Doua retete super sanatoase si un SUPER CONCURS!

spuma de iaurt cu miere

Da, stiu, nu aveti timp sa gatiti. Da, stiu, cand ajungi acasa dupa 9-10 ore la birou si vezi ca deja e 7 seara, nu iti mai vine sa gatesti nimic. Poate doar sa comanzi o pizza sis a te uiti la televizor. Nimic mai gresit! Intr-un stil de viata aglomerat, stresant si mereu pe fuga, solutia nu este sa trecem pe semipreparate si mancare comandata, ci sa invatam sa gatim rapid, din ingrediente proaspete, din fructe si legume, care nu doar ca ne sunt la indemana, dar ne asigura vitamine, minerale, nutrientii de care avem nevoie ca sa fim energici si cu pofta de viata si de munca.

Pentru a veni in sprijinul acestei idei de mese bogate, atat din punct de vedere al gustului, dar mai ales din punct de vedere nutritional, dar preparata rapid si fara foarte multa bataie de cap, Philips a lansat o noua gama de mixerele verticale si o data cu ele un program la care m-am afiliat si eu si despre care vreau sa va spun si voua – 7 zile de sanatate cu Philips. Ce inseamna asta? Inseamna ca eu am sa va arat 7 retete simple, pe care le puteti prepara singuri foarte usor si care incurajeaza un stil de viata sanatos, echilibrat, chiar daca suntem in contra-timp. Nu, nu este vorba de o dieta de 7 zile, nu tinem impreuna cure de slabire, nu nu nu 🙂 Vrem pur si simplu sa va aratam ca de fapt, in ciuda faptului ca in lumea noastra de azi se promoveaza mancarea de tip fast-food si semipreparatele, voi puteti gati foarte simplu si sanatos acasa, fie ca e vorba de micul dejun, de felul principal de la pranz, de cina sau desert, intr-un timp mai scurt decat cel in care ati astepta comanda la restaurant, de exemplu. In cele 7 zile de sanatate vreau sa va dau idei de RETETE si mai ales sa va incurajez sa le adaptati si sa inventati retete noi, sanatoase, adaptate gusturilor voastre si stilului vostru de viata 🙂

DSC_1302

De ce am alege un mixer vertical Philips Avance SpeedTouch? Pentru ca sunt foarte simplu de controlat, dintr-un singur buton! Cu cat apasam butonul mai mult, cu atat puterea mixerului este mai mare. In plus, lama cutitului este special conceputa cu o aparatoare de lama impotriva stropirii, care garanteaza mai putina mixerie, are marginile valurite si forma capatului triunghiulara, motiv pentru care nu mai face vacuum (nu ramane intepenit pe fundul vasului). Mai sunt si alte caracteristici unice ale mixerelor Philips, dar va spun despre ele in articolele urmatoare, da?

mixer vertical philips

Acum sa trecem la prima reteta din cele 7 zile de sanatate, crema de cartof dulce cu scortisoara 🙂 Cartoful dulce nu e atat de apreciat si cunoscut la noi ca in alte parti ale lumii si e mare pacat, pentru ca e un super aliment, bogat in vitamina B6, care ne ajuta inima si sistemul cardio-vascular, sunt aproape de 2 ori mai bogati in fibre decat alte tipuri de cartofi, au potasiu, betacaroten, mangan si in plus…sunt foarte, foarte buni! Scortisoara este nu doar un condiment care merge perfect in combinatie cu gustul dulce ar cartofilor, dar este si cunoscuta pentru proprietatile antifungice, antibacteriene si antioxidante, de aceea am inclus-o in reteta 🙂

Ingrediente pentru 6-8 portii:
– o ceapa mare alba, taiata marunt
– 2-3 catei de usturoi
– 3 linguri ulei de masline
– 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
– 1 litru supa de pui sau de legume
– o lingurita boia
– ½ lingurita scortisoara macinata
– ½ lingurita cumin macinat
– ½ lingurita chili
– sare si piper dupa gust
– 250ml lapte
– 150ml smantana dulce pentru gatit

crema de cartofi dulci cu scortisoara

Mai intai calim ceapa in uleiul de masline, pana e translucida, amestecand des. Tragem apoi cratita de pe foc, punem toate condimentele, inclusiv usturoiul maruntit, amestecam bine, le punem din nou pe foc, 1 minut, pentru ca toate condimentele sa isi elibereze aroma. Punem apoi cartofi dulci, taiati cubulete, amestecam, turnam deasupra supa de pui si punem totul al fiert, 20-30 min sau pana cartofii sunt fierti. Cu cat ii taiati cubulete mai mici, cu atat vor fierbe mai repede. Cand cartofii sunt aproape fierti, punem si laptele si smantana dulce, amestecam si le mai lasam sa fiarba 10 minute impreuna.

crema de cartofi dulci cu scortisoara

La final, nu ne ramane decat sa dam supa prin mixerul vertical pana este cremoasa. Daca doriti sa fie si mai fina, puteti sa o treceti si prin sita, dupa ce o dati prin blender. Sincera sa fiu, eu nu am facut asta, mi s-a parut ca blenderul a facut o treba foarte buna si supa a fost mai mult decat fina.

