Cheesecake marmorat cu sos de zmeura

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Raspberry swirl cheesecake! Asta e una dintre acele retete culinare pe care le am in vizor de foarte mult timp, dar am asteptat vara, ca sa folosesc zmeura proaspata…decat ca, zmeura e greu de gasit chiar si vara, degeaba este in hypermarket la caserola, ca nu are niciun gust si in piata nu ai sanse sa gasesti decat daca mergi la 8 dimineata. Vroiam sa fac cheesecake-ul asta de ziua lui Buni Sia si desi avusesem planuri mari (stiti ca v-am pus pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen poza cu 1 kg de branza Philadelphia)…nu am gasit zmeura. Asa ca m-am resemnat.

Zilele trecute insa, trebuia sa ajung la o intalnire in centru si a venit dupa mine un domn tare simpatic. Am urcat in masina si mirosea absolut divin! Il intreb “a ce miroase asa bine?”…el “e plina duba de ZMEURA!!!!”. Era sa lesin instant de bucurie! In primul rand ca am mancat atunci pe loc o caserola intreaga, proaspat culeasa de la munte, in al doilea rand ca a doua zi mi-a adus acasa 3 kilograme de zmeura si unul de mure, asa ca imi puteti intelege extazul 🙂 Doua lucruri mi-au venit in minte la vazul acestor minunatii: dulceata de zmeura cu mure si cheesecake marmorat cu zmeura! Azi reteta de cheesecake, pe maine-poimaine cea de dulceata 🙂 Ingredientele sunt pentru 12-14 portii, puteti sa coaceti cheesecake-ul intr-o tava rotunda cu diametrul de 23-25 cm (cel mai bine e sa folositi o tava cu peretii detasabili) sau o tava patrata, cum am folosit eu, de 20×20 cm. No, dupa atatea lamuriri, sa facem cheesecake, zic!

Ingrediente pentru crusta:
– 100g biscuiti graham macinati in blender
– 2 linguri zahar
– 2 linguri unt (30g)

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Mai intai ne ocupam de tava, pe care o ungem cu putin unt si apoi o tapetam cu hartie de copt pe fund si pe margini. Este foarte important sa faceti pasul asta, ca sa fiti siguri ca puteti scoate cheesecake-ul cu bine din tava. Apoi incingem cuptorul la 180°C si punem gratarul pe mijloc. Topim untul si punem toate ingredientele pentru crusta in blender si amestecam cateva secunde la viteza mare.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Compozitia trebuie sa stea bine legata cand o strangem intre degete. Punem totul in tava pe care am pregatit-o si cu ajutorul unui pahar, apasam compozitia de biscuiti pe fundul tavii, astefl incat sa avem un strat uniform, care va fi crusta pentru cheesecake-ul nostru. Coacem 10 minute, apoi scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pana pregatim umplutura. Scadem temperatura din cuptor la 160 °C.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Pentru crema avem nevoie, in ordinea numerelor de pe tricou, de:
– 1 kg crema de branza
– 300g zahar tos
– miezul de la ½ baton de vanilie
– 1 varf de cutit sare
– 4 oua mari
– 60g faina

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei. Eu am folosit branza Philadelphia, pentru ca, desi e scumpa, desi te cam doare sufletul cand ajungi cu 5 cutii la caserie, e cea mai buna pentru cheesecake. Cel putin asta e parerea mea. Asa ca, punem branza, zaharul tos, sarea si vanilia intr-un bol mare si le amestecam cu mixerul pana crema e omogena, nu mai mult de 1-2 minute, nu de alta, dar daca scoatem tot aerul din compozitie, cheesecake-ul va fi uscat si se crapa la coacere.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Adagam apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Nu uitati sa trageti cu spatula compozitia care sare pe peretii vasului, pentru ca totul sa fie bine omogenizat.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Dupa oua vine randul fainii, pe care o cernem peste compozitia de branza si amestecam din nou, nu mult, caat sa fie incorporata si faina. Turnam totul peste crusta pregatita si ne ocupam de sosul de zmeura.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Ingrediente pentru sos:
– 1 ½ cana de zmeura proaspata
– 2 linguri cu varf de zahar

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Punem zmeura in blender si amestecam pana avem un piure. Il trecem apoi prin sita pentru a scapa de samburei (nu uitati sa puneti sita deasupra unei craticoare in care fierbem sosul). Adaugam si zaharul, amestecam, punem craticioara pe foc si fierbem sosul 3-4 minute sau pana incepe sa scada si sa se ingroase. Tragem de pe foc si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Cu varful unei lingurita, punem “bulinute” de sos pe toata suprafata cheesecake-ului. Din loc in loc.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Folosim apoi un cutitas bine ascutit si il trecem prin bulinutele de sos, ca sa marmoram prajitura. Nu apasati prea tare cutitul, pentru ca intra siropul in cheesecake si il coloreaza. Dupa operatiunea asta urmeaza sa dam cheesecake-ul la cuptor 50-60 min. Nu trebuie sa se rumeneasca deloc, trebuie sa fie ferm pe margini si ca un jeleu in mijloc, pentru ca pe masura ce se raceste, se intareste. Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider peste noapte, ca sa se aseze bine cheesecake-ul.

