Vacanta in Antalya – episodul I

DSC_2417

Vacanta in Antalya a venit exact cand aveam cea mai mare nevoie de ea, a fost un an greu, o primavara uratica si concediul s-a potrivit ca o manusa. Cand m-a sunat Andreea de la Family Travel sa imi propuna sa ma ia cu ei in Info Tour in Turcia, nici nu mai stiu la ce m-am gandit prima data…la baclavale? La rahat turcesc? La fructe de mare? La mare in sine? La cocktailuri bune de tot? La plaja? Acum, dupa o saptamana de vis in Antalya, imi dau deama ca niciun gand initial de-al meu nu putea cuprinde tot ce am trait acolo 🙂 Sincera sa fiu, m-am bucurat teribil ca a fost un info, adica ne-am plimbat pe la o multime de hoteluri, ne-am cazat la hoteluri diferite, am mancat in fiecare zi la altul, pentru ca asa am cunoscut mai multe fete ale Antalyei si am vazut cu ochii mei hoteluri despre care am tot auzit, de genul Adam & Eve sau Güral Premier Tekirova.

antalya3

Am plecat de la Cluj spre Bucuresti cu trenul, cu bagajelul in mana si mii de emotii. Avionul a plecat din Bucuresti si ce m-a bucurat pe mine a fost ca era Tarom si asta inseamna pentru mine ca am voie la bagaj mai mare si calatoresc mai in siguranta. Am ajuns cu bine in Antalya si din aeroport am mers spre hotel. Transferul de la aeroport la hotel e inclus in pretul excursiei si drumul pana la hotelul unde am fost cazati a trecut repede, eram ca niste copii, ne-am uitat pe geam, am facut poze multe. Pentru ca da, ai la ce sa faci poze, totul e curat si frumos organizat, multa verdeata, marea de-o parte a drumului, muntele de cealalta. Mi-a placut foarte mult contrastul asta: plaja plina de sezlonguri si oameni intinsi la soare, iar cand te intorci cu spatele la mare, vezi muntele inca inzapezit. Minunat!

Am ajuns si la hotel, ne-am cazat repejor, am primit camera cu vedere la mare si vedeam din camera exact ce vedeti in poza de mai jos. Primele 3 nopti am stat la Annabella Diamond Hotel & Spa 5*. Camera a fost foarte curata, nimic de reprosat la capitolul asta. In fiecare dimineata se facea curatenie, se schimbau prosoapele si la intoarcerea de la plaja, ne astepta cate o surpriza draguta pe pat 🙂

antalya1

antalya2

DSC_4844

DSC_5107

In hotel era un restaurant general, cu terasa aferenta in care manca toata lumea si unul a la carte, care era tot gratuit, numai ca trebuia sa iti faci rezervare cu 24 de ore inainte. Am facut rezervare si acolo si va arat imediat si ce am mancat 🙂 In general, mancarea a fost foarte variata, aveai de unde alege si daca erai vegetarian, si daca erai fan fripturi, si daca erai la dieta de orice fel. E musai sa va spun ca legumele sunt foarte variate, foarte proaspete (in Turcia o sa vedeti mai multe sere decat v-ati putea inchipui) si foarte gustoase. Sincer, aici am mancat unele dintre cele mai bune rosii.

DSC_4851

DSC_4854

DSC_4855

DSC_4856

DSC_4850

Si bineinteles, degeaba mergi in Turcia daca nu dai iama in dulciuri de toate felurile (cu masura da? Promit ca abia le-am gustat cu varful furculitei…). Bufetul de dulciuri a fost suficient de variat incat sa nu stii ce sa alegi si sa fie nevoie sa faci 2-3 drumuri pentru refill, ca era de-a dreptul rusinos sa te indrepti spre masa cu un platou imens cu prajituri, asa ca luam pe rand si gustam cate un pic din fiecare. Pe langa baclavale (care erau de mai multe feluri decat mi-am imaginat vreodata), erau foarte multe prajituri insiropate, un fel de fursecuri imbibate in siropuri cu diverse arome, dar si torturi si prajituri cu tot felul de creme, crème brûlée, mousse-uri de ciocolata sau de fructe. Si mai erau si preferatele mele, niste prajiturele cu blat crocant (un fel de shortbread) si deasupra cu un strat de seminte, la fel ca si batoanele de susan pe care le mancam cu atata drag cand eram mici. Dar nu erau numai cu susan! Erau cu seminte de floarea soarelui, fistic, nuci, amestec de seminte…o nebunie! Si daca nu va tenteaza toate astea, sa stiti ca erau si fructe multe, de tot felul, de la mere, pere, pepene galben si rosu, caise si niste…corcoduse ca altfel nu stiu sa le spun, care erau super bune doar ca aveam cate 3 samburi imensi fiecare, de te speriai unde au incaput atatia intr-un fruct atat de mic 🙂 Glumesc eu acum, dar chiar aveati de unde sa alegeti la capitolul fructe si erau si sosuri de iaurt, miere, samburi de pin, fulgi de migdale toate pentru asezonarea fructelor.