crema de cartofi dulci cu scortisoara

Sper mult ca v-a placut reteta de crema de cartofi dulci cu scortisoara, e prima din sirul de 7 retete pe care sper sa le incercati, sa le adaptati dupa gustul vostru si al familiei voastre si astept de la voi, in comentarii, idei de retete sanatoase, da? Va pup, sa va fie de cel mai bine si dupa pozele de final cu delicioasa crema de cartofi, va mai dau o idee de reteta super-sanatoasa pentru micul dejun 🙂

crema de cartofi dulci cu scortisoara

crema de cartofi dulci cu scortisoara

crema de cartofi dulci cu scortisoara

SPUMA DE IAURT CU MIERE – O IDEE SANATOASA PENTRU UN MIC DEJUN LA BORCAN

spuma de iaurt cu miere

Va spuneam mai sus de programul 7 zile de sanatate cu Philips, in care ne propunem sa va dam idei de retete sanatoase, pentru un stil de viata sanatos. Nu mi-as dori sa mancam sanatos timp de 7 zile, dupa care sa ne intoarcem la obiceiurile alimentare gresite, pentru ca nu e o cura de slabire, nu e o dieta, ci e incercarea noastra de a va face si a ne face mai consitenti de mancarea pe care o cunsumam zi de zi. Si tocmai pentru ca si mie imi suna asta, va propun azi o reteta pentru micul dejun, masa considerate de multi, inclusiv de mine, masa cea mai importanta din zi si totusi, este masa peste care sarim cel mai des. Da, stiu ca toti avem un stil de viata foarte stresant si aglomerat, asta e lumea in care traim acum, dar daca schimbarea nu porneste de la noi, nu o sa vina nimeni sa ne schimbe modul in care mancam, in care pregatim mancarea pe care o mancam si ingredientele pe care le folosim.

mixer vertical philips

In sprijinul unui stil de viata sanatos, Philips ne aduce noile mixere verticale Philips Avance SpeedTouch, special concepute pentru a imbunatati si a ne usura modul in care gatim acasa. Philips incurajeaza un sti de viata sanatos, bazate pe o dieta echilibrata, din fructe si legume, iar mixerele cele noi sunt ideale pentru a prepara mancaruri sanatoase si gustoase. Tehnologia SpeedTouch+Turbo ne ajuta sa reglam viteza mixerului prin apasarea unui singur buton, mixeurl are un maner egonomic, din cauciu, iar mixerul este foarte usor de folosit. Tehnologia unica ProMix – cutitele sunt prevazute cu o aparatoare de lama impotriva stropirii, au marginile valurite si forma capatului de pasare al mixerului este triunghiulara, motiv pentru care nu mai face vacuum (mixerul vertical nu ramane intepenit pe fundul vasului) si nu se mai face atata mizerie. Tehnologia ProMixTitanium – lama de taiere este acoperita cu un strat de titan, care o face de pana la 6 ori mai rezistenta decat un cutit obisnuit din otel inoxidabil.

mixer vertical philips

Sa revenim la micul dejun de azi, care este unul foarte simplu, pregatit astfel incat sa satisfaca gusturile celor mai pretentiosi dintre noi. Vom face azi o spuma de iaurt cu miere, care se poate combina, intr-un borcanel cu capac cu tot felul de ingrediente sanatoase, naturale, pentru micul dejun: fulgi de ovaz, fructe congelate, fructe proaspete. Chiar daca nu apucam sa luam micul dejun acasa, il putem pregati de seara, il punem in borcan si il servim la birou, in drum spre birou, in prima pauza de cafea 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:
– 250ml smantana dulce pentru frisca
– 250ml iaurt grecesc bine scurs de apa
– 3 linguri miere
– miezul de la un baton de vanilie
– fulgi de migdale

spuma de iaurt cu miere

Batem frisca folosind mixerul vertical cu accesoriul tel. Separat amestecam iaurtul, miezul de la batonul de vanilie si mierea (in functie de cat de dulce va place sa fie, puteti sa puneti mai multa sau mai putina miere), apoi incorporam iaurtul in frisca, folosind o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Punem straturi de fulgi de ovaz, spuma de iaurt, banana, zmeura sau ce fructe dorim si deasupra presaram fulgi de migdale crocanti, pe care ii tragem la tigaie, fara adaos de ulei, pana sunt frumos rumeniti.

spuma de iaurt cu miere

Vedeti cat de simplu e sa avem un mic dejun super sanatos in cateva minute? Si mai mult decat atat, sa nu uitam ca mancarea o gustam intai din ochi si ca un preparat trebuie sa fie si foarte aspectuos ca sa ne faca pofta…iar borcanelul asta…imi face toata pofta din lume!

spuma de iaurt cu miere

spuma de iaurt cu miere

spuma de iaurt cu miere

spuma de iaurt cu miere

Astept cu mare drag ideile voastre de retete sanatoase, pe care le considerati voi potrivite pentru cele 7 zile de santate cu Philips si care, in general, nu doar in cadrul celor 7 zile, ar face parte dintr-un stil de viata santos, care vi se potriveste voua si familiei voastre 🙂

CONCURS!!! CONCURS!!! CONCURS!!! Sper mult ca v-au placut retetele de azi, sunt primele din sirul de 7 retete pe care sper sa le incercati, sa le adaptati dupa gustul vostru si al familiei voastre si astept de la voi, in comentarii, idei de retete sanatoase, pe care le-ati prepara folosind mixerele verticale – Philips Avance SpeedTouch. Comentariile voastre vor fi jurizate impreuna cu prietenii de la Philips, iar la finalul celor 7 zile de sanatate, in ultima reteta, vom anunta castigatorul 🙂 Ce castigati?
Bineinteles, unul din noile mixere verticale Philips! 🙂

79 Comments

  1. dumitrescu elena raluca

    Cele 2 retete reprezinta feluri sanatoase pentru cei pe fuga si nu numai ,contine ingrediente si condimente diverse pe care ar trebui sa le folosim cu totii in preparatele noastr.,iar mixerul vertical Philips Avance SpeedTouch este ajutorul ideal in prepararea lor ,exceland in viteza si functii

