Chifle aperitiv cu masline si bacon

chifle aperitiv cu masline si bacon

Din ciclul retete culinare cu surpriza la interior….tananananana….sa sune tobele….Sunt bune si reci si calde, se fac super mega usor, au masline si sunca….ce sa fie oare, ce sa fie oare? Chifleeeeeee! Bune pe mesele festive ca aperitiv, bune zi de zi in pachetul celor mici, bune ca si gustare intr-o zi epuizanta sau intr-o zi oarecare. Deci, le facem?

Ingrediente:
– 200g smantana grasa
– 400g faina
– un pliculet praf de copt
– 1 lingura sare
– 200g unt gras (85% grasime)
– 100g cascaval razuit foarte marunt
– masline fara samburi (vreo 150g)
– bacon sau sunca taiate cubulete de marimea unei masline
– un galbenus
– sare grunjoasa sau seminte de susan, in, mac

chifle aperitiv cu masline si bacon

Incingem cuptorul la 180°C si punem hartie de copt in tava de la cuptor. Apoi, intr-un bol mare, cernem faina, praful de copt si sarea, apoi punem si untul rece si le amestecam cu degetele, sfarmand untul, pana avem o compozitie care arata ca un pesmet macinat mare. Punem smantana, amestecam, apoi punem cascavalul razuit si framantam un aluat omogen. Daca aluatul e usor lipicios, nu va faceti griji si NU mai puneti faina, pentru ca isi pierde fragezimea. Aluatul este lipicios din cauza untului, care incepe sa se topeasca dde la caldura mainilor in timp ce il framantam. Asa ca, dupa ce punem si cascavalul dat pe razatoare, dam aluatul la frigider o ora inainte de folosire. Luam apoi bile din aluat, de dimensiunea unei mingi de golf, le aplatizam si punem in mijlocul fiecareia o maslina si o bucata de bacon sau sunca.

chifle aperitiv cu masline si bacon

Asezam apoi toate chiflele in tava si le coacem 20 min, asezand tava pe gratarul din mijloc al cuptorului. Dupa cele 20 min, scoatem tava de la cuptor, ungem chiflele cu galbenus folosind o pensula de patisserie si presaram pe fiecare sare grunjoasa . le mai dam inca 5-10 minute la cuptor, sau pana sunt frumos rumenite.

chifle aperitiv cu masline si bacon

chifle aperitiv cu masline si bacon

Nu stiu zau daca o sa apucati sa le gustati si reci, ca la cum miroase in casa, la cat de fragede sunt, ajunge sa le atingeti un pic si sunteti cuceriti pe vecie, fara sa fie nevoie sa le si gustati. Buna inventive chiflele astea, sa le incercati musai musai!

chifle aperitiv cu masline si bacon

chifle aperitiv cu masline si bacon

chifle aperitiv cu masline si bacon

chifle aperitiv cu masline si bacon

3 Comments

  1. Par gustoase!

  2. Andreea

    Interesanta aceasta reteta cu siguranta o voi incerca si eu! Ca veni vorba de mancare si retete chiar zilele trecute am vazut un site interesant cu idei creative si am citit un articol cu un mic dejun creativ si am observat cat de frumos se poate aseza mancarea in farfurie si m-am gandit sa il impartasesc si cu tine http://fiicreativ.com. Sper ca iti va placea si tie la fel de mult cum mi-a placut si mie.

  3. eu acum am facut aluatul si e la frigider…sper sa reusesc…:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.