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

Va spun, cu mana pe inima, ca e foarte greu sa dormi noaptea stiind ca ai asemenea bunatate in frigider si nu te poti atinge de ea, dar merita! Nu vreau sa spun cuvinte mari…dar asta e cel mai bun cheescake pe care l-am facut in toata viata mea! D-I-V-I-N! Sper sa va placa si voua la fel de mult! Va pupa Teo :*

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

cheesecake marmorat cu sos de zmeura raspberry swirl cheescake

93 Comments

  1. Arata extraordinar de bine! Nu pot sa zic ce pofta mi-ai facut acum…

  2. Teo, nu stiu ce mi-a mers mai la inima : pupicul tau sau cheesecake-ul.. Cert e ca m-am indragostit. De cheesecake

  3. arata absolut divin! felicitari, Teo!

  4. Buna Teo. ce alti biscuiţi se pot folosi in afara de cei graham? Multumesc pentru toate retetele tale,te urmăresc cu mare drag si interes

    • graham sau digestivi sunt cei mai buni, dar daca nu vrei sa ii folosesti poti si cu orice fel de biscuiti, de la cei populari pe care ii foloseau mamele noastre la salamul de biscuiti si pana la petite beurre

  5. Si la cate grade se coace? Multumesc mult

    • scrie in reteta, sa stii :p

      • Arata foarte apetisant si vreau sa-l incerc. Totusi referitor la temperatura, nu e specificata temperatura de coacere. Scrie doar ca blatul se coace la 160 grade. Coacerea finala ma intereseaza ( cnd pui tortul constituit in intregime la cuptor), intr-un cuptor cu convectie. Multumesc

  6. ca sa nu te mai doara sufletul cand ajungi la casa incearca cu branza de vaci la galetusa cu vreo 12 lei de la lidl ;))

  7. Lubita

    Daca spui cu mana pe inima,m-ai convins sa-l fac si eu;am tot ce-mi trebuie pentru jumatate de portie,sa vedem ce va iesi;multumesc si pup de noapte buna!!

  8. Arata de nota 10+! Iau o felie si eu:)

  9. Este 19:05. Este fix ora la care l-am terminat. L-am pregatit impreuna cu doua prietene. A iesit foarte bine. Este fin, ete racoros, este delicioas! Mii de multumiri ca ne pui la dispozitie asemenea retete!

  10. Elena A.

    Bunaaaaaa Teeeooo,

    O reteta super-mega interesanta. te rog sa imi spui daca biscuitii ii cantaresc inainte de a fi macinati sau dupa………se poate sa ti se para o tampenie….dar daca nu stiu….ce sa fac….
    cu multumiri

  11. Ce fel de biscuiti graham? Ne poti spune o marca sau de unde pot fi cumparati? Multumesc!

  12. Vai draga prin cate ai trecut 🙂
    P.S. Am incercat si eu dar nu prea a iesit,
    O vecina a spus sa bat bine ouale inainte sa le pun in compozitie.
    Mai poti procura zmeura sau imi poti recomanda o persoana care distribuie (as fi tare recunoscatoare :))
    Revin cu impresii

  13. Am facut reteta, chiar e ff gustoasa. Doar ca mie mi-a crescut prajitura si a crapat, apoi s-a lasat la loc, dar crapaturile is uratele. Sa o fi copt prea mult? Am lasat-o 55 de minute.

  14. Super super delicioas si aspectul minunat. Bravo!

  15. Super reteta!

  16. daca vrei sa iasa ok, iti recomand sa incerci crema de branza. pt altceva nu garantez.

  17. Alexandra

    Buna, Teo! Ca de fiecare data ai reusit sa ma surprinzi 🙂 Am o intrebare: as putea fac fac sosul din dulceata de zmeura?

    • din pacate nu 🙁 dar poti sa il faci cu zmeura congelata, care se gaseste acum la orice hypermarket vrac si e ieftina 🙂

  18. cristina vintila

    Poate fi facuta si cu mure in loc de zmeura?

