Friptura de iepure, piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

Deja stiti ca stau cu ochii pe produsele LIDL ROMANIA mai ceva ca pe butelie! Saptamana aceasta, la reteta saptamanala Lidl, am decis sa fac iepure! Pentru ca de multa vreme l-am tot vazut in frigidere si tot mi-am propus sa il gatesc, dar abia acum i-a venit randul! Saptamana acesta, pe langa iepurele minunat, Lidl e plin, dar PLIN de produse gourmet care mai de care, din gama Deluxe. Intreaga gama Deluxe o puteti vedea AICI. Si inca un pont, in caz ca nu l-ati vazut deja pe Facebook-ul Teo’s Kitchen, gasiti acum, din gama Belbake, batoane de vanilie la promotie, 2 bucati la 4.99 lei…apoi…cum sa nu iubesti Lidl?

batoane de vanilie lidl

Ca sa fiti la curent cu toate noutatile lor, va sugerez sa urmariti pagina de Facebook Lidl Romania, de acolo stiu si eu o gramada de promotii, ce produse urmeaza sa vina saptamana viitoare etc.

Dar sa trecem la fripturica noastra acum 🙂

Ingrediente friptura de iepure (pentru 3 portii):
– 600g iepure portionat Tetrabbit
– sare, piper Kania
– 4 linguri faina Castello
– ulei de masline extra virgin Primadonna
– 2 linguri miere poliflora Deluxe Honey Blossom
– 200ml vin alb sec

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

Mai intai spalam bine carnea de iepure, o tamponam cu prosop de hartie, apoi o condimentam cum sare si piper. Eu folosesc de obicei rasnitele de piper Kania, pentru ca piper proaspat macinat este intodeauna mai bun, iar rasnitele de la Lidl au un pret foarte accesibil si sunt foarte variate (piper negru, mix piper, sare de mare, fulgi de usturoi, chili etc). Apoi dam carnea prin faina, scuturand-o bine, ca sa indepartam excesul. Intr-o tigaie incingem 3-4 linguri ulei de masline extra virgin si prajim carnea de iepure pe ambele parti, pana e frumos rumenita. Punem carnea in tava tapetata cu hartie de copt, incingem cuptorul la 170-180°C. Intr-un bol amestecam 2 linguri de miere si 2 linguri de ulei de masline si, cu ajutorul unei pensule pentru patisserie, ungem bine iepurele, pe ambele parti. Mai condimentam cu sare si piper, apoi punem in tava, peste iepure, vinul, un pahar de apa si stropim totul cu putin ulei de masline. Acoperim tava cu folie de aluminiu, pe care o gaurim din loc in loc, apoi dam tava la cuptor, pe care il setam in prima faza la 15 minute. Dupa 15 minute scoatem tava, ungem din nou carnea de iepure cu amestecul de miere si o stropim cu sosul care s-a facut in tava. Repetam operatiunea acesta la fiecare 10-15 minute. Timpul total de coacere al fripturii este de o ora, dar nu uitati ca in ultimele 15 minute se scoate de tot folia de aluminiu, pentru ca iepurele sa se rumeneasca frumos. Daca aveti un termometru pentru carne, introduceti-l cat mai aproape de os si daca temperatura din interiorul carnii depaseste 72-75°C, carnea este facuta.

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

Ingrediente pentru piure-ul de mazare cu miere:
– 450g mazare congelata Icefield
– o lingura unt Pilos, 82% grasime
– 200ml smantana dulce Pilos
– o lingurita miere poliflora Deluxe Honey Blossom
– sare si piper dupa gust

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

Fierbem mazarea in apa cu sare, 15-20 min sau pana mazarea e moale, o strecuram, apoi o dam prin blender impreuna cu restul ingredientelor pana vem un piure fin si il potrivim la gust de sare si piper.

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

Este una dintre cele mai fragede fripturi pe care am mancat-o in ultimul timp! Puteti folosi iepurele in retetele care cer carne dde pui sau de curcan, cu mentiunea ca, exact ca si acestea, este o carne slaba, care trebuie gatita inamusit, cu sos sau intr-o varianta care sa nu o faca foarte seaca. De asta am si folosit folia de aluminiu peste tava, ca iepurele sa se gateasca frumos, dar sa fie si foarte suculent. Sa nu aruncati sosul care ramane in tava cand friptura e gata! Nu, nu, nu! Sosul se reduce, adica il adunam frumos din tava si il punem la fiert pana incepe sa se ingroase, apoi il dam printr-o sita si, asa cum il vedeti in poze, il servim alaturi de friptura si piure 🙂

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

friptura de iepure cu piure de mazare cu miere

7 Comments

  1. Cristina

    Draga Teo, abia astept sa incerc reteta asta, care pur si simplu o minunatie. Am o singura intrebare: daca am alergici la miere, cu ce o pot inlocui?
    Multumesc mult :*

    • Cristina, s epoate omite mierea 🙂 Daca folosesti o mazare de calitate, ar trebui sa fie dulce ea insasi, deci e ok 🙂

  2. Arată foarte bine această reţetă, probabil e la fel de gustos ca şi aspectul. Îmi place la nebunie carnea de iepure, şi e şi sănătoasă pe deasupra. V-aş ruga să vizitaţi şi blogul meu: https://filiptudor.wordpress.com/. Mersi.

  3. Andreea

    Hmmm oare ceva mirodenii ce crezi ca ar merge?

    • Mai mult decat sare si iper eu nu am pus, dar merg foarte bine ierburile aromatice, in special rozmarin, cimbru, salvie.

  4. Ana mariA

    Buna Teo! Eu nu mananc iepure…sau nu mancam ..am preparat un iepure vanat ,dupa reteta ta si a iesit delicios…esti super tare! Te pupacim de la mare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.