  2. Simona

    Imi trec prin minte cateva idei de retete la care as putea folosi acest mixer de la Philips Avance SpeedTouc. De exemplu: la clatite cu fructe si frisca (stiti spuma aia de capsuni care o facem doar in luna Mai, Iunie cand apar capsunile? Sau, pur si simplu, as pasa cateva fructe de padure, le-as indulci cu putina miere si le-as folosi ca topping pt clatite. 2. Pranz/Cina – ma gandesc la un piure de brocoli si unul de morcovi cu un somon la gratar, sau chiar un piept de pui la gril. 3. Perfect pentru un humus. Si ar mai fi…. imaginatie + Philips Avance SpeedTouc = un combo pefect in bucatarie! 🙂

  3. cristina

    1 1/2 cana piersici coapte
    1 cana lapte
    1 iaurt grecesc mango sau piersici
    1 banana foarte coapta
    1/2 cana fulgi de ovaz
    1/2 apa rece

  4. Suc cremos cu banane si fructe de padure: o banana, 2 linguri de ulei de seminte de canepa/chia, un pumn de fructe de padure proapete/decongelate (afine, zmeura, capsuni, coacaze, mure), o cana de apa.
    Pune toate ingredientele intr-un blender, adauga apa astfel incat fructele sa fie acoperite.

    Supa crema cu marar, castraveti si somon: Cureti ceapa, o toci marunt si o calesti pana se inmoaie intr-o cratita cu untul topit. Adaugi castravetii taiati bucati, cartoful cubulete, supa de legume, asezonezi cu sare si piper dupa gust si fierbi pana cand se inmoaie legumele. adaugi mararul, pui totul in blender sau pasezi cu mixerul vertical pana devine o crema. Torni amestecul din nou in cratita, pui doua linguri de smantana, subtiezi cu zeama pana la consistenta dorita si se mai da un clocot. Se garniseste cu somon afumat, o crenguta de marar si bineinteles crutoane.

  5. Ionita Monica

    Un dulce facut in casa numai bun pentru o dimineata plina de energie! – briose cu banane si nuci, alaturi de un pahar de lapte! Asteptam retetele tale sanatoase! ( si mixerul bineinteles 🙂 )

  6. Carmen Munteanu

    Cele 7 retete sanatoase pe care eu le propun sunt urmatoarele:
    1. Quiche cu legume mexicane si cascaval
    2. Briose cu iaurt si telemea
    3. Supa crema de morcovi
    4. Ciorba de pui (cu pui de casa)
    5. Tarta cu branza si spanac
    6. Spanac cu ochiuri
    7. Tocanita de ciuperci

  7. Supa crema de linte rosie cu curry .
    Ingrediente:
    2 pumni de linte rosie – hidratata cam jumatate de ora
    2 morcovi potriviti
    1 cartof alb
    o ceapa mare
    2 catei de usturoi
    o radacina de patrunjel
    apa
    ulei de floarea soarelui
    ulei de masline
    curry
    sare

    Morcovul, cartoful si radacina de patrunjel se taie cubulete, se adauga 1.2-2 litrii apa si se pun la fiert.Ceapa se trage la tigaie pana devine aurie, peste care se adauga lintea si usturoiul taiat fasii, se lasa la foc mic cam 5 min.
    Legumele fierte se mixeaza putin , fara a le face crema, se adauga ceapa si lintea si se lasa sa fiarba pana cand nu se mai simte lintea tare cand amestecati
    (30 min). Eu am un pont, pun curry stins in ulei de masline incins , si nu cred ca stiu ce gust are adevarata supa crema de linte, insa cu acest curry este fenomenala. Se adauga sare si se mixeaza pana devine crema. Eu o trec si prin sita, pentru a fi foarte fina! Se serveste cu crutoane de paine, cateva picaturi de zeama de lamaie sau cu felii subtiri de salam picat tras la tigaie (varianta un pic “toxica” preferata de sot 😀 ) .Pofta buna!

  8. Cipriana Viciu

    Eu as incerca o supa crema rece de rosii (cu -bineinteles- rosii, castraveti, ardei, ceapa verde, busuioc lasate la marinat peste noapte cu ulei de masline, putin otet balsamic si crutoane de paine si blend-uite intr-o delicioasa crema a doua zi)

  9. Alexandra Perja

    Buna,

    Reteta: Rulada de broccoli cu piept de pui

    Ingrediente:
    – 1 piept de pui
    – 400g broccoli
    – 2 cepe
    – ulei de masline
    – 3 oua
    – 3 linguri de faina neagra
    – 1 praf de copt
    – 3-4 linguri de iaurt
    – condimente
    Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare (app 30 de min), si brocoliul de se firbe app 5 minute. Dupa ce s-a fiert boroccoliul se pune in blender cu 3 oua, 3 linguri de faina, praful de copt, sare si daca mai vreti alte condimente. Dupa ce s-a mixat foarte bine se intinde compozitie intr-o tava pe hartie de copt, cat mai uniform si se da la cuptor app. 15-20 de minute la 200 de grade. Cat sta la copt preparam umplutura din pieptul de pui. calim cele 2 cepe in ulei de masline, si le punem peste pieptul de pui taiat fasii in blender. Se mai pot adauga si ierburi aromate si piper. le mixam pana obtinem o pasta in care adaugam si 2-3 linguri de iaurt pentru a o face usor de intins. Scoatem blatul din cupror, punem compozitia de pui si o intindem uniform si apoi il rulam, si il mai dam la cuptor aproximativ 10 minute.

