Fajitas cu pui si sos facut in casa

Fajitas cu pui

A venit toamna, a venit toamna! Singurul lucru pe care il detest e raceala lui Luca, raceala care apare invariabil in perioada asta si de care scapam greu…eh, dintre beneficiile gradinitei, ce sa zic. Dar la capitolul retete culinare, iubesc retetele de toamna si reteta asta a pornit de fapt de la sos. E un sos pentru fripturi, pe care il puteti pune si pe iarna, se face usor si e foarte aromat, noi il iubim si de asta l-am integrat in reteta de fajitas. Acum e momentul sa il pregatiti, cat inca mai gasim kapia numa buni de copt. Daca il imbuteliati in borcane sterilizate si il tineti la dunst, ca si pe zacusca, il aveti toata iarna si merge bine cu orice fel de carne, dar si ca dip pentru nachos sau chipsuri. In rest, am folosit pulpe de pui rotisate, pe care ori le cumparati gata facute, ori le pregatiti voi. De cand cu Dukanul, m-am obisnuit sa fac carnea de pui in pungile pentru friptura, se fac fara grasime si fara mare dezastru in bucatarie. Nu iau niciodata punga magica sau cum ii zice, ci iau de la Auchan set de 8 pungi, Alu Fix cred ca sunt si costa 4 lei. Foarte bun raport calitate-pret zic eu sin u trebuie decat sa condimentam carnea si punga face minuni. Fasolea e fasole coapta in sos tomat, o gasiti cam oriunde, „baked beans”, mie imi place mult cea de la Kaufland, marca proprie. Buuun, v-am spus toate detaliile, acuma putem trece la reteta propriu-zisa 🙂

Ingrediente pentru sos:
– 3 ardei kapia mari
– 3 linguri ulei de masline
– 2 cepe mari
– 4-5 catei de usturoi
– 1 kg rosii bine coapte
– 1 lingura zahar
– sare si piper dupa gust (sare grunjoasa daca puneti sosul pe iarna)
– 3 linguri suc de lamaie sau lime
– o legatura pantrunjel verde
– 2 lingurite chili (nu foarte iute)
– 2 lingurite paprika (afumata daca aveti)
– 2 lingurite amidon
– 1 lingurita cumin macinat
– 1 lingurita oregano uscat
– ½ lingurita coriandru macincat
– ½ lingurita piper cayenne

Fajitas de pui

Mai intai coacem ardeii pe plita, apoi ii curatam de coaja, cotor si seminte si ii taiem fasii. Intr-o cratita incapatoare, incingem uleiul, calim ceapa taiata marunt pana e translucida, apoi adaugam si usturoiul tocat marunt. Nu lasam usturoiul pe foc mai mult de 10 secunde, cat sa isi elibereze aroma in uleiul incins, apoi punem rosiile taiate cubulete mici (ar fi perfect sa le decojiti inainte, scufundandu-le cateva secunde in apa clocotita, coaja fine jos foarte usor) si patrunjelul tocat. Amestecam bine bine si lasam la foc mediu, 15 min sau pana rosiile sunt foarte moi. Punem apoi ardeii taiati fasii si condimentele, pe care le amestecam cu amidonul. Amestecam tot si lasam sosul pe foc alte 10-15 min sau pana sosul se ingroasa si scade de 2-3 degete.

Fajitas de pui

Sosul fierbinte se da prin blender pana e pastos si se lasa la racit la temperature camerei, apoi se tine la frigider pana la folosire sau se toarna in borcanele sterilizate la cuptor si se tine la dunst, daca il puneti pe iarna.

Fajitas cu pui

Ingrediente pentru umplutura:
– 5 tortillas mari
– 2 pulpe de pui intregi, rotisate
– 2 conserve fasole in sos tomat
– 100g cascaval dat pe razatoare
– ceapa mare
– 100g bacon
– o lingura ulei de masline
– sosul pregatit mai devreme 🙂
– sare si piper dupa gust

Fajitas cu pui

Intr-o tigaie mare calim in uleiul de masline ceapa si baconul, tocate marunt. Punem apoi carnea de pui taiata fasii, le prajim toate impreuna, 1-2 minute, inainte de a pune fasolea. Condimentam dupa gust si lasam sosul 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana e bine legat.

