Micile-mari ghinioane din bucatarie

De cate ori pe parcursul unei zile ajungeti sa invocati legile lui Murphy? Mie mi se intampla in fiecare zi si mi s-a intamplat si azi… desi autobuzul cu care mergem la gradi este mereu in intarziere, in singura dimineata in care NU am auzit ceasul si am fost pe o fuga maxima, autobuzul a ajuns mai repede cu 5 minute si l-am pierdut. Luca a inceput sa maraie ca e frig afara, eu am inceput sa ma panichez, cu ghiozdanelul lui in mana si cu geanta in cealalta. Intr-un final, luam un taxi si ajungem la gradi… ziua pare sa ia o intorsatura mai buna. Sau nu?

Cand lucrurile merg prost din cauza autobuzului, mai e cum e, dar cand se intampla mici ghinioane de genul asta in bucatarie, treaba sta altfel, pentru ca bucataria este sanctuarul meu, locul in care totul trebuie sa mearga struna. Dar nu… sa va spun ce am patit in bucatarie. Noi avem un frigider de veche generatie, nu e el chiar de pe vremea bunicii, dar nici nu e cel mai performant. Una peste alta, marea lui problema e ca nu e bine compartimentat si niciodata, dar niciodata nu stiu exact tot ce am in frigider. Si, ce ma supara si mai tare e ca nu am in frigider compartimente speciale pentru sticle, de vin, de apa, de ce o fi.

Saptamanile trecute, am facut cheesecake-ul cu branza de capra. Unde l-am pus dupa ce s-a racit? In frigider, normal. Dar pe un raft din spate, pentru ca in fata sunt mereu caserolele cu mancare pentru Luca, astfel incat sa imi fie la indemana cand ii e foame. Bun! Am musafiri, invitati special ca sa guste faimosul cheesecake. Cu ce merge bine branza de capra? Cu un vin bun. Avem si vin, bine pus la rece. Vin musafirii, casa plina.

Luca isi spune tot repertoriul de poezii, eu ma simt cea mai mandra mamica si o gazda buna, toate merg bine. Asta pana cand merg spre frigider sa scot prajitura si vinul. Usa nu sta bine deschisa, o tin cu o mana, cu cealalta incerc sa scot platoul cu cheesecake, peste caserolele cu mancare. Reusesc cu greu si il proptesc intre frigider si raft. Ma intind sa scot si sticla de vin.

Frigiderul meu NU are suport pentru sticle, sticla se rostogoleste din mana mea. Toate caserolele cu piure si supica aluneca, una cade de tot din frigider. Piure pe parchet. Sar sa prind caserola, iau mana de pe sticla de vin, care se rostogoleste si cade de tot din frigider. Pe gresie, de data asta. Se sparge, normal, sub privirile mele ingrozite. De ceeeee??? De ce mie????

Invitatii sar sa ma ajute, eu ma panichez, imi vine sa ii scot pe toti din casa si sa ma apuc de curatenie. De ce nu am si eu un frigider cum trebuie? De ce se intampla ghinioanele astea “domestice” fix cand ti-e lumea mai draga? De ceeee?? De ce sa nu am si eu un frigider inteligent, cu tehnologii inovatoare, cu spatiu mare de depozitare pentru miile de caserole pe care le am mereu in frigider si cu rafturi mai incapatoare pentru sticle?

Sunt sigura ca si voi ati avut astfel de patanii: ti se intampla in bucatarie lucrul pe care ti-l doresti cel mai putin, in momentul cel mai nepotrivit. Despre asta vreau sa vorbim noi azi 🙂 Despre micile ghinioane casnice din viata de zi cu zi. Concluzia pataniei mele: “vinul va sta cuminte in frigider cand esti singura acasa si se va sparge, prin rostogolire, cand e casa plina de musafiri, covorul proaspat spalat si ai ambele maini ocupate!”

Aceasta e legea mea, va invit si pe voi sa alegeti o lege a confortului care vi se potriveste cel mai bine din aplicatia Samsung de pe Facebook 🙂 Pentru a putea accesa aplicatia trebuie sa dati like pe pagina respectiva, in partea dreapta sus, apoi alegeti legea, completati formularul si intrati automat in cursa pentru a castiga o masina de spalat Samsung Eco Bubble… nu de alta, dar macar in ceea ce priveste spalatul hainelor sa nu mai aveti niciodata surprize neplacute ! 🙂

6 Comments

  1. omania nonitta

    sa inteleg ca vrei sa-ti cumperi un frigider nou? 🙂

  2. Si mie mi se intampla mici ghinioane si mai ales din cauza frigiderului mic si inghesuit:(ca nu pot sa tin mai nimic in el, dar supravietuiesc si asa momentan ca nu e al meu:))

  3. Organizare sau haos 🙂 !

  4. Se poate si mai rau 🙂

  5. Pai ca in orice chestie ca sa iasa totul ca la carte iti trebuie diferite unelte mai bune 😛 frigiderul e indispensabil de cate ori am patit-o cel putin la facultate din cauza lui

  6. Cred ca tot noi suntem de vina , probabil ca nu vrem sa avem musafiri sau avem emotii puternice care sunt ghidate de subconstient.Mie la birou , de cate ori este ceva de printat urgent , nu merge imprimanta , se blocheaza , nu are hartie , iese intr-o parte printul sau nu se vede tot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.