieta cu cele 4 faze, ce ai mancat,poate ne dezvalui cateva retete dukan).

    Multumesc si felicitari inca o data pentru blog si pentru tot ce faci!

    • Ionela draga, e dieta clasica Dukan, eu sunt la faza de consolidare acum, dar in principiu de acum mananc aproape orice, dar cu limita in special la paine, dulciuri etc, pe care INCA nu le-am reintrodus in schema. Eu vreau sa mai slabesc inca 5 kg, dar astea in timp, deja ajunsesem sa ma scrabesc maxim de atata carne de pui/curcan. Am mancat foarte multa carne de pui (mai putin aripioare), facute la aburi sau in punga pentru fripturi, fara adaos de ulei, multa salata (ca norocul am prins si sezonul de legume proaspete). Am folosit numai indulcitor, atat pastile cat si lichid pentru prajituri (am facut un cheesecake dukan foarte bun, asta chiar o sa il postez, poate mai sunt persoane la dieta care ar manca un pic de dulce) si in rest, am respectat alimentele indicate, nu am prea servit din cele “tolerate” la croaziera si am facut sport (gantere pentru brate, abdomene si muuult alergat), poate si de asta am slabit mai mult si mai repede decat imi spunea dukan ca voi da jos. Apropo, pe dukandiet.co.uk va puteti calcula kilogramele la care ar trebui sa ajungeti, greutatea reala, cum ii spune dukan, adica greutatea pe care puteti nu doar sa o obtineti, ci sa o mentineti. Tot acolo dar si pe dietadukan.ro gasiti retete si mai multe info despre dukan.

      • Ionela

        Teo, multumesc pentru informatii! De ceva vreme ma documentez despre ce inseamna dieta dukan si as vrea sa o incep dar mi-e putin teama sa nu am stari de rau sau dereglari hormonale, astea sunt efectele negative ale dietelor bazate pe proteine. Tu ai luat ceva vitamine in timpul dietei?

        • Ionela, in prima faza nu am luat nimic, dar nici stralucit nu m-am simtit, apoi am inceput sa iau multivitamine si calciu-magneziu-zinc. Acum ma simt mai bine, dar nu stiu daca as mai fi putut sa duc mult timp dieta, sincera sa fiu, nu cred ca e pentru toata lumea. Eu am intins-o cat de mult am putut din punct de vedere fizic…

  12. Buna, te rog sa imi spui de unde cumperi laptele condensat…foarte multe retete folosesc acest lapte si nu stiu de unde sa il iau. Multumesc frumos. Intradevar arata super reteta…deabia astept sa o incerc 🙂

  13. teo draga am si eu o intrebare: crema de whisky e obligatorie? nu s-ar putea inlocuicu altceva ca nu stiu unde s-o caut aici in itali

  14. Deci nu trebuie bagata la cuptor (: ?

  15. alexia

    buna!
    de unde ai luat laptele condensat?
    eu am cautat peste tot si nu am gasit!
    multumesc

  16. Teo,draga mea, esti minunata!!!nu trece o zi fara sa ma mai uit ce bunut ai mai facut.Ador retetele tale, atit de simple(chiar daca unele sunt mai putin complicate ai tu darul acesta de ale simplifica:)si in acelasi timp atit de gustoase!Te-am descoperit acu’ vre-o 2 ani si de atunci suntem cele mai bune prietene chiar daca tu nu stii asta :)) facem lucruri divine in bucatarie:) iar prietenul meu devenit sot decurind 🙂 e cel mai fericit!Am sa incerc in weekend-ul asta reteta de fudge,pare prea bun ca sa-l trec cu vederea…azi,e zi de cumparaturi in Canada,asa ca imi cumpar tot ce am nevoie:) Te pup Teo,te imbratisez cu dor:*

    • Inna, esti o draguta 🙂 multumesc pentru tot ce mi-ai scris, mi-ai facut ziua mai buna 🙂 te imbratisez si eu >:D<

  17. Tare bine imi pare sa te regasesc :x, rasfoiesc printre retele tale minunate si tare-as vrea sa le pot face toate o data parca,iar asta sigur datorita imaginilor si descrierilor minunate.te pup Teo sanatate muulta .