DSC_4858

DSC_4868

DSC_2559

DSC_6091

DSC_5182

La restaurantul a la carte, bucatarul a gatit in fata noastra si s-a lasat chiar si pozat, cu boneta lui cea neagra, foarte simpatic! Ne-au servit cu aperitive de tot felul, traditionale turcesti, apoi cu fructe de mare gratinate (crevetii au fost buni de tot), supa crema de ciuperci si peste, totul foarte bun, foarte bine condimentat. In restaurantul a la carte e mai dragut decat in cel general, parerea mea de ne-avizata, pentru ca e liniste, esti servit frumos la masa, nu mai stai la coada, mancarea e foarte buna. Eu zic ca, indiferent la hotelul la care stati in Antalya, merita sa mergeti la restaurantul a la carte, e o experienta draguta si nu presupune nicio taxa suplimentara. Desi la Annabella Diamond era doar un restaurant a la carte, am fost in hoteluri cu 3-4-5 restaurante a la carte, cu specific pescaresc, turcesc, italian, mediteranean…cam tot ce va trece prin minte la capitolul culinar gasiti intr-un hotel bun din Antalya si acum, ca le-a vazut si ea pe toate, Andreea de la Family Travel va poate spune cam ce si cum gasiti in hoteluri, ca sa alegeti intelept din toate punctele de vedere.

DSC_5151

DSC_5154

DSC_5155

DSC_5156

DSC_5157

DSC_5159

DSC_5179

DSC_5177

DSC_5172

DSC_5165

Untitled-1

Sa va mai spun despre mancare? Am mancat aici cel mai bun pilaf, fie din orez basmati, fie din orez salbatic, cele mai bune chiftele din viata mea (am si cumparat condimente speciale pentru chiftele, pentru ca, mi-a spus bucatarul, de acolo si din carnea bine aleasa vine tot gustul deosebit). La micul dejun posibilitatile sunt nenumarate, de la tot felul de produse de patiserie, dulci, sarate, la cereale de toate felurile, mezeluri multe si interesante dar si multe feluri de branza, de la branza marinata in ulei de masline cu ierburi si condimente si pana la branzeturi fine, servite cu fructe proaspete si confiate si tot felul de seminte. Doamne, in timp ce scriu si imi aduc aminte, mi se face o pofta teribila! Dar destul despre mancare….deocamdata! Mai am atatea sa va povestesc despre vacanta in Antalya si despre spa-ul la care am fost si despre cum am invatat sa fac Gözleme, placinta traditionala turceasca, cu diverse umpluturi! Si despre hoteluri la care am mai stat si activitatile pe care le-am facut….ufffff, sa mergeti in Antalya ca e atat de frumos, nu doar din punct de vedere culinar!

……… stati linistiti, ca mai urmeaza ………

11 Comments

  1. Ooooo wowwww dc ne innebunesti cu asemenea imagini ….super..!!!! Ne hucuram ca te-ai relaxst si esti mai fresh acum sa ne uimesti cu noile retete :-):-):-):-) pupici

  2. Ma bucur ca ti-a placut in Antalya, eu locuiesc in Antalya si intradevar este foarte frumos aici :), corcodusele de care spune-ai se numesc mushmula (muşmula), ai aici mai multe detalii despre ele:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mespilus_germanica

  3. Frumos articolul foc! Noua ne place tare mult in Antalya. Mancarea e minunata, conditii am nimerit excelente. Iubesc desertul zeilor, gylas….pacat ca la Cluj nu gasesc foi yufka de cumparat 🙁

  4. Oh Doamne, cat de frumos…Am fost in Antalya in urma cu cativa ani. Bucataria lor este extraordinara

  5. cat te a costat vacanta? sunt curioasa ca mi ai facut pofta de antalia!!

  6. pe cand episodul 2?

  7. Ma bucur ca am dat de articolul acesta si e clar ca urmatoarea mea vacanta o voi face in Antalya. Pozele mi-au facut o pofta nebuna!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.