Idei meniu petrecere copii

idei meniu petrecere copii

Da, stiu ca am intarziat un pic cu postarea, dar luna noiembrie e foarte aglomerata pentru mine si, recunosc, am ramas putin in urma…dar recuperez! šŸ™‚ Azi, fara prea multe introduceri, va spun cu ce i-am servit noi pe invitatii lui Luca, atat pitici cat si parinti šŸ™‚

MINI-PIZZA

pentru ca e mai usor de tinut in mana de cei mici, pentru ca se face foarte usor in casa si e mult mai buna decat orice pizza comandata! Blatul se face foarte usor, am o reteta infailibila, care se face in robotul de bucatarie si pe care o puteti rpegati cu o seara inainte de petrecere, lasati aluatul sa dospeasca, apoi il puneti la frigider. Este minunat, se intinde usor, nu este lipicios, deci nu trebuie sa lucracti pe planseta tapetata cu faina si din cantitatile date ies in jur de 30 mini pizza!

idei meniu petrecere copii

Ingrediente pentru blat:

  • 350g faina
  • 1 pliculet (10g) drojdie uscata
  • 250ml apa calda
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Amestecam drojdia cu apa calda si zaharul si le lasam 10 minute intr-un loc cald. In robotul de bucatarie punem faina, sarea si uleiul de masline, le omogenizam apasand de cateva ori butonul pulse. Punem apoi si amestecul de drojdie si amestecam pana avem un aluat omogen si elastic. Mutam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline. Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat si il lasam intr-un loc cald, 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

idei meniu petrecere copii

Ingrediente pentru sosul de pizza:

  • 2 conserve rosii in suc propriu (rosii decojite, intregi sau cubulete)
  • o ceapa alba mare
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, oregano, busuioc, cimbru

Calim ceapa in uleiul incins, punem si rosiile, pe care le dam prin blender pentru a avea un piure, apoi condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice si lasam sosul sa fiarba 25-30 min, la foc mic, amestecand din cand in cand.

TARTINE CU PASTA DE TON

Este una din preferatele lui Luca, se face foarte rapid si este perfecta si pentru gustari sau sandwichuri in general. Eu folosesc intotdeauan pentru asta untul Milbona Bio, de la Lidl, pentru ca are un gust deosebit. In general, daca mancati unt, alegeti un unt gras. Untul semidegresat sau amestecurile de crema de unt au foarte multa apa si sunt de o calitate net inferioara. Untul, consumat in cantitati mici, uns subtire pe paine, este intotdeauna de preferat in locul margarinei, de exemplu.

idei meniu petrecere copii

Ingrediente:

  • 2 conserve ton maruntit in ulei
  • 250g unt gras
  • o ceapa alba mica, tocata foarte fin
  • sare si piper

idei meniu petrecere copii

Tonul se scurge foarte bine de ulei, apoi frecam untul, care trebuie sa fie la temperature camerei, pana se face o spuma. Adaugam tonul si ceapa, amestecam, condimentam si asta e!

SALATA DE VARZA CU SUNCA SI PORUMB

Este o salata racoritoare, cu doar 4 ingrediente, dar delicioasa! Am folosit o varza alba mica, tocata marunt (din cutit, nu la blender, se face mult prea marunta si lasa foarte multa apa), sunca Praga taiata cubulete, porumb Bonduelle Gold, pentru ca e foarte crocant si foarte dulce, perfect pentru salata si 3-4 linguri de maioneza, sare si piper dupa gust.

idei meniu petrecere copii

SALATA DE COUS-COUS

A fost apreciata in special de parintii care tineau post, a facut-o Buni Luci si a avut mare succes: paste de tip cous-cous, o legatura de ridichi, o legatura de ceapa verde, ulei de masline si putina zeama de lamaie pentru dressing, sare si piper. Puteti sa puneti si cateva feliute de lamaie.

idei meniu petrecere copii

MUFFINS APERITIV CU PORUMB, MAZARE SI SUNCA

Era momentul sa aducem ceva nou pe masele festive, ceva care ar parea sa fie ceva dulce, dar totusi e ceva atat de savuros ā€“ muffins sarate! Sunt aperitivul ideal pentru ca sunt foarte bogate in arome si umplutura, pot fi mancate in loc de paine, alaturi de aperitivele tartinabile si mai ales, sunt un aperitiv ideal pentru petrecerile copiilor. Sunt foarte usor de tinut in mana, nu sunt sfarmicioase, nu fac miezi peste tot si sunt variant perfecta pentru a-i imprieteni pe cei mici cu legumele Bonduelle. Eu am folosit in aceste mauffins sarate porumbul Bonduelle Gold, un porumb fara adaos de zahar, dar totusi foarte dulce, pentru ca boabele de porumb sunt culese in momentul perfect. Ingredientele si reteta completa pentru muffins aperitiv cu porumb, mazare si sunca o gasiti pe site-ul Bonduelle, aici: http://bonduelle.ro/retete-cu-porumb-gold/muffins-aperitiv-cu-porumb/

idei meniu petrecere copii

idei meniu petrecere copii

idei meniu petrecere copii

16 Comments

  1. Imi place ideea de a “ascunde” legumele in mini-pizza si muffins, cred ca este solutia perfecta pentru a-i face pe copii sa manance mai multe legume.

    • Cam asa e…trebuie teripuri ca sa ii “prostim” pe cei mici sa manance legume…dar si cand le prind gustul…sunt prieteni pentru totdeauna! šŸ™‚

  2. Am ramas blocat la mini pizza. Sunt foarte gustoase, trebuie sa le incerc si eu neaparat šŸ™‚

  3. andreea

    cum putem face muffins fara tava speciala?multumim de idei pt aperitive

    • Salut Andreea! Puteti folosi forme individuale, de unica folosinta, de aluminiu, pe care la gasiti in orice hypermarket. dar, sincera sa fiu o tava speciala pentru muffins costa 15-20 lei si este o investitie care isi merita fiecare leut šŸ™‚

  4. o idee excelenta pentru copii

  5. Ionela

    Faine briosele, le-am facut si eu cu morcov fiert in loc de sunca. Ai uitat sa scrii cand se adauga laptele. Eu l-am adaugat dupa faina cand m-am trezit ca nu pot amesteca cu telul. Nu au crescut mult, dar piticii le-au apreciat mult! Multumim!

    • Ma bucur ca ti-au palcut. Apropo de lapte, in general, la muffins regula e foarte simpla: ingredientele lichide/”umede” se amesteca intr-un bol, cele uscate in altul, apoi se combina intre ele šŸ™‚

  6. Daniela

    Buna Teo,

    Mi se pare excelenta ideea de mini-pizza pentru copii facuta in casa. Incerc sa fac reteta ta, dar te-ai oprit la sucul de rosii. In principiu stiu din experienta continuarea: mozzarela si ce vrem noi deasupra: masline, sunca, ardei, ciuperci…. te rog insa sa completezi daca e ceva important de mentionat la aceasta reteta. iti multumesc.
    Mai am o intrebare: de unde ai luat minions pe care i-ai folosit peste tot la decor?

    • Daniela draga, ma bucur ca ti-a placut mini-pizza iar la capitolul toping, poti pune chiar ce vrei tu šŸ™‚ Minionii erau mai demult la McDonalds, i-am strans de-a lungul timpului. Inca ii gaseste de vanzare pe tot felul de site-uri gen tocmai.ro. Spor!

  7. denisa

    si eu mam oprit tot la mini pizza ;)) cu ce putem face aluatul daca nu avem robot? cu mixerul merge?

  8. Carmen

    Buna, draga Teo!
    Te rog mult sa ma ajuti cu ingredientele si reteta completa pentru muffins aperitiv cu porumb, mazare si sunca.
    Multumesc tare mult

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.