Pumpkin spice latte

pumpkin spice latte

Dragilor, asa cum am promis ieri, pana joi, de Halloween, v-am pregatit ceva special, cu iz de toamna. Asa ca azi, din categoria retete culinare pe baza de dovleac si arome tomnatice avem pumpkin spice latte. Prima data am baut la Starbucks in State si mi-a placut extraordinar de mult! De atunci ma tot gandesc sa o reproduc acasa si sa o fac si mai pe gustul meu. La capitolul condimente am folosit amestecul pentru tarte si turta dulce pentru ca are tot ce trebuie: scortisoara, nucsoara, cardamom, anason, ghimbir, cuisoare, ienibahar. O alta varianta este sa folositi mix de condimente pentru vin fiert, mie imi place in mod deosebit cel de la Fuchs, pentru ca are de toate, inclusiv anason stelat. Acuma fiecare dupa cum prefera. La fel si la capitolul cafea, unde puteti folosi orice fel de cafea preferati si sa o pregatiti cum va place: fiarta, la expresor, la french press. Puteti folosi lapte slab, lapte gras sau lapte de soia, important este sa alegeti numai ingredientele care va plac voua si atunci si rezultatul final va fi unul deosebit.

Ingrediente pentru 2 cani de 200ml:
– 250ml cafea
– 125ml lapte
– 2 linguri zahar brun
– 2 linguri piure de dovleac
– o lingura mix condimente pentru tarte
– ½ lingurita scortisoara macinata

pumpkin spice latte

Mai intai punem la fiert toate ingredientele, mai putin cacaua. Amestecam bine cu telul ca sa ne asiguram ca piureul de dovleac este bine omogenizat. Lasam pe foc pana da un clocot si laptele face spuma.

pumpkin spice latte

Tragem de pe foc si turnam deasupra cafeaua, amestecam bine, gustam si daca mai e nevoie, mai punem un pic de zahar, dupa gust.

pumpkin spice latte

Frisca nu e musai, ce e drept, dar se potriveste de minune. Si daca mai presaram si un pic de scortisoara deasupra…Doamne si fereste ce bautura de toamna iese! Sa va fie de cel mai bine!

pumpkin spice latte

pumpkin spice latte

pumpkin-spice-latte-3

3 Comments

  1. Lubita

    o bunatate de bunatate!!

  2. Multumim de idee!:) mai citisem acum ceva timp de varianta cu sirop de dovleac (tot home made) care se pune in Latte-ul gata facut. O sa le incerc pe amandoua, si mie-mi place tare mult Pumpkin Spice Latte (se gaseste si la Starbucks la noi in perioada asta).

  3. Wow! Cum arata!!! Demential! Trebuie sa il incerc!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.