Spanac la cuptor cu tofu prajit

Spanac la cuptor cu tofu prajit

E o saptamana noua, deci e timpul pentru o noua reteta cu produse pe baza de soia de la Inedit 🙂 Saptamana trecuta v-am aratat o super pasta de fasole cu pate vegetal si va intrebam ce ingredient din gama Inedit ati vrea sa folosesc in reteta de saptamana asta si mi-ati spus tofu in saramura si bautura de soia, asa ca am ales dintre cele doua si, impreuna cu Luca, mare iubitor de tofu prajit, am ajuns la concluzia ca azi folosim tofu in saramura 🙂 si il combinam cu una dintre mancarurile preferate ale pustiului meu – spanacul.

De obicei, Luca mananca spanacul cu ou, dar de data asta, pentru spanac la cuptor, am scos oul si la partea de proteina am trecut la tofu, care este un tofu extra-ferm si este perfect pentru prajit. Puteti sa il preparati exact ca pe cascavalul pane si s-ar putea sa fiti surprinsi si sa va placa mai mult decat cascavalul. Noi asa am patit! 🙂 Si pana sa trecem la ingrediente, sa nu uit sa va spun ca aici puteti afla cine e castigatorul concursului de saptamana trecuta, iar pentru saptamana aceasta, gasiti concursul la finalul retetei 🙂

Ingrediente:
– o cutie de 300g tofu in saramura de la Inedit
– 2 linguri ulei + 3 linguri ulei de masline
– 2 lingurite faina
– 100ml smantana dulce pentru gatit
– 400g spanac congelat
– 2 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
– 250g mozzarella

Ingrediente spanac la cuptor

Mai intai ne ocupam de tofu. Puteti folosi oricare tip de tofu Inedit – in saramura simplu, cu marar, cu chimen, afumat, cu ardei. Important este sa scurgem lichidul din caserola, apoi sa il tamponam bine de tot cu hartie de bucatarie, pana nu mai lasa deloc lichid. Apoi, intr-o tigaie, incingem cele 2 linguri de ulei de masline si prajim tofu taiat cubulete de cca 1 cm pana e frumos rumenit pe toate partile.

Preparare tofu prajit

Intr-o craticioara punem cele 3 linguri de ulei de masline si faina si le amestecam bine, pana faina nu mai are cocoloase, apoi punem craticioara pe foc 3-4 minute. Tragem de pe foc, punem spanacul, amestecam si punem din nou pe foc, alte 3-4 minute, amestecand in continuu, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Punem si smantana dulce si usturoiul pisat, punem sare si piper dupa gust si punem din nou pe foc, pana spanacul se ingroasa si avem o minunata crema de spanac. Mai potrivim de sare si piper daca e cazul. La final, tragem de pe foc si punem cubuletele de tofu. Amestecam.

Preparare spanac la cuptor

Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt un vas termorezistent. Punem spanacul in vas si il nivelam frumusel cu spatula, deasupra punem mozzarella si dam totul la cuptor 20-25 de minute sau pana mozzarella e topita si usor rumenita.

Preparare spanac la cuptor

Cel mai bun si mai bun e proaspat scos din cuptor, dar nu mi-e rusine cu spanacul meu nici a doua zi, sa stiti! 🙂 Sa va fie de cel mai bine si nu uitati ca avem si saptamana asta un concurs dragut impreuna cu prietenii de la Inedit…

Ce trebuie sa faceti pentru a va inscrie in concurs
Sa dati like si share pe facebook acestei retete (folosind butoanele de mai jos), iar apoi sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce produs din gama soia Inedit ati dori sa folosesc in reteta de saptamana viitoare. Astfel puteti castiga produse Inedit. Pentru inscrierea in concurs, atunci cand lasati comentariu, trebuie sa folositi numele si prenumele complet (ex: Ion Popescu) si sa introduceti in campul de e-mail o adresa de e-mail valida, la care sa va putem contacta in cazul in care ati castigat. Regulamentul concursului poate fi citit aici.

Update tragere la sorti:
Castigatorul din aceasta saptamana este Alina Sisu! Felicitari!

Spanac la cuptor cu tofu prajit

Spanac la cuptor cu tofu prajit

Spanac la cuptor cu tofu prajit

Spanac la cuptor cu tofu prajit

Spanac la cuptor cu tofu prajit

17 Comments

  1. cocan gabriela

    Interesanta reteta!As dori sa postati data viitoare o reteta cu bautura de soia.

    • Pop Cristina Mihaela

      Foarte interesanta reteta, o sa o pregatesc si eu sotului, el e mare fan spanac si branza…acum fiind impreuna..si mai mare placerea

  2. tabita

    O idee super…apetisanta! 🙂

  3. romica.bocsa

    Spanacul arata perfect! Tofu impreuna cu spanacul arata tentant. Interesant ar fi o reteta cu crenvursti vegetali.

  4. Badica Niculina

    Foarte interesanta reteta …deobicei nu folosesc lapte de soia!

  5. Badica Niculina

    As dori sa postati retete cu lapte de soia

  6. Andreescu Nina-Andreea

    Bautura din soia cu aroma de portocale.

  7. Nicola Luana

    astept ceva bun cu tofu in saramura afumat :>

  8. clau dia

    Foarte apetisant!

  9. Claudia Halas

    foarte apetisant, Pate vegetal as fi interesata sa il vad in reteta de saptamana viitoare 😉

  10. Dobrica Carmen

    Băutură din soia (fără zahăr) !

  11. geanina balta

    As dori sa postati retetă cu Maioneză vegetală!
    :-}

  12. Halas Maria

    O reteta de vara cu ‘Bautura din soia’

  13. Suuuper bun!

  14. Andrei

    Bunica mea face aceasta reteta, de fiecare data cand o face merg la ea sa mananc, foarte buna reteta!

    • pandelea mihaela

      Foarte buna reteta.O reteta cu crenvusti vegetali,pateul vegetal si piftele cu sos de rosii de la Inedit.Multumesc

  15. As vrea sa stiu ce preparat vegetarian se poate face din “snitele de soia”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.