Negresa cu merisoare

Negresa cu merisoare

Un inceput de saptamana minunat sa aveti! Pentru mine, saptamana a inceput cu bine pentru ca weekendul a fost unul foarte fain si mi-a incarcat bateriile 🙂 Cea mai faina parte a weekend-ului a fost intalnirea de sambata de la Casa Tiff, unde am vorbit despre blog, despre Teo’s Kitchen in general, despre viata de freelancer si de mamica, despre bucatarie si despre oameni. Am cunoscut dintre cititorii blogului, am povestit de toate, am avut emotii mari, pe care le-am depasit impreuna. Vreau sa el multumesc inca o data celor de la Incubator 107 Cluj pentru ca m-au invitat si le multumesc din suflet celor care au venit si dintre ei, nu pot sa nu va spun despre Malina, care e o dulceata de fetita si gospodina, care s-a incumetat sa isi faca de una singura tortul de ziua ei si nu orice tort, ci unul imbracat in fondant din marshmallows, pe care l-a facut tot ea singurica. Cum sa nu iti fie drag de asa copii? Sper sa mai fie intalniri de genul asta, pentru ca ma bucura foarte tare sa cunosc oamenii care imi citecs blogul si apropos de asta, daca ma vedeti prin oras, prin magazine, pe oriunde, nu va sfiiti sa ma trageti de maneca si sa ne si cunoastem personal 🙂

Acuma sa trecem la reteta noastra de azi, o negresa mai dietetica, cu zahar brun si faina integrala, e drept ca nu e la fel de suculenta ca o negresa cu unt, zahar tos, muuulta ciocolata etc, dar satisface cu brio nevoia de dulce, e mai saracuta in calorii si parca nu te face sa te simti atat de vinovat ca ai mancat o bucatica 🙂

Ingrediente pentru 12 bucati:
– 3 oua mari
– 200g zahar brun
– 150g faina integrala
– 50g cacao
– o lingurita praf de copt
– o priza de sare
– 100ml ulei de floarea soarelui
– 1/2 lingurita esenta de rom
– 1/2 lingurita extract de vanilie
– 100g merisoare uscate
– 70g ciocolata amaruie sau ciocolata dietetica taiata grosier

Negresa cu merisoare

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava patrata de 20x20cm sau o tava dreptunghiulara mica. Amestecam apoi ouale, zaharul, uleiul, romul si vanilia pana avem o crema. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, sarea si praful de copt. Amestecam cat sa avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava si o uniformizam cu o spatula. Presaram merisoarele si ciocolata si dam la cuptor 15-20 min.

Negresa cu merisoare

Negresa e foarte buna servita cu un glob de inghetata, dar eu nu am avut la indemana, asa ca am pudrat-o cu zahar vanilat si am servit-o cu o lingurita de dulceata de visine. E la fel de buna insa si fara niciun fel de sos sau dulceata, care adauga si ele calorii in plus. Sa va fie de bine 🙂

P.S. La insistentele lui Luca, am decorat negresele cu floricelele pe care mi le-a cules el insusi ♥ nici nu m-am gandit vreodata ca v-a venit momentul sa primesc de la puiul meu flori, culese de pe camp, cu coditele cam scurte si usor ofilite ca le-a mai si scapat pe jos, dar mi-au mers pana la suflet. Are mama baiat mare ♥

Negresa cu merisoare

Negresa cu merisoare

Negresa cu merisoare

Negresa cu merisoare

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (18 votes cast)

13 Comments

  1. Arata super delicios iar reteta este mai mult decat avantajoasa din punctul meu de vedere, deci nu pot spune decat ca merita.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Andreea

    Pare foarte delicioasa reteta si chiar as vrea s-o incerc, dar nu stiu de unde sa cumpar merisoarele.Tu de unde le-ai luat?Mersi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Andreea, eu am luat de la alimentara din Floresti, deci sunt cam peste tot 🙂 am vazut la Auchan, la Kaufland etc

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  3. simona

    buna.teo,te rog…vreau sa stiu si eu ce inseamna `o priza`…de sare in cazul prajiturii asteia.mersi……

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • un varf de lingurita 🙂 priza de sare inseamna in general sarea pe care o iei cu 2 degete

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  4. andreia

    Buna, Teo
    Se poate folosi fructoza in loc de zahar? Si daca da, cantitatea ramane aceeasi = 200 gr? Multumesc frumos!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Andreia, imi cer scuze, dar la capitolul asta nu ma pricep, nu stiu cum e cu fructoza, dar ii rog pe cei care stiu sa ne lumineze si pe noi 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  5. nu am mai rezistat si azi m-am dus sa cumpar merisoare … A iesit nemaipomenit de buna 🙂 si ca tot sunt la capitolul negrese urmeaza cea cu mascarpone 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Buna Teo, vreau sa fac si eu prajitura asta astăzi doar ca nu am reușit sa găsesc faina integrala. Pot pune si faina normala ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Hello,

    Merisoarele pot fi inlocuite cu mere? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Da, puteti pune cubulete de mere, caz in care va fi o negresa cu mere. 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.