  10. Roxana

    Ador sa fac piure de fructe și legume pentru fetita mea,și nu as reuși fără mixer,iar unul asa performant(în comparație cu ce avem noi)este bine venit

  11. Codruţa

    Yummy ce bine arată !! O să încerc spuma de iaurt cât de repede că mi-ai făcut o poftă de numa’ numa’ !! 😀 Eu aş folosi mixerul Phillips mult în bucătărie ,mai ales pentru deserturi.Unul dintre ele ar fi prăjitura din dovleac .Se bat 4 ouă spumă tare,se adaugă 4 lg piure de dovleac aromat cu scorţişoară (făcut la blender) ,4 lg făină de ovăz,5 lg zahăr brun sau îndulcitor natural după gust,puţin praf de copt stins cu zeamă de lămâie ,1 lg cacao degresată.Se amestecă toate cu grijă ,se toarnă compoziţia în tava tapetata cu hârtie de copt sau de ce nu, în forme de brioşe! Când e rumenită se scoate şi se lasă la răcit,se porţionează dacă e nevoie şi se serveşte cu frişcă bătută sau simplu,alături de o cafea aromată!

  12. cristina

    Buna Teo. Eu am descoperit recent (adica de vreo 2 luni) de cand am inceput diversificarea ce inseamna o leguma bine pasata. Va.pot oferi cateva retete pentru bebei din cele testate de mine si David. In ordinea preferintelor lui ar fi branzica si cartof dulce: eu ii fac branza in casa cu lapte si calciu lactic (1 pastila la 100 ml de lapte). Cand incepe sa firba laptele adaug claciul pisat si amestec pana se branzeste apoi o strecor si gata branzica. Fierb un pic de cartof dulce si brocoli si le pun pe toate la mixat. Ce iese eate o bunatate si bebelache al meu papa pana la ultima lingurita. Imi place blogul tau si felul in care iti prezinti retetele m-au facut sa fiu mai curajoasa in bucatarie. Este primul concurs al tau la care particip si intr-adevar premiul este tentant mai alea ca sunt sigura ca imi va scurta timpul in care ii pregatesc lu cel mic papica

  13. Anca B

    Ce inseamna iaurt grecesc bine scurs de apa?
    Felicitari pentru blog, il urmaresc mereu(m-am inspirat pentru aperitivele de Craciun).

  14. ramona ram

    wow ce concurs grozav!o reteta simpla si sanatoasa pe care eu o pregatesc mai mereu (nu am un asa mixer vertical, ma folosesc de un blender batran) este supa crema de dovleac cu lapte de cocos si ghimbir…iar pentru micul dejun smoothie cu avocado mango 😀 succes tuturor !

  15. ramona ram

    si rețeta pentru supa crema de dovleac: intr.o lingura de ulei de masline caliti o ceapa, adaugati 600 g dovleac taiat cuburi si un ardei iute.Inabusiti cu 600 ml supa de pui, 400 ml lapte de cocos si o lingurita de ghimbir ras.Asteptati pana se fierbe dovleacul si introduceti in scena mixerul vertical.Mixati totul, potriviti de sare, adaugati un cub de unt si voilá!

  16. RETETELE SANATOASE,CARE MA BAZEZ,LE PREFER SI OPTEZ SUNT:
    1.Sos de pătrunjel şi brânză feta,
    2.aioli,
    3.Cocktail de pepene verde cu vodcă şi mentă,
    4.Supă de sparanghel cu tarhon proaspăt,
    5.Supă cremă de praz,
    6.Dal indian cu spanac,
    7.Supă italiană de roşii.

  17. o reteta draga mie e supa crema de mazare cu bacon crocant si crutoane

  18. Mihaela

    Buna seara si La multi ani! In afara de supe creme, pe care le fac destul de des, cu mixerul as face dulciuri sănătoase copilului.De exemplu fac bomboane de ciocolata din faiana de ovaz,carob,ulei de cocos,miere le mizez cu mixerul si cu ajutorul mâinilor fac bomboanele pe care le dau apoi prin susan sau nuca de cocos.Succes tuturor!

  19. Eu sunt … fascinata, in primul rand de retete! Si, da, folosesc cartoful dulce, mai ales pentru cei doi pitici voinici ai mei. Imi plac mult retetele, si ai dreptate, indiferent de stilul de viata, timp, etc, hrana trebuie sa … hraneasca, si sa fie si gustoasa. Tu ai imbinat si ai obtinut rezultate sanatoase si apetisante.
    Philips este in preferintele mele, stiu ca au produse de calitate, am si eu atatea in bucataria mea si garantez ca fac fata provocarilor mele culinare, mai ales in calitate de mamica :)))
    Sa iti mai spun cat de bine mi-ar prinde o asa bijuterie in bucataria mea? :))
    Bravo, Teo, frumoasa incursiunea culinara, iar Philips-ul chiar merita aprecierea noastra!
    Seara frumoasa!

