Trigoane cu carne de vita

Trigon cu carne de vita
M-am gandit sa incepem saptamana bine, cu o gustare – fel principal – sau ce o fi, nu de alta dar nu mai stiu ce retete sa mai „inventez” pentru Luca, care iese de la gradi si nu vrea sa vina acasa sa manance si ar vrea sa fuga direct afara. Si totusi… ce sa ii dau sa manance afara? In afara de biscuiti, pufuleti sau sandwichuri? Asa ca trebuie sa „inventez” tot timpul ceva nou, gen reteta de crenvursti in aluat. Asa ca de data asta avem trigoane cu carne de vita. Fara prea multe introduceri pompoase, ca trebuie sa fug la munca sa filmam Ziua Buna.

Ingrediente pentru 12 bucati:
– 1 kg aluat de foietaj
– 3 linguri ulei de masline
– 400g carne tocata de vita
– o ceapa alba mare tocata marunt
– un ardei gras rosu tocat marunt
– o mana de stafide
– o lingura de pasta de tomate
– 2 oua fierte tari, tocate marunt
– condimente: sare, piper, nucsoara proaspat macinata, patrunjel uscat
– un ou batut

Intr-o tigaie mare incingem uleiul de masline, calim ceapa cu putina sare, pana e translucida. Punem apoi si ardeiul si le calim impreuna pana ardeiul e moale. Punem apoi si carnea tocata si le calim impreuna pana carnea isi schimba culoarea. Punem si stafidele.

Preparare trigon cu carne de vita

Punem si o lingura de pasta de tomate si amestecam, apoi punem ouale fierte tari si tocate marunt. Amestecam. Intindem aluatul de foietaj si il taiem in 12 patrate egale. Impartim compozitia egal intre ele si le inchidem, pentru a forma un trigon. Inchidem marginile apasandu-le cu furculita, apoi asezam trigoanele in tava tapetata cu hartie de copt, crestam putin fiecare trigon si il ungem cu ou batut. Incingem cuptorul la 200°C si coacem trigoanele 15 minute sau pana sunt frumos rumenite.

Preparare trigon cu carne de vita

Sunt foarte bune calde, dar la fel de bune reincalzite si Luca a mancat cu doua maini. Atat pentru azi ca-s grabita si-s grabita si mi-e casa neingrijita 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

Trigon cu carne de vita

Trigon cu carne de vita

Trigon cu carne de vita

Trigon cu carne de vita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (18 votes cast)

7 Comments

  1. O singura intrebare: de ce si stafide? le schimba gustul considerabil? Nu prea fac asocieri de dulce-picant la mancare si sunt curioasa de mix. In rest pare foarte yummy!Eu fac ceva de genul asta dar cu piept de pui fasii si ciuperci.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Au-au-au, cum pot sa arate!!! E drept ca la cat de mult imi place foietajul, as fi in stare sa mananc si foietaj umplut cu foietaj :)) Dar asta e ceva… uau!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 2 votes)
  3. Ce bunatati! Vreau si eu o gustare ca si asta 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. am mancat ceva asemanator la Istanbul; sunt absolut delicioase 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Emilia

    Teo, de cand te-am descoperit esti principala mea sursa de inspiratie in bucatarie. Retetele tale sunt foarte bine explicate si toate sunt pe gustul nostru.mai ales ca am si eu doua buburuze care trebuie sa recunosc ,sunt un pic sclifosite.nu vor decat biscuiti si lapte cu cacao.cu retetele tale numai bune ma scoti din necaz. Faci o treaba minunata , tine-o tot asa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. anamaria

    Multumesc Teo pentru reteta,este foarte gustoasa!!!!Data viitoare eu o sa pun si ciuperci.
    Spor la treaba,asteptam noutati :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut 🙂 postez chiar acum o reteta draguta, de napolitane umplute cu nuca 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.