Paste cu midii si sofran

paste cu midii si sofran

Nu am mai facut de ceva vreme retete culinare cu fructe de mare. Asta pentru ca nu sunt deloc pe placul piticului, considera ca „miros ingrozitor” si eu incerc sa ii explic ca asta a spus si despre Camembert la un moment dat si despre Gorgonzola si despre somon…dar el nu si nu, Batman-Batman. Sper sa ii placa la un moment dat in viata, ca ar fi pacat sa traiesti o viata fara midii, stridii, creveti si alte cele. Astea fiind spuse, mie imi plac mult midiile de la Lidl, prefiert si curatate. Nu de alta, dar nu stiu ce midii aduc oamenii astia in magazine la noi, ca daca le fierbi mai mult de jumatate sunt moarte. Asa ca am renuntat de ceva vreme la varianta aia. Daca totusi vreti sa stiti cum pregatiti midiile, consultati cu incredere reteta de Spaghetti alle cozze.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 200g paste de orice fel, eu am ales spaghetti
– 270g midi prefierte (congelate)
– 4 linguri ulei de masline
– 6-7 catei de usturoi
– 100ml vin alb
– 250ml smantana dulce pentru gatit
– un praf de sofran
– 3 linguri samburi de pin
– o legatura mare de patrunjel verde
– sare si piper dupa gust

paste cu midii si sofran

Mai intai intr-o tigaie mare punem uleiul de masline si usturoiul, pe care il lasam de unul singur doar cateva secunde, cat sa aromatizeze uleiul, pentru ca altfel, daca se arde, devine amar si strica tot. Punem apoi midiile si le lasam 5-10 minute, pana sunt aproape facute. Eu le decongelez inainte de folosire. Stingem totul cu vin si punem sare si piper dupa gust. Lasam pe foc 2-3 minute, la foc mare, pana lichidul din tigaie scade la jumatate. Punem apoi sofranul, patrunjelul, pinoli si amestecam temeinic. Urmeaza sa punem smantana dulce si sa lasam totul pe foc inca un pic, cat sa se intrapatrunda bine aromele. Separat, fierbem spaghetele, la fiecare 100g punem 1 litru de apa, punem un pic de sare si din momentul in care apa incepe sa fiarba punem pastele si le lasam sa firba cu 1 minut mai putin decat scrie pe ambalaj, ca sa fie al dente. Atentie, pe unele paste, gen Panzani, scrie pe pachet cat trebuie fierte pt al dente si cat pentru ca pastele sa fie mai moi.

paste cu midii si sofran

O data pastele fierte, le punem peste sos si…Doamne ajuta! Sunt super cremoase, aromate si delicioase, bune tare pentru o dezlegare la peste sau o dezlegare de la Dukan sau pur si simplu de moft, pentru ca meritam! 🙂

paste cu midii si sofran

paste cu midii si sofran

paste cu midii si sofran

paste cu midii si sofran

paste cu midii si sofran

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (8 votes cast)

7 Comments

  1. Kinetoterapie Suceava

    Vaai cat de bine poate sa arate!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. WOW! Imi ploua in gura… Cand erma mica nu-mi placeau: maslinele de nici un fel, carnea, vinetele, pastaile… as fi mancat doar cartofi prajiti, acum manac orice, deci no worries cu Luca. Cred ca o data cu varsta ni se schimba si gusturile. Eu iubesc fructele de mare dar nu prea stiu sa le gatesc. De la lidl nu am incercat midii dar bine ca stiu ca sunt ok. Te pup cu drag!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Lubita

    Mmmm ce-mi plac,mult,mult de tot!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Sosul cu sofran e perfect ! Ii da o culoare deosebita si un gust fabulos acestui deliciu culinar 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Mihaela

    Unde se gaseste sofran?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -2 (from 2 votes)
  6. Lizzie

    Au iesit extrem de bune, sosul cu pinoli si smantana face toti banii – cred ca am innebunit tot cartierul cu mirosurile care veneau din bucatarie! Multumesc Teo pentru idee 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Arata foarte bine si sunt sigur ca gustul este de senzatie. Pentru a obtine o reteta culinara rapida folosind fructe de mare congelate cred ca sacrificam un pic din prospetime. Samburii de pin sunt cireasa de pe tort.
    Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.