  19. Ovidiu

    Acum e in preparare, sunt in faza de cuptor.
    Sper sa iasa OK.

  20. Nicoleta

    Este super, super bun. Cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat si pe care datorita tie l-am si facut. De 2ori pana acum. Multumim!

  21. Corina

    Buna Teo, as vrea sa incerc sa fac mai putina cantitate, sa nu stric atatea ingrediente in caz ca nu iese…de obicei sunt cam “anti-talent” in bucatarie…soune-mi te rog, pur si simplu injumatatesc toate cantitatile? multumesc de raspuns.

    • poti injumatati cantitatile la crema, iti va iesi un cheesecake mai putin inalt, dar nu si la blat, daca folosesti o tava mare. Daca vrei sa injumatatesti si cantitatile la blat, e musai sa folosesti o tava mica, cu diametrul de 17-18 cm

  22. Alexandra

    Acum e in cuptor, sper sa iasa bine, am folosit branza de vaca de Pilos din Lidl, e foarte cremoasa, si f buna si pretul ok zic eu…. cand e gata vin cu impresii… zmeura am luat juma de cana din gradina ca doar atat aveam si restul am completat cu visine ca aveam in congelator, oricum zmeura se simte mai pronuntata in sos… eu am lasat si sambureii mie personal imi place sa ii simt 😀 cand e gata te anunt si ma dau si cu parerea 🙂
    dupa ce se raceste la temp camerei ce zici daca o dau putin la congelator sa se aseze mai repede ca nu am rabdare pana maine 😛

    • mihaela

      cum a iesit Alexandra cu branza pilos? as vrea si eu sa fac insa nu ma incumet sa golesc portofelul pe crema de branza.

      • iese si cu branza Pilos, pot sa iti spun eu de acum 🙂 dar nu e la fel de cremos cheesecake-ul, iese mai sec, atata tot.

  23. Teo, nu prea e la subiect, dar acum m-am hotarat sa facreteta asta asa ca te intreb aici. Stiu ca acum ao o jucarie tare faina in bucatarie, dar caut un mixer bun, nu profesional ca al tau, ce imi poti recomanda? Cele cu bol sunt bune? Ce marca ai recomanda?

    • Alina, eu am un mixer de mana de la Philips, pe langa Kitchen Aid si mai am unul Moulinex. Sunt la fel de bune amandoua

  24. Servus Teo, cheesecake-ul arata intr-adevar divin. Vreau sa il fac si eu maine pentru ziua sotului meu.:) Crezi ca as putea folosi zahar vanilat in loc de baton de vanilie, sau nu va mai fi atat de divin. Iti multumesc !

    • Salut! S epoate folosi si zahar vanilat, nu e acelasi gust, dar intr-adevar este o varianta mai economica

  25. Facut, gustat de toate prietenele, admirat, cerut reteta, aprobat 100%. Reluam experienta la sfarsitul saptamanii!! Abia astept!

  26. Buna Theo
    o intrebare am…doar 100 gr de biscuiti macinati sunt in craticioara ta din poza? par mai multi!

    vreau sa o fac si sa nu dau gres cu ceva
    mersi

  27. Andreea

    Buna seara!Vreau sa va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care o am de ceva vreme:despre care crema de branza Philadelphia e vorba?Despre crema putin sarata,pe care o folisim si la sandwichiuri?Multumesc!

  28. Moldovan Bianca Mariela

    Super reteta, super rezultatul si crema a iesit ok si cu crema de branza exquisa (am gasit o varianta mai economa la 500 ml si am amestecat-o cu restul almette. Urmeaza sa incerc si cremsnit ca mi-a ramas gandul la el. Sa ai o zi superba!

  29. Claudia

    D-I-V-I-N,asa cum ai spus si tu,Teo!!!!Azi l-am facut pentru a doua oara…e delicios!!!!O prajitura fara cusur!!!Multumesc pentru reteta!!!Pupici!!!

  30. Am facut reteta asta si e absolut delicioasa. Cel mai bun cheesecake ever! Multumim Teo!

  31. Draga Teo, am facut acest cheesecake de Craciun, am mai facut intr-o zi cheesecake dupa o alta retea de altundeva si a iesit un dezastru. Insa acum a iesit super, perfecta!
    Multumesc mult si sarbatori fericite in continuare!

  32. Arata genial! O sa incerc si eu in zilele urmatoare!

  33. Pt o tava de tort, de aia cu inel detasabil, merg tot cantitatile astea sau nu? Multumesc

  34. Andreea

    Buna Teo! Ad putea inlocui branza Philadelphia cu branza mascarpone?