  20. O multime de preparate diferite fac eu cu ajutorul Philips Avance Collection Mixer de mână HR1673/908ilwww.philips.ro (am este batran deja am schimbat unele componente)

    SUPA CREMA -din dovleac galben-
    dovleacul curatat se taie cubulete +1 cartof la fel, sare,o crenguta de frunza de telina sau de leustean(care se scoate dupa fierbere)se pun la fiert.Cand sunt gata se scurge apa (nu se arunca o sa adaugam dupa caz la reteta sau se poate refolosi la o alta mancare)si cu mixerum vertical mixam bine pana devine o pasta fina- adaugam un pic de smantana lichida si un pic de lichid de la fierbere si mixam iar adaugam condimente dupa gust – curry-piper roz-curcuma-(nu mixam foarte fierbinte lasam un pic, si reincalzim dupa ce am mixat)
    PIURE-(aici merge un cartof+) branza topita,sau un pic de unt,depinde ce consistenta ne place,condimente se mixeaza bine
    CREMA RECE-(aici las si frunza de leustean si o mixez) adaugam smantana mai grasa sau crema de branza, o ceapa sotata cu o lingura de ulei de masline, condimente dupa gust-mixam foarte. rezultatul o crema fina aromata excelenta si rece si calda
    -Apoi schimb dovleacul cu prazul cu unele mici schibmari de ingrediente ies aceleasi creme delicioase, folosnid bineinteles MIXERUL VERTICAL

  21. Bautura din morcovi
    1/4 l suc de morcovi
    1/8 l suc de rosii
    1/8 l lapte
    1/2 lingurita drojdie uscata
    piper
    sare de mare
    2 lingura plante aromatice tocate (marar, arpagic)
    Toate aceste ingrediente se transforma, cu ajutorul unui mixer, intr-un piure fluid. Se serveste imediat.

    Inghetata de iaurt cu fructe
    3 dl iaurt
    6 linguri fructe
    2-3 linguri miere
    1 lingurita suc proaspat de lamaie
    1 dl smantana
    Se amesteca iaurtul, fructele – facute piure cu mixerul, sucul de lamaie, si se adauga smantana batuta.

    Se toarna direct in cupe sau intr-un alt vas si se lasa la congelat timp de trei ore.se orneaza cu fructe

  22. Mariana Bertalan

    Suc detoxifiant de sfeclă roşie care stimulează eliminarea grăsimilor acumulate la ficat.

    Timp de preparare: 10 min
    Timpul de gatire: 15 min
    Gata in: 25 min

    Ingrediente

    2 bucati sfecle coapte
    6 bucati morcovi
    1 praf sare
    1 praf piper

    Mod de preparare:

    1. Sfeclele se curăţă de coajă şi se taie bucăţi. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie rondele.

    2. Ingredientele se pun în blender şi se mărunţesc, se adaugă sare şi piper şi, dacă sucul iese prea gros, se mai adaugă un pic de apă.

    3. Se consumă imediat.

  23. Aluculesei Brindusa

    Ingrediente-
    500 gr.capsuni,
    3 kiwi,
    1 bucata limes,
    1 banana,
    100 ml iaurt,
    2 linguri cu miere de albine.
    shake de fructe cu iaurt si miere
    Se spala capsunele ,se lasa la scurs si se pun in blender, se adauga limesul taiat felii cu tot cu coaja,banana curatata si taiata felii,kiwi curatati si taiati felii,iaurtul si mierea de albine si se mixeaza foarte bine.Se serveste dupa plac cu cuburi de gheata ,mie imi plac doar sa folosesc fructele reci de la frigider.Pofta buna!

    Gingerata-sucul minune din ghimbir!
    ingrediente-
    1 bucatica de ghimbir 9cam 50 gr.),
    1 lamaie,
    3 linguri de miere de albine,
    1,5 l. apa
    Mod de preparare-
    Se spala ghimbirul ,se taie cubulete mici si pe pune la blender,adaugam lamaia taiata si mierea de albine.Dam blenderul la viteza mare pentru cateva minute,apoi adaugam apa si mai mixam cateva minute , strecuram apoi sucul .Se serveste la temperatura camerei sau se poate servi rece de la frigider!
    http://abetinazambeste.blogspot.ro/2014/05/gingerata.html
    Minitarte cu jeleu de capsuni.
    Pentru aluat am folosit-
    250 gr.faina de grau,
    100 gr.unt,
    100.gr.zahar,
    6 linguri de apa,
    1 ou,
    o esenta de vanilie.
    Pentru jeleu am folosit-
    400 gr.capsuni,
    2 plicuri gelatina,
    2 linhuri de zahar.

    Se pune faina de grau intr-un vas si peste ea adaugam untul la temperatura camerei,oul,zaharul,esenta si apa si facem un aluat pe care il dam la frigider la rece ,cam 12 ore.
    Cand s-a intarit si s-a racit bine ,il scoatem si facem din el o foaie din care vom taia cu o forma floricele pe care le asezam apoi in tava de minitarte in care am presurat faina,dam tava la cuptor la lasam sa se coaca la foc mare cam 10 minute,cand sunt copate se lasa sa se raceasca un pic , le scoatem si le asezam pe un platou.
    Se spala apoi capsunele si se lasa la scurs ,apoi se pun in blender,se adauga zaharul si gelatina si se mixeaza bine cateva minute .
    Se ia cu o lingura compozitie si se pune pe mijlocul la minitarte si se da apoi platoul la frigider la rece sa se intareasca.Pofta buna!http://abetinazambeste.blogspot.ro/2014/04/minitarte-cu-jeleu-de-capsuni.html

    Supa -crema de avocado!
    Ingrediente-
    2 bucati avocado coapte,
    200 gr.smantana cu grad scazut de grasimi,
    100 gr.iaurt,
    200 gr.castravete proaspat,
    10 gr.boia de ardei iute,
    2 fire de patrunjel verde,
    2 catei de usturoi,
    2 linguri zeama de lamaie,
    sare dupa gust.
    Se taie avocado in jumatati,se scot samburii si cu o lingura, luam miezul si il punem in blender,adaugam peste avocado castravetii curatati de coaja si taiati cuburi mici,smantana,iaurtul,usturoiul pasat bine,un picut de sare,zeama de lamaie si mixam foarte bine.Apoi punem supa intr-un castron si ornam cu boia de ardei iute si patrunjel.Pofta buna.http://abetinazambeste.blogspot.ro/2014/04/supa-crema-de-avocado.html
    Sunt doar cateva retete ce pot fi pregatite folosind mixerele verticale – Philips Avance SpeedTouch.

