Mini muffins cu tofu si legume

Mini muffins cu tofu si legume
Dragilor, dor v-a fost de mine? Ca mie mi-a fost un pic dor de voi… bine, recunosc, poate un pic mai mult 🙂 Si chiar daca tot anul numai asta va spun, cum abia astept eu sa plec in concediu, cand vine concediul si trec asa, 3-4 zile, ma ia dorul de gatit, de voi, de blog, de facebook. Asta e, am bloggeritul in sange se pare si dupa atatia ani, nu stiu zau cine mi-l mai scoate.

Dar m-am intors azi cu o reteta pe baza de produse din soia de la Inedit. Saptamana trecuta, la reteta de supa crema de dovlecei cu lapte de soia va intrebam ce ingredient ati dori sa folosesc in reteta de saptamana asta si foarte multi dintre voi ati spus tofu, asa ca azi avem mini muffins cu tofu in saramura cu ardei de la Inedit.

De ce aleg tofu Inedit? Pentru ca este un tofu extra-ferm, pe care il poti praji, il poti folosi la fel ca orice alt cascaval, spre deosebire de tofu cremos, care, pe mine cel putin, ma limiteaza in ceea ce priveste retetele la care il pot folosi. In gama de tofu Inedit in saramaura este Tofu cu ardei, chimen, marar, tofu afumat si of corso, tofu simplu, asa ca aveti de unde alege 🙂

Si daca tot vorbim de reteta de saptamana trecuta si de comentariile voastre, puteti vedea tragerea la sorti si castigatorul concursului, aici.

Ingrediente pentru 12 bucati:
– 2 oua
– 2 lingurite sos de soia Inedit
– 1 ardei kapia/gras rosu mic, taiat cubulete
– o ceapa alba mica taiata marunt
– ½ dovlecel/zucchini dat pe razatoarea mare, cu tot cu coaja
– 100g cascaval dat pe razatoarea mare
– 3-4 catei de usturoi taiati marunt
– sare si piper dupa gust
– o cutie de 300g Tofu in saramura Inedit, cu ardei
– masline negre intregi, fara samburi

Ingrediente

Mai intai incingem cuptorul la 200°C, apoi batem ouale ca pentru ompleta si punem sosul de soia Inedit. Adaugam apoi ceapa, ardeiul, dovlecelul, usturoiul, cascavalul dat pe razatoare, sare si piper dupa gust. Nu uitati ca sosul de soia este oricum sarat, deci grija la cata sare puneti. Scoatem tofu din cutie, scurgem bine saramura si il tinem putin intr-o sita, apoi il tamponam bine de tot cu hartie de bucatarie, pana nu mai lasa lichid.

Preparare

Sfaramam tofu peste amestecul de ou si legume, amestecam bine bine, apoi impartim compozitia egal intre cele 12 forme pentru muffins si punem tava in cuptorul incins si coacem 20-22 sau pana cand muffins sunt bine legate. Le lasam sa se raceasca la temperatura camerei si… aia e 🙂

Preparare

Sunt bune si reci si calde, si la micul dejun dar si ca gustari in timpul zilei, chiar si pentru cei mici, dupa cum bine puteti observa in poza de mai jos, Luca-sarmaluca-tutuluca le-a servit fara jena 🙂

Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca si saptamana asta avem un concursache cu premii oferite de prietenii de la Inedit, tot ce trebuie sa faceti sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti care este reteta voastra preferata cu produse pe baza de soia. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Saptamana aceasta castigatorul concursului este Paula Stanculescu. Felicitari!

Mini muffins cu tofu si legume

Mini muffins cu tofu si legume

Mini muffins cu tofu si legume

Mini muffins cu tofu si legume

Luca

13 Comments

  1. Cand e vorba de soia, castiga detasat mazarea cu soia cuburi.

  2. Simona Postolache

    Ador sosul de soia, asa ca il folosesc mereu fie la preparate de inspiratie asiatica, preferatii fiind taiteii de orez cu pui si legume trase la tigaie.

  3. Hossu Claudia

    AM FACUT SINTELE DE SOIA PE CARE LE ADOR. CHIFTELE DE SOIA.CIORBA DE FASOLE CU CUBURI DE SOIA.MUSACA CU CARTOFII SI VINETE SI SOIA .SOIA ESTE GUSTOASA SI SANATOASA IN TOCANITE;CIORBE SAU SUPE O FOLOSESC.ADOR SOSUL DE SOIA LA SALATE. SI BRINZA DE SOIA E BUNA PRAJITA CU CONDIMENTE SUPER CONCURS

  4. APOSTOL VIORICA

    IMI PLACEE!

  5. STANCULESCU PAULA

    Imi plac foarte mult snitelele de soia dar date prin faina-ou-pesmet;sunt dementiale.O sa incerc si mini muffins cu tofu;am facut chiftelute si au fost foarte bune.Placinta cu soia-granule a iesit exceptional si chiar un pilaf tot cu soia-granule si cu rosii picante a iesit f.f. bun.Sosul se soia este nelipsit in casa.

  6. Dobrica Carmen

    Salata de cartofi cu Maioneză vegetală Inedit !

  7. Matei Gabriela

    Chiar am primit o tava de facut briose si inca nu am folosit-o , voi incerca sa aceste delicioase,mini muffins.Sper sa-mi reuseasca! Pe langa ele as bea si un lapte de soia cu aroma de vanilie!

  8. EMIL HOSSU

    IMI PLACE SOIA IMI PLACE SA MANINC CHIFTELE DE CARTOFII CU SOIA.SOIA CU CARTOFII LA CUPTOR CU ROSII .SOIA ESTE DELICIOASA .FELICITARII ARATA SUPER RETETA.CONCURSUL ESTE MINUNAT.

  9. Andreea

    Foarte bun acest preparat.
    Multumim de reteta!

  10. Active News

    Arata foarte bine si sunt sigura ca au si un gust la fel de bun!

  11. Tofu nu imi place de niciun fel, dar muffinsurile arata prea bine. Voi incerca reteta si voi reveni cu un raspuns.

  12. Dobrica Carmen

    felicitari Paula !

  13. Salutare dragilor. Multumesc pentru reteta. Chiar astazi am sa o pun in practica !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.