    • in retetea asta chiar nu, insa poti folosi o crema de branza mai ieftina, cum e cea Pic Frisch de la Lidl, marca proprie 🙂

  35. Andreea

    Am facut aceasta prajitura. Eu stau in Germania, si am folosit un fel de branza ,,quark,, (ca si consistenta e la fel de fina ca philadelphia). A iesit DELICIOASA.

    Acum ma apuc de ,,penne siciliene,,…ca ma oaspeti diseara. E a cincea oara cand le fac.

    Multumesc Teo pentru retete! te pup

  36. timea

    Buna Teo,am pus in practica reteta si ma distreaza faptul ca mamica mea tot deschide frigiderul si ma roaga sa ii dau voie sa isi taie o felie dar cum spuneai, doar maine e buna :)) va fii foarte greu pt ea sa doarma cu gandul ca este un cheesecake in frigider 😀

  37. a iesit delicioasa Teo. multumesc frumos 🙂

  38. Luana

    teeeoooo…am cum sa adaug un strat de crema de ciocolata sau cv ciocolatos deasupra ? ca vreau sa fac buffalo wings si cheesecake maine in acelasi timp si ma gandesc ca aripioarele au nevoie de un partener mai bogat ….daca ti se pare ca nu merge deloc te rog recomanda-mi altceva!

  39. intr-un final le-am facut pe amandoua dupa retetele tale si au fost minunate..am inlocuit doar branzica cu crema de branza marca kaufland si doar 4 cutii….aripioarele pt a4a oara si cheesecake-ul pt prima oara…. a fost o zi de nastere foarte apreciata…iti multumim:*

  40. bianca bodilcu

    buna , vreau sa fac in seara asta acest cjeescake dar nu stiu la ce temeratura sa il bag la cuptor alea 50 de minute? te rog imi poti raspunde sa stiu si eu …

  41. Andreea

    Am facut acest cheesecake chiar in ziua de Paste. M-am prezentat cu el la o petrecere ieri si a fost un HIT! Merci mult, Teo! :*

  42. Am facut din nou! A iesit si mai bine decat prima oara 😀

  43. Claudia

    Buna,

    Daca in loc de zmeura folosesc capsuni? A incercat cineva? Mersi.

  44. A iesit absolut delicios! nici nu ma asteptam! am folosit brinza de vaci de la tara de la bunici, iar blatul l-am facut dupa reteta : 150 g unt, zahar, faina, 2 oua, 1 lingura de smintina de casa de la tara, lasat in frigider peste noapte. A iesit absolut deliciocs sosul de zmeura si ornamentele si-au facut efectul! Multumesc mult pentru reteta! recomand suta la suta! 🙂

  45. Buna Teo. acum am facut si eu acest minunat cheesecake cu toate ingredientele pe care le ai folosit si tu. e in cuptor la racit. abia astept sa gust din el. tot branza philadeplhia am folosit sper sa fie de nota 10. 🙂 multumim de retete!

  46. andreea

    Buna teo! Pe mine m-a apucat facutul de cheescake la 11 noaptea :P…am dat-o la cuptor si dupa 10min a mirosit cam tare a biscuiti copti, asa ca am scos de la cuptor.nu se ard biscuitii daca las 50min la cuptor?

  47. Buna teo.imi poti spune care e motivul pt care mi-i s-a lasat chessecake-ul?si mi-i s-a crepat putin…data viitoare sa stiu

    • E de la temperatura prea mare la cuptor. Mai bien coci cheesecake-ul la temperatura mai mica si se coace mai greu decat sa il grabesti si apoi sa crape. poti, de asemenea, sa pui vasul cu cheesecake intr-unul mai mare, in care pui si apa, astfel incat apa sa ajunga pana la jumatate vasului cu cheescake-ul, asta il ajuta sa nu se crape. Spor!

  48. Monica

    Buna, Teo! Am facut ieri cheesecake-ul si a fost suuuuuuper delicios. Am pus mai multe pachete de biscuiti digestivi (cred ca 3) si a iesit mai crocant, ceea ce mie imi place la nebunie! Multumesc frumos pentru reteta! Esti cea mai buna! Pupici :-*

  49. lacra

    Excelenta reteta! Mi-a placut la nebunie acest cheesecake. Cu siguranta o sa mai repet reteta. Multumesc frumos!

