Peste crocant si cartofi prajiti la Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer
Saptamana trececuta, cand v-am aratat reteta de rulouri cu branza gatita la noul meu aparat Philips Airfryer, va spuneam ca primul lucru pe care l-am facut cand am scos apartul din cutie, a fost sa fac cartofi prajiti, pentru ca aceasta era, in mintea mea, testul suprem pentru un aparat ca Airfryer, care prajeste fara ulei si grasime. Si cartofii au iesit foarte buni, mult mai buni decat cei prajiti in baie de ulei. Asa ca m-am gandit, saptamana asta, sa va arat si voua cum se prajeste in Airfryer, nu doar cartofii prajiti, ci si un peste in crusta crocanta. Stiti ca un peste crocant se prajeste de obicei in mult ulei, fie ca il facem pane sau in faina de malai, uleiul e esential pentru ca pestele sa fie crocant la exterior si bine facut in interior. Mie personal, asa imi place pestele cel mai mult, insa pentru a evita prajitul in ulei, am mers in ultma vreme numai pe varianta de peste la cuptor. De acum nu mai e cazul 🙂 Pot in sfarsit sa fac pestele asa cum imi place, la fel si snitelele in general: foarte crocante dar fara ulei 🙂

Ingrediente pentru 2 portii:
– 2 rondele de somn sau alt tip de peste, in functie de preferinte (300g)
– 1 ou mare (2 daca sunt mai mici)
– 2 linguri faina
– un praf de sare si piper
– o cana fulgi de porumb
– 1 lingurita condimente pentru peste
– 300g cartofi
– ½ lingurita ulei de masline (optional)

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Mai intai incingem Philips Airfryer si pentru asta, il setam la 200°C pentru 15 minute.

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Intre timp, amestecam bine oul, faina, sarea si piperul. Trebuie sa avem un amestec mai gros decat cel pentru clatite. Condimentam pestele apoi dam fiecare bucata prin amestecul de ou cu faina, scurgem excesul si apoi dam fiecare bucata prin fulgii de porumb, pe care ii strivim putin intre degete inainte, pentru ca nu se prind de peste daca sunt prea mari. Apasam bine fulgi, astfel incat sa avem o crusta uniforma.

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Scoatem tavita din Airfryer dupa cele 15 minute in care s-a incins si asezam bucatile de peste, introducem tavita din nou in aparat si prajim 20 min la 200°C. La jumatatea timpului de coacere, scoatem tavita si intoarcem pestele, astfel se va rumeni uniform. Cartofii ii taiem bastonaste subtiri, ii stropim cu uleiul de masline ( e optional, insa mie imi place aroma pe care le-o da) si ii coacem la 180°C pentru 16-18 minute. La fel ca in cazul pestelui, la mijocul timpului de coacere scoatem tava din aparat si scuturam bine cartofii.

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Puteti servi pestele cu orice fel de sos, noi am ales un sos simplu, de usturoi. Crusta pestelui a fost minunata: crocanta, rumenita, puteai sa juri ca e prajita in friteuza sau intr-un tuci plin cu ulei, dar nu, pestele nostrum nu a vazut strop de ulei 🙂 Iar despre cartofii prajiti ce sa mai spun? Ca sunt mai buni decat cei de la fastfood? Desi la fel de crocanti la exterior si fragezi in interior? Da, sunt exact asa! Pentru toate astea, inca o data trebuie sa recunosc ca sunt foarte mandra de mine pentru alegerea facuta si ii doresc lui Philips Airfryer o viata lunga si prospera in bucataria mea! Sa va fie de bine!

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

Peste crocant si cartofi prajiti la Philips Airfryer

23 Comments

  1. Anonim

    La Altex azi e si la 20% reducere sub forma unui voucher de cumparaturi 😉
    http://www.altex.ro/friteuza-philips-hd9220-2-2kg-1300w-negru

  2. AH, asta arata mai bine decat e normal. Trebuie incercat. Iar crusta aceea crocanta este divina! Am incercat-o pe pui, dar vreau sa vad cum e si la un peste bun, precum somonul! 🙂

  3. Interesant aparat……….ai încercat si chiftelute? Asta
    m-ar convinge si pe mine sa cumpăr aparatul. Cam cât incape in el? Multe întrebări……..oricum pestele arată grozav. Felicitări.

  4. Am inteles eu bine nu se pune DELOC ulei?

  5. lorena

    foarte bun! aparatul cred ca e minunat, dar la ce pret astronomic are…ma multumesc sa fac asa ceva in tigaia ceramica sau intr-o tigaie gen dry-cooker!rezultatul e asemanator…poate imi aduce si mie un Mos acest aparat minune….desi ma indoiesc!

  6. ROXANA

    daca nu avem acest aparat putem face si la cuptor?…tare bine mai arata ….si vreau sa te rog ceva ….da-mi o idee ce pot pune pe masa de Sf Andrei , ca vin musafiri si ei tin post

    • Roxana, eu am incercat reteta asta si in cuptor si iese prea sec. daca nu ai aparatul, e mai bine sa il prajesti in ulei

  7. Aparatul minune! daca face asa niste bunatati 🙂 Pozele sut mai mult decat graitoare, simt cum foamea ma cuprinde :))

  8. woaaawwww chestia asta ma duce cu gandul la healthy fast food 🙂

  9. Iancu Lubita

    Mama ce nebunie ai facut!!este minunat!!
    Felicitari!

  10. Maximus

    Nu pot spune decat ca esti incredibila! 🙂 Noi te iubim! 🙂

  11. Foarte interesanta si arata bine 😉

  12. Cum faci atita reclama acestui aparat, am cautat putin pe internet opinii despre el si din pacate nu sunt deloc bune.

    • Elena, nu fac reclama, vi-l prezint. Nu vi l-am bagat pe gat. nu ma intereseaza ce zic altii despre el, mie imi place foarte mult si nu m-a dezamagit pana acum

  13. Cum faci atita reclama acestui aparat, am cautat putin pe internet opinii despre el si din pacate nu sunt deloc bune.

    Unde ai vazut atat de multe comentarii negative ca amjoritatea covarsitoare sunt pro.
    Cei mai multi cu reviewuri proaste sunt cei care sunt paraleli cu gatitul, ei astepandu-se ca aparatul sa le ghiceasca gandurile si sa gateasca singur ce si-au imaginat ei, Daca tii cont de anumuite principii ale gatitului te poti descurca aproape cu orice aparat.

  14. Carmen

    Datorita lui Teo l-am cumparat si eu. A fost cu 120 euro, altfel nu-mi permiteam. Sunt f.f.f.f incantata de el si eu si sotul meu. Mancarea se face super repede si gustoasa.

  15. Cristina

    Eu mi-am cumparat aparatul din UK cu 87 euro, deci mai putin de 500 lei, fata de aprox. 850 la noi.
    Azi am reusit sa il incerc prima data azi, pe cartofi prajiti. Problema mea e urmatoarea: a trebuit sa-i tin mai mult decat specifica acolo (intre 18-25 min pt cartofi proaspeti) si i-am scuturat chiar de vreo 3 ori, pentru ca se maroneau la capete iar mijlocul ramanea nefacut, sau asa aveam impresia.
    Vad ca ai tai sunt mai uniformi.

  16. Isac Vladut Marco

    Cat costa un airfryer din asta in medie sil gasesc oare la auchan?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.