  18. Arata absolut demential! Ma bucur ca ti-am gasit blogul, am inceput sa pun cateva retete si pe Facebook in grupul Cuisine. Sper sa reusesc sa fac si eu astea mai usoare 🙂

  19. felicitari ca ai ajuns la greutatea dorita eu vreau sincer sa iau cateva (5kg)plus dar nu reusesc dc imi poti recomanda o reteta .msk

    • eu am slabit cu dukan, nu e foarte speciala, se gasecs info pe net, numai cauta in google dieta dukan si vei gasi info exacte 🙂

  20. andreea

    Am o nelamurire privind funge-ul, se lasa la congelator pana a doua zi, dupa aceea se dezgeata si se tine la temperatura camerei sau se tine la frigider?
    Multzam fain pt raspuns

    • da, dupa ce il tii la congelator, trebuie lasal cateva minute la temperatura camerei, altfel nu il poti taia 🙂 daca il tii numai la frigider, nu stiu daca se intareste destul insa se poate manca cu lingurita

  21. Bună Teo, laptele condensat unde îl găsesc?

  22. am incercat si eu reteta! deeeelicioasa!

  23. Florin

    Super tare reteta maine ma duc la supermarket , si o fac 🙂 , Salutari din spania 😀

  24. teo, de ce nu faci si aici pe site o rubrica speciala pentru retete dukan?
    inteleg ca esti in etapa a treia, in conso… dar sigur ne poti impartasi niste retete care pe tine te-au ajutat in atac si in croaziera. deci, pe langa retete de post, retete traditionale, retete internationale nu poti sa inaugurezi si “retete dukan”? ar fi minunat.

    • Elena, nu am dorit sa fac asta pentru ca sunt deja destule bloguri care se ocupa numai de Dukan, iar in Teo’s Kitchen am vrut sa fie de toate pentru toti 🙂

  25. Natalia

    In loc de Baileys pot sa folosesc altceva ( ce e Baileys??)

  26. silvia

    Ciao Teo, intrebare. cu ce pot inlocui laptele condensat, ca nu reusesc sa-l gasesc. frisca lichida ce zici ?
    Multumesc anticipat

  27. constantin

    Draga noastra Teo,te-am descoperit pe Trilulilu unde tii un cont admirabil legat de pasiunea ta.Sunt printre abonatii de acolo,dar si printre admiratorii tai.Candva am mancat caramele “fudge” pe care le gaseam la bulgari.Ma gandeam ca printre minunile tale poate gasesti o reteta accesibila si pentru astfel de caramele ,care nu sunt chiar obisnuite,nu-ti raman dintii in ele,sunt usor de mestecat fiind aproape sfaramicioase.Cu mult drag,Constantin.

  28. De ce se vad niste incluzii albe inauntru? Parca ar fi cocoloase de lapte pref, ca in ciocolata de casa…sau sunt fulgii de migdale intrati inauntru?…

  29. Buna ziua,
    De unde pot cumpara laptele condensat? Caut demult si pentru o reteta cu crema de lamaie si nu am gasit. Multumesc

  30. p.maria

    buna.super retete, super prezentare.felicitari!lapte condensat, frisca lichida naturala se gasesc in LIDL.Sarbatori cu bine.

  31. Elena Alexandra

    Buna Teo, ma intrebam daca fudge-ul poate fi fofosit la un tort?

  32. buna. delicioasa reteta ta. am facut-o si eu ieri, dar se inmoaie destul de rau chiar si tinut la frigider. trebuie sa il tin numai in congelator. cred ca am gresit eu ceva….

  33. Buna Teo,
    Imi spui si mie, te rog frumos, unde pot gasi Lapte condensat?? sau un site online….caut de ceva timp si nu gasesc 🙁

  34. Doamne, esti atat de tareee. de cand te urmaresc m-am apucat de gatit, :))) ca sa nu mai zic ca dulciruile sunt preferatele mele. te pup, mamica frumoasa.

    miu-miu.ro

  35. Flofloree

    Bună Teo, mă numesc Florentina și am 20 de ani și sunt cel mai mare fan al tău, îți urmez blogul de 3ani de zile și pot spune că ești extraordinară, faci totul să pară atât de ușor, sunt sigură că foarte mulți oameni cu tine au învățat să gătească, cel puțin se aplică în cazul meu.Fără falsă modestie,fac un tort diplomat genial și asta datorită ție. Pasiunea ta pentru bucătărie mă inspira mereu, keep up the good job!! <3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.