  50. madalina

    Buna Teo,vreau sa incerc reteta,am o intrebare,daca asi vrea sa fac o cantitate mai mare de sirop(dublu), e ok?nu o sa se lase suprafata de crema?
    Multumesc!sa ai o zi buna ♡!

    • Mada, e prea mult, cantitatea din reteta e cea ideala. poti insa sa faci mai mult sirop si sa il servesti langa cheesecake 🙂

  51. Simona L

    Salutare tuturor! Nu obisnuiesc sa scriu comentarii pe blog-uri dar, Teo, te felicit din toata inima pentru retetele tale! Tot ce am gatit dupa reteta ta a iesit perfect. Spre exemplu, cheesecake-ul acesta a fost un succes. Eu am combinat jumatate de kg de branza dulce de vaci cu 250 g mascarpone si 250 grame crema de branza. Asta am avut prin casa. Am folosit biscuiti cu ovaz care s-au dovedit o alegere inspirata si, fiindca sunt deja dulci, am mai adaugat doar o treime din cantitatea de zahar necesara pentru crusta. In rest, am urmat intru totul reteta ta. Cand cheesecake-ul a crapat ff putin la final, am redus temperatura in cuptor si n-am mai avut probleme. In plus, pe unul dintre ele (familia mi-a cerut sa fac si de revelion inca 2) am pus si fructe de padure date in foc cu putin zahar. Un deliciu!!! Sa aveti un an nou fericit!

  52. Servus Teo!
    Asta e reteta mea preferata de cheesecake. Am incantat multa lume cu ea. Intrebarea ar fi acum, ce indulcitor natural as putea sa folosesc in loc de zahar? Ca sa poata manca si bebelusii..

    • Buna, Deea! poti folosi un indulcitor natural cumparat de la plafar, desi mai degraba asmerge pe zahar brun decat pe indulcitori, sincera sa fiu!

  53. mihaela

    Arata divin. Nu am zmeura dar au aparut capsunii am sa incerc , dupa iti spun cum a iesit.

  54. Ioana

    Buna Teo! As dori sa fac acest cheescake si voiam sa intreb daca ai recomanda inlocuirea cremei Philadelphia cu Goldesse cream cheese de la Lidl (ai facut un alt cheescake cu ea) in aceasta reteta?! Multumesc

    • Ioana, crema de branza de la Lidl este perfecta, cea mai apropiata de Philadelphia din cate sunt pe piata 🙂 spor la cheesecake-uit! 🙂

  55. Teodora

    Buna, as vrea sa fac cheesecake-ul pe post de tort pt bebe de 1 an. As putea indulci cu altceva in loc de zahar? Daca da, cu ce si care ar fi cantitatile?

  56. Teodora

    Buna! As vrea sa folosesc reteta in loc de tort pt bebe de 1 an. Pot inlocui zaharul cu altceva?

    • Teodora draga, din pacate nu sunt nutritionist si nu ma pot pronunta daca este sua nu ok sa manance un bebe de 1 an cheesecake…

  57. angela

    E minunat de buna
    Am pregatit o pt colegii de la munca si s-a terminat in cateva minute!
    Felicitari pentru munca ta!

    • Multumesc din suflet! Munca mea nu ar avea rost daca voi nu mi-ati incerca retetele! Multumesc! Pupici 🙂

  58. Teooo,

    Fac cheescake-ul a N oara, de fiecare data un deliciu.
    dar mai ales il fac in Franta, vreau sa-ti spun ca invitatii nostrii care sunt francezi il ADORA.
    Azi l-am facut pentru cresa fetitei mele 😉
    ….spor la bucatarit …bisous

  59. Roxana Soare

    Buna. Prepar reteta ta de cheesecake de cativa ani, suntem toata familia fani ai prajiturii :-). Din lipsa de resurse la penultima reteta am folosit zahar pudra si rezultatul a fost o compozitie mult mai aerata si pufoasa. Am repetat experienta si rezultatul a fost acelasi. Banuiesc ca de la incorporarea mai rapida a zaharului in branza si a scurtarii timpului de mixare.
    Multumim pentru reteta!

  60. Monica

    al meu, n-a iesit asa 🙁 E drept am folosit capsuni, s-au cam maronit, si putin a crapat 🙁 , poate de la branza, am folosit Pilos de la lidl la galetuta, insa, gustul…. e Demential sarut mana 🙂

    • Cu drag, data viitoare va fi mai bine. Intra-devar, capsunii pot capa o culoare mai maronie, iar faptul ca a crapat poate fi de la faptul ca a fost tinut prea mult la copt. Ideea e sa gasesti la cuptorul tau temperatura ideala si timpul de coacere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.