  24. Oana Mosteanu

    Foarte intersante retetele de mai sus si mai ales sanatoase, mai jos am scris niste retete care le-am facut si sunt destul de santoase.

    1. Crema de avocado:

    – 3 avocado moale
    – 1 ceapa nu foarte mare ( taiata marunt)
    – jumate de lamaie stoarsa
    – sare, dupa gust

    Se paseaza avocado cu ajutorul unei furculite (in cazul de fata, cu ajutorul aparatului de la Philips), se adauga si celelalte ingrediente, se amesteca si gata pateul!

    2. Smoothie cu spanac:

    – 200 ml iaurt
    – 3 kiwi
    – 1 banana
    – 1 mana de spanac
    – nuca macinata

    Se toarna iaurtul in blender, bucatile de banana si bucatile de kiwi, se toaca frunzele de spanac si se pun in blender, se adauga si nuca macinata. Toate ingredinetele se amesteca cu ajutorul blenderului, pana se omogenizeaza si bautura va prinde o culoare de verde proaspat.

    3. Supa crema de legume, foarte sanatoasa:

    – 4 morcovi
    – un sfert de conopida
    – 1 ceapa
    – 2 cartofi
    – 1 dovlecel
    – un sfert de telina
    – 1 pastranac mic
    – un sfert de brocolli
    – 1 varf de lingura de ulei de masline
    – sare
    – putin piper, dupa gust

    Se curata cele de mai sus, se taie cubulete, se fierb, se paseaza in blender ( folosesc si supa in care au fiert legumele) si rezultatul este uimitor – o supa fina si sanatoasa pentru intreaga familie.

  25. Simona

    Draga Teo,

    M-ai inebunit! Cum pot trece cu bine de ziua asta gandindu-ma numai la micul dejun pe care l-ai facut? Arata bestial!
    Maine dimineata, mai ales ca e si weekend, ma rasfat un pic si-mi fac acest destert/mic dejun.
    Nu am mixer vertical, dar incerc cu blenderul (care, apropo, e tot de la Philips)
    Te pup! Sa ai un weekend frumos!

  26. Popa Roxana E

    Eu am doi copii si in timpul iernii ne delectam cu supele crema delicioasa. Este metoda cea mai buna prin care toata familia se vitaminizaza.
    Pun la fiert: o bucata de telina, radacina de patrunjel, 2 morcovi, un praz, 1-2 cartofiori, doua ciupercute si doi dovlecei. Cand sunt al-dente opresc focul; Pun doua linguri de iaurt sau smantana, o lingura de ulei de masline, sare si piper si doua trei frunze de patrunjel. Apoi cu blenderul le mixez bine de tot caci copiii mei fug de patrunjel ca necuratu de tamaie…mixez pana nu se mai vede patrunjelul decat in puncte microscopice. Intre timp tai painea cubulete si o pun la cuptor pentru a realiza crocantele crutoane.

    Reteta sanatoasa de vara ..una dintre ele se numeste Inghetata ( tot pentru copii)
    O mana de capsuni bine spalate ( sau jumatate de pepene galben – depinde de sezon); 3 linguri sanatoase de miere, o banana bine coapta si un iaurt. Ideal este sa mixam capsunile cu jumatate de iaurt si banana cu cealalta jumatate pentru a face inghetata in doua culori; Dar le putem mixa si impreuna.
    Le punem in forme si adaugam un bat de inghetata…iar la doua ore dupa efectuarea acestei ecuatii simple, ne delectam si ne racorim.
    Numai bine!

  27. Anca I

    Supa crema de linte

  28. Daniela Niculcea

    Ce as putea prepara daca voi castiga unul din mixerele verticale – Philips Avance SpeedTouch? Pentru micul dejun o delicioasa pasta de naut cu marar si castraveti, la pranz o supa crema de conopida si catofi dulci, iar seara pentru ca trebuie sa imi metin silueta, somon cu sos de avocado, patrunjel si lime.

  29. Constantin Ana-Maria

    Pentru ca sunt gravida, vegetarian si in curand proaspata mamica,incerc sa gatesc sanatos atat pentru mine cat si pentru bebe. Iata o retetea simpla de maioneza cu lapte, pe care am folosit-o de sarbatori la salata de beouf si care poate fi folosita la diverse salate si preparate:
    1 pahar lapte;
    2 pahare ulei (o parte lapte si doua ulei, paharul sau cana aleasa depinde de cantitatea de maioneza pe care doriti sa o realizati);
    mustar, 1 lingurita;
    zeama de la jum de lamaie;
    sare, piper dupa gust.
    Se baga toate ingredientele in mixerul vertical si se mixeaza, pana capata o consistena cremoasa, circa 3-5 min.

  30. roman ovidia

    as prepara multe creme de legume, care imi plac enorm, legume pt sosuri si multe altele

  31. Diana Gheorghiu

    Teo, multumesc de reteta, pare delicioasa, foarte oportuna mai ales la frigul de afara!
    Ideea mea de reteta sanatoasa este de chiftele din linte sau naut cu garnitura de legume, facute la cuptor. Se fierbe lintea/nautul, se marunteste (cu mixerul) si se amesteca cu ou si condimente/ierburi plus usturoi, apoi se coc in cuptor pe hartie de copt. Se servesc cu garnitura de legume (morcov, pastarnca, telina, cartof dulce, etc.) caramelizate tot in cuptor.