Fajitas cu pui

Impartim umplutura egal pe fiecare tortilla, rulam frumos si le punem in vasul pentru cuptor. Nu uitati sa puneti pe fundul vasului 2-3 linguri de sos. Peste rulouri punem alte 5-6 linguri de sos, pe care il intindem uniform, apoi punem cascavalul dat pe razatoare si dam totul la cuptor 15-20 min sau pana cascavalul e rumenit frumos.

Fajitas cu pui

Au fost foarte bune, iar sosul chiar a facut diferenta! Se simte ca e un sos facut in casa si e foarte bine condimentat. Sunt foarte bune calde, promit! Sa va fie de bine!

Fajitas cu pui

Fajitas cu pui

Fajitas cu pui

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (27 votes cast)

22 Comments

  1. Doina Elena

    MINUNAT!!! Pentru raceala lui Luca recomand in fiecare an vitamina C (eu le dadeam copiilor pastilele de supt pentru ca existau inca si le placeau) CAT CUPRINDE! pot sa spun ca am avut copiii la cresa si la gradinita si in fiecare toamna incepeam sa mancam „bomboane” fara numar 😀 si nu aveam probleme toata iarna 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Multumim de sfaturi! 🙂 el mananca vitamina C, i-am dat si siropele de imunizare pe baza de plante, dar se pare ca l-a rapus colecctivitatea 🙁

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Arata minunat si cate arome placute avem acolo!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • multumesc, draga mea! 🙂 arome de toate felurile, pentru toata lumea! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Super bun! Arata minunat! Trebuie sa incerc si eu reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • ma bucur ca iti place 🙂 e si foarte satioasa, numa buna pentru vremea asta!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  4. IoanaR

    Apropos de raceala lui Luca,un efect benefic il are siropul de soc, foarte indicat in afectiunile respiratorii.L-am testat si vi-l recomand cu caldura !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Tot pt.raceala recomand cu caldura,tinctura de propolis. Face minuni! Despre reteta asta ce pot spune. . Este delicioasa si aspectoasa si. . .felicitari esti o persoana speciala pt.ca mereu ne ‘rasfeti’ cu ceva ‘special’. Pupici

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • multumesc! propolis cu miere i-am dat si eu si chiar ii place, uimitor 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  6. IoanaR

    Vad ca sunteti din Cluj. Daca doriti sa incercati, va ofer o sticla, sa vedeti cum este (mai avem inca rezerve serioase in camara).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Bianca

    Buna Teo
    Te urmaresc de ceva vreme pe blog si pe Trilulilu si iti marturisesc ca esti o adevarata sursa de inspiratie pt mine. Am ales sa las primul comentariu aici la Fajitas nu intamplator ci pentru ca l-am facut si eu acasa de la a la z cu sosul minunat si a fost devorat pana la ultima firimitura si ultima picatura de sos. Iti multumesc pentru retete si iti doresc sanatate si tie si lui Luca.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Bianca, ma bucur foarte tare ca mi-ai scris, sper sa o faci mai des de acum inainte si ma bucur si mai tare ca ti-a plcut reteta de Fajitas!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  8. reteta este super .ne poti spune cum faci siroul de soc?si eu am un copil la gradinita care se raceste mai des de cand este in colectivitate

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. claudia

    Eu tratez raceala, tusea seaca, cu ceai de ceapa! e f bun . am un baietel de 4 ani , si o fetita de 1 an , functioneaza!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  10. Mihaela

    Draga Teo, ma bucur ca te-am descoperit 🙂
    Tintuita in casa din cauza unei raceli cautam pe net o reteta de fajitas pentru al meu iubit, care este innebunit dupa bunatatile mexicane. Reteta aceasta este minunata si cu siguranta ii va incanta papilele gustatile.

    p.s.imi place foarte mult acest site 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Mihaela, ma bucur ca m-ai gasit si sper sa mai incerci si alte retete! 🙂 te pup!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Irina

    Am facut si refacut aceasta reteta este foooarte buna! Multumim

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.