Chec cu legume si soia

Chec cu legume si soia

Luca se pregateste de mers in vacanta! Vineri e ultima zi de gradi, ultima serbare la gradi si apoi gata… ne vedem in septembrie, cand incepem faimoasa clasa 0. Nu stiu daca a crescut Luca sau sunt eu batrana, cert este ca facem 6 ani… pfffff… Dar sa nu ne mai gandim la asta ca simt ca instant imi mai apare cate un rid 🙂 Insa, inainte sa incepem scoala, sa ne gandim la vacanta! Luca pleaca la bunici la Drobeta Turnu Severin, cale lungaaaa sa-i ajungaaaa de la Cluj pana acolo. Deci e nevoie de pachetel pe drum si acest chec cu legume si soia este perfect pentru ca are tot ce ii trebuie din punct de vedere nutritiv, Luca ii prefer in locul biscuitilor sau pufuletilor si este foarte simplu de facut. Mereu cand gatesc cu soia aleg Soia Inedit, pentru ca este nemodificata genetic, pentru ca are fibre, proteine si este un aliment pe care noi il introducem regulat in dieta noastra, nu doar cand e vorba de post si nu avem nicio problema in a-l asocia cu orice ingredient de origine animala 🙂

Ingrediente pentru un chec:
– ½ cana granule de soia granule Inedit (cca50g)
– 2 oua
– 150ml bautura din soia simpla Inedit
– 200g faina
– ¼ lingurita praf de copt
– condimente: sare, piper, boia, ierburi aromatice dupa gust
– 1 morcov mic, dat pe razatoarea mare
– 1 dovlecel mic, dat pe razatoarea mare
– 100g cascaval afumat dat pe razatoarea mica
– o mana patrunjel verde tocat marunt

Ingrediente

Incingem cuptorul la 180°C. Fierbem granulele de soia Inedit 10-15 minute, dupa instructiunile de pe ambalaj, in apa cu sare. O punem apoi intr-o sita, sa o scurgem bine bine de apa si o apasam cu un prosop de bucatarie ca sa fim siguri ca am scos toata apa din granulele de soia. Intr-un bol mare, amestecam ouale si bautura din soia, la fel ca pentru omleta. Adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt, amestecam bine.

Preparare

Condimentam totul dupa gust, cu sare, piper, boia si ierburi aromatice, apoi adaugam morcovul, dovlecelul, cascavalul, patrunjelul si granulele de soia. Amestecam bine si turnam compozitia in tava pentru chec. Coacem 25-30 de minute sau pana checul trece testul scobitorii si e bine rumenit.

Preparare

Va anunt din timp ca, daca nu il lasati sa se raceasca de tot, nu puteti sa il taiati bine 🙂 Pe masura ce checul se raceste si cascavalul se intareste, va fi foarte bine legat. Este cel mai bun rece, eu il tin in frigider, taiat felii si este o gustare perfecta, racoroasa in zilele de vara si pentru mine si pentru Luca. Sa va fie de bine 🙂

Si ca sa uitam putin de vremea de afara, va invit la un concurs pe care il organizez impreuna cu prietenii nostri de la Inedit. Asadar, daca vreti sa castigati produsele delicioase de la Inedit cu care puteti pregati si voi aceste bunatati, dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar lasati un comentariu in care sa ne spuneti cat de des consumati produse pe baza de soia si care sunt produsele voastre preferate. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat.

Castigatorul il voi alege prin tragere la sorti si il voi anunta saptamana viitoare, cand voi posta o noua reteta cu bunatati din soia. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Avem de anuntat azi si castigatorul concursului de saptamana trecuta. Ati lasat comentarii dragute si noi am ales prin random.org castigatorul. Felicitari Spatar Anamaria!

Chec cu legume si soia

Chec cu legume si soia

Chec cu legume si soia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)

17 Comments

  1. Laurentiu Duta

    Nu am un produs preferat, iar soia consum destul de rar… cel putin de 2-3 ori pe an

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Oana Roxana Zarnescu

    Delicios chec, Teo!!! Eu consum foarte des (saptamanal)produse pe baza de soia. Cel mai mult iubesc Tofu în saramură cu mărar, Tofu în saramură cu ardei si in ultimul timp am descoperit crochetele vegetale care sunt extrem de bune.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Andreea Haiduc

    Folosesc soia de diferite feluri: granule pentru chiftelute, cubulete pentru tocanita sau bucati mai mari pentru snitele 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Adriana Elena Stanescu

    folosim soia cam de 2-3 ori intr-o luna. produsul nostru preferat este Tofu afumat, iar fetita noastra adora Bautura din soia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Alexandra Crisan

    Cel mai mult folosesc sosul de soia atunci cand gatesc mancare chinezeasca, dar si impreuna cu sushi 🙂 De asemenea folosesc soia sub forma de granule pentru chiftelute, dar asta de obicei in post.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Consum soia în perioada postului, iar cel mai mult îmi place Tofu Simplu. (Pop Alexandra-Alina)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  7. Spatar Anamaria

    Consum cel mai mult in post produse din soia, iar preferatul meu este chiftelute in sos.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  8. Lidia Simion

    Consum soia in zilele cand vreau sa tin post, ceea ce se intampla destul de des. Imi place soia granule si soia snitele.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Tache ana

    Fiind vegana ador soia…si fara falsa modestie astia de la inedit sunt cei mai tari cel putin la tofu…cel cu chimen e geniallll!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  10. Consum soia destul de des, cam o data pe saptamana. Preferatele mele sunt snitelele de soia, dar imi plac mult si tofu cu ardei sau laptele de soia

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  11. Ioana Ţanţ

    Consum destul de frecvent produse pe baza de soia, incepand cu laptele de soia pentru orez cu lapte, gris cu lapte, tofu care inlocuieste cu succes branza, soia granule pentru chiftelute, snitele de soia, care le prepar la punga magica si nici nu au zice ca nu sunt carne.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Gogoci Ramona Liana

    Consum soia saptamanal, in zilele de post. Imi place tofu, mai ales sub forma de omleta , dar si pate sau lapte

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  13. Cred ca este ceea mai aparte reteta vazut, cred ca este oarecum un simbol pentru cei care vor incerca sa manance pur si simplu variat.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Ce minune de chec frumos colorat si apetisant!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  15. Matei Gabriela

    Folosesc soia in perioadele de post sub forma de snitele sau granule pe care le folosesc pentru chiftele sau tocana.Imi place nespus de mult laptele de soia cu arome,e genial!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  16. Teo, arata demential. Any tips pentru inlocuitor de branza si oua?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Draga Ioana, ouale s epot inlocui cu amestec de chia si apa, eu inca nu am incercat, fiind catolica ouale sunt de post la noi 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.