  32. dragusu angelica

    spuma de iaurt cu miere e super

  33. andreea

    noua ne plac pateurile de legume cu carne,si fac impreuna cu Daria, fetita noastra destul de des. creme de branza cu diverse legume si verdeturi ptr sandwichul de la scoala, briosele cu fructe, legume sau carne, tot ca si gustarele de scoala. supele creme sunt preferatele mele si fac destul de des, ca sa ma rasfat , mai ales acum iarna

  34. Scintei Adina

    Bomboane raw pentru fetita mea! Asta as face des, nu-I dau dulciuri din magazin si caju-ul si alte nuci trebuie musai macinate cat de cat, apoi amestecate cu miere, nuca de cocos lamaie si ce mai avem sau poftim prin casa. Am un mixer vertical, vechi si rablagit, isi face treaba, dar ma si rog de el saracul sa nu ma lase prea curand. Apoi, supele crema cum sa le faci altfel fara un mixer vertical?

  35. Ioana Ţanţ

    O reţetă sănătoasă şi rapidă este supa cremă de linte.
    Lintea se pune la fiert cu usturoi, ceapă şi chimen, iar când este fiartă se mixeaza cu mixerul vertical Philips. Se adauga dupa gust sare şi se ornează cu pătrunjel verde proaspăt. Se serveşte cu tăieţei laţi. E foarte gustoasă şi săţioasă. Poftă bună!

    • Claudia

      Retetele poropuse cred ca sunt delicioase, clar o sa le testam si noi, mai ales ca incercam sa mancam toti trei (eu, tati si micuta de 2 ani jumate) cat mai sanatos.

      Propun si eu 7 retete pe care le gatesc destul de des:
      1. Crema de branza cu avocado
      2. Supa crema de ciuperci
      3. Budinca de chia
      4. Somon la cuptor cu garnitura de cartofi dulci si dovlecei
      5. Pilaf din mei si legume
      6. Clatite americane cu sirop de artar si fulgi de migdale
      7. Pui chinezesc cu legume si orez

      Mixerul meu vertical stropeste peste tot si tot la 2 min trebuie oprit sa se raceasca, asa ca, atunci cand fac o supa crema (de ex. de sfecla) imi redecorez bucataria :). Ar fi de mare ajutor noul mixer de la Philips!

  36. Andreescu Nina-Andreea

    Câteva idei care îmi vin când mă gândesc la rețete sănătoase (preparate cu mixerele verticale Philips Avance SpeedTouch) sunt: supa cremă de broccoli, de ceapă sau de roșii, piure de morcovi,humus,cremă de avocado cu alune, cheesecake cu caise la pahar, bavareză cu zmeură, smoothie de vișine.

  37. OANA ANTON

    Reteta e simpla…telina.morcov.ardei.gulie.sfecla rosie.toate se maruntesc cu robotelul tocator .se adauga Somon si …ce si mai dorește fiecare..Este rapid sanatos si gustos

  38. Gyorgy Ludovica

    Sigur am sa incerc reteta de supa crema, arata foarte bine si sunt sigura ca este gustoasa.Folosesc si eu la unele preparate mixerul vertical nu la performantele care pare ca le are Philips Avance SpeedTouc. Reteta cel mai des facuta este o crema de maszare. Folosesc mazare de gradina congelata, impreuna cu un morcov si un cartof dupa ce s-au fiert in amestec cu putin ulei de masline obtin cea mai savuroasa pasta verde pe care familia mea o adora.

  39. Sooper retete Teo ! As usual !
    Retele preferate de familia mea sunt supele creme (de brocolo, conopida, mazare) unde daca mai pune “umarul” si un mixer vertical Philips, iese un deliciu cremos ! Cineva din familie m -a rugat sa-i fac si supa crema de banane(sarata) dar aici nu s-a mai dorit repetir…ca nu era ce visase… :))
    Un ajutor de nota 10 e mixerul vertical pentru a pregati dimineata pancakes americane

  40. Murarasu Oana-Nicoleta

    Buna!
    Eu propun reteta santoasa de spanac spumos.
    Ingrediente
    200g cremă de brânză light, cu usturoi și ierburi
    1kg de spanac congelat, dezghețat și bine scurs
    1 vârf de nucșoară
    Preparare:
    Topește brânza la foc mic, într-o cratiță medie. Adaugă apoi spanacul și amestecă bine ingredientele, să se întrepătrundă. Încălzește-le bine. Adaugă nucșoara, asezonează, apoi servește imediat spanacul.
    A doua reteta ar fi supa crema sw leurda cu nucusoara.
    Ingrediente
    1 ceapă, tocată mărunt
    2 linguri de ulei
    3 cartofi mari, tăiați cuburi
    1,5l de apă
    200g de leurdă, tocată grosier
    150g de smântână pentru gătit
    1 vârf de nucșoară
    Preparare
    Intr-o oală, călește ceapa până când devine translucidă. Adaugă apoi cartofii și toarnă peste ei apa. Adu totul la punctul de fierbere și lasă pe foc mic până când cartofii sunt fierți.
    2. Adaugă leurda tocată și mai ține supa pe foc câteva minute, până se înmoaie ușor. Pasează totul cu un blender și adaugă smântână pentru gătit pentru a obține consistența dorită. Asezonează după gust și presară puțină nușcoară.

