Muffins cu dovleac pentru Halloween

muffins cu dovleac pentru halloween

E vremea pentru retete culinare de Halloween! Dragii mei, indiferent ca alegeti sau nu sa sarbatoriti Halloween-ul, pe principiul ca e o sarbatoare americana pe care nu o acceptam, eu consider ca este o sarbatoare amuzanta pentru cei mici. Dovlecii sculptati cu tot felul de modele, pregatirea retetelor pe baza de dovleac, scortisoara sau in forme simpatice si decorate un pic mai sinistru decat de obicei , diverse proiecte din carton, hartie colorata si tot ce mai tine de handmade, toate pot fi activitati faine, pe care sa le facem impreuna cu picii. Eu am mai avut pe blog un meniu pentru Halloween, dar anul asta vreau sa fac ceva mai aparte, o sa fie in fiecare zi cate o reteta sau un proiect legat de Halloween, pana joi 🙂

Pentru azi am ales o reteta foarte simpla de muffins, din doua motive: primul pentru ca se pot face impreuna cu piticii, nu e nevoie de mixer, nici de ingredient spectaculoase si in al doilea rand pentru ca…sunt delicioase!

Ingrediente pentru 12 portii:
-2 oua mari
– 200g zahar
– 250g piure de dovleac
– 80ml ulei
– o lingura mix de condimente pentru tarte si turta dulce
– 200g faina
– o lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– o lingura zahar brun
– o lingurita scortisoara

muffins cu dovleac pentru halloween

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si punem hartiutele pentru muffins in tava. Apoi, cu telul, intr-un bol incapator, amestecam ouale, uleiul, zaharul. Cand avem o crema omogena, adica dupa 1 minut de amestecat cu telul, punem piurel de dovleac si mixul de condimente. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt. Amestecam cat sa fie incorporate faina, nu e nimic daca are cocoloase. Punem aluatul in tava, cu ajutorul a doua linguri, una cu care sa luam aluat si una cu care sa tragem aluatul in forme, astfel incat sa fie ¾ pline. Aluatul se auto-niveleaza, deci nu trebuie sa muncim prea mult. Apoi presaram peste fiecare muffin zahar brun amestecat cu scortisoara si dam tava la cuptor 20-25 minute sau pana muffins trec testul scobitorii.

muffins cu dovleac pentru halloween

Le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi ne infruptam, ca tare bune mai sunt! Toata prepararea a durat 15 minute si eu le-am facut impreuna cu Luca, dimineata, inainte de gradi 🙂 Asa ca, indiferent cat suntem de ocupate, indiferent cat de plina e ziua noastra, daca ne dorim cu adevarat putem gasi 15-20 minute in care sa facem un proiect culinar simpatic impreuna cu piticii nostril. Numa zic!

muffins cu dovleac pentru halloween

muffins cu dovleac pentru halloween

muffins cu dovleac pentru halloween

muffins cu dovleac pentru halloween

muffins cu dovleac pentru halloween

7 Comments

  1. Multumesc, Teo!
    O sa le pregatesc pentru joi. Aici in Franta e la mare moda Halloweenul si din pacate, vad ca si in Romania e de la an la an mai popular, asa ca vor fi binevenite.
    Numai bine,
    Misha

  2. Foarte bine arata….Multumesc pentru idee.

  3. Tomina

    Cum facem piureul de dovleac?

  4. Pur si simplu delicioase… Yum Yum Yum…

  5. aura adriana

    Foarte bune!!!

  6. sunt tentane. ,, ochii,, de une ii luam?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.