Creveti copti cu usturoi si parmesan

creveti copti cu usturoi si parmesan

Dragilor, fara prea multa poveste azi, pentru ca tocmai ne-am intors de la sanius si suntem rupti, trebuie sa ne odihnim la un ceai cald si o tura de “Nu te supara, frate!” (da, Luca nu intelege termenul de ger, frig de crapa pietrele sau frigalau, cum ii zice la noi in Ardeal si atata timp cat este zapada, trebuie sa fim pe metereze, cu saniuta la subrat). Asa ca azi, o reteta pe care eu o iubesc, o fac cel putin o data pe saptamana si, daca va plac fructele de mare si crevetii in mod deosebit, va fi cu siguranta o reteta ce isi merita locul pe panoul de onoare “retete culinare cu fructe de mare” – creveti copti cu usturoi si parmesan.

Ingrediente pentru 2 portii:
– 10-15 creveti jumbo
– 2 linguri ulei de masline
– 2 lingurite suc de lamaie
– 3 linguri parmesan proaspat razuit
– 3 catei de usturoi dati pe razatoarea mica sau pisati
– sare si piper dupa gust

creveti copti cu usturoi si parmesan

Crevetii ii puteti cumpara proaspeti saau congelati, decoraticati si ne, cert este ca cei mai mari sunt cei mai buni. Si mai scumpi, e drept, dar gustul…mmmmm…merita! Daca nu stiti cum se decorticheaza si curata crevetii, v-am pregatit un filmulet AICI 🙂

O data pregatiti, ii spalam bine bine si ii asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Amestecam restul ingredientelor, turnam amestecul peste creveti si amsestecam bine bine cu manutele noastre magice. Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi dam tava la cuptorul incins la 180°C si lasam crevetii 6-8 minute, sau pana sunt frumos rumentiti.

creveti copti cu usturoi si parmesan

Si? Cu ce “asortam” crevetii copti cu usturoi si parmesan? Cu o supa crema, cum ar fi cea de telina, a carei reteta o gasiti AICI, cu o salata plina de legume si cu un dressing cremos, cum este salata Thousand Islands, pe care o gasiti AICI sau cu un super piure de legume coapte, pe care vi-l arat maine 🙂 Va pup, sa va fie de cel mai bine!

creveti copti cu usturoi si parmesan

creveti copti cu usturoi si parmesan

creveti copti cu usturoi si parmesan

7 Comments

  1. Wow…arata super apetisant!

  2. Grozavi! Imi ploua in gura:))

  3. super buni, dar nu trebuie exagerat ca vi se face rau, am patit de ctv ori, nam putut sa ma abtin sunt prea buni

  4. Lizzie

    Din categoria…pe cat de repede ii fac, pe atat de repede se mananca 😀 multumesc Teo pentru idee, nota 10!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.