  41. ciorba de pui de casa,e excelentammmmmmmmmmmsi piure de legume mmmmmmmmm

  42. Cu siguranta cele doua retete reprezinta,pentru mine felurii sanatoase pentru cei pe fuga si nu numai ,contine ingrediente si condimente diverse pe care ar trebui sa le folosim cu totii in preparatele noastre de zi de zi pentru o sanatate mai buna iar mixerul vertical Philips Avance SpeedTouch este ajutorul ideal in prepararea lor ,exceland in viteza si functile.

  43. Elena Ţanţ

    Eu as incerca un mousse de ciocolata raw.
    Un avocado foarte bine copt, o banana, miere dupa gust si carob/cacao. Toate blenduite cu mixerul vertical Philips si iese o crema ciocolata delicioasa si sanatoasa!

  44. ene maria

    Supa crema de dovleac
    1 kg dovleac cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja
    1 ceapa mare
    1 felie groasa radacina de telina
    4 catei de usturoi
    2 cartofi
    300 ml supa de pui (sau supa de legume/apa pentru varianta vegetariana)
    2 linguri smantana
    2 linguri ulei
    sare, piper
    Preparare
    Se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt, pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
    Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si apa cat sa cuprinda perfect continutul oalei Se condimenteaza cu sare si piper.
    Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana cartofii sunt facuti.
    Se mixeaza continutul oalei cu blenderul vertical, pana supa e cremoasa. Se drege de sare.
    Se adauga smantana si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mic si se mai lasa 5 minute.
    Se serveste supa crema cu felii de bacon prajite sub grill pana devin crocante si crutoane de paine.Pofta buna!

  45. Interesante retete ! Eu as folosi un mixer vertical pentru a prepara pateul de linte .
    Ingrediente : 500 g linte , 100 g orez , 1 ceapa , usturoi, ulei de masline.
    Se fierbe lintea + ceapa taiata marunt. Se adauga sare, piper,cimbru sau alte mirodenii, dupa gust.Separat se fierbe orezul. Odata fierte, cele 2 componente se amesteca , apoi se pune ulei de masline si se amesteca cu mizerul pana devine o pasta . Se poate servi calda sau rece, cu paine neaga sau cu crutoane ,

  46. Cristina

    Eu as incerca o reteta delicoasa si sanatoasa, care potoleste cu adevarat pofta de ciocolata, este vorba despre mousse de ciocolata (fara ciocolata)! Mixerul vertical face toata treaba: paseaza foarte fin avocado, curmale hidratate, cacao si miere!
    Un desert minunat printr-o simpla apasare de buton!

  47. Vaida Ana-Maria

    Ingrediente necesare pentru supa crema de praz cu parmezan:
    1 praz;
    1 radacina telina medie;
    2 radacini patrunjel mici;
    3 catei usturoi;
    1 castravete proaspat mic;
    40 grame unt;
    2 linguri ulei de masline;
    cateva boabe de piper (rosu, alb, verde, negru);
    cateva boabe coriandru;
    1/2 lingurita boia de ardei dulce;
    350 ml apa;
    6 lingurite parmezan;
    6 lingurite smantana 30% grasime;
    seminte de in albe;
    germeni de broccoli;
    sare si piper dupa gust

  48. silvia

    supa crema de dovleac, morcov si cocos.

  49. Boer Diana

    Mie mi se pare ca, cu aceste mixere ai putea prepara ORICE! Eu va propun urmatoarea:

    – 2 linguri de miere
    – 1 iaurt
    – fructe cat cuprinde : banane, mere, caise, capsuni. Nu conteaza. Fructe sa fie

    Astfel, va puteti lasa imaginatia sa ia aripi, iar papilele voastre gustative vor fi cele mai fericite. Sa nu mai spus de vitaminele pe care le-ati asimila.

    Pofta mare!

  50. Tabita

    Eu as propune urmatoarele retete sanatoase care sa fie preparate cu mixerul Philips Avance SpeedTouch:
    -pt mic dejun si nu numai: Brocolli + avocado + usturoi. Toate facute cu blenderul
    -supa crema de brocolli cu parmezan,
    -supa crema de linte cu ghimbir si ingrediente indiene

  51. Harabagiu Elena

    As prepara supa cremă de linte.
    Lintea se pune la fiert cu usturoi, ceapă şi chimen, iar când este fiartă se mixeaza cu mixerul vertical Philips. Se adauga dupa gust sare şi se ornează cu pătrunjel verde proaspăt. E foarte gustoasă şi săţioasă. Poftă bună!

  52. desertul este absolut fabulos, bogat in vitamine si foarte bun

  53. Belu Madalina

    Eu as pregati un Guacamole delicios, dupa reteta ta, Teo. (https://teoskitchen.ro/2014/03/guacamole-reteta-de-baza.html) Noul mixer vertical Philips m-ar ajuta sa maruntesc avocadoul, iar apoi sa amestec si celelalte ingrediente pentru ca pasta sa fie foarte fina.
    De asemenea as pregati niste bombe de ciocolata cu fulgi de ovaz. Ce poate fi mai bun decat un mix intre placere si sanatate?
    Reteta e simpla, trebuie maruntiti fulgii de ovaz(120g), pe care ii amestecam cu celelalte ingrediente: 100g unt,85g zahar pudra, 3lg cacao. Dam amestecul la frigider sa se raceasca si intareasca.
    Se formeaza bilutele care se dau prin duca de cocos.
    Sunt delicioase!!

  54. Lucia Clepce

    De vre-o 4 ani am inceput sa am grija la ce mananc am slabit 10 kg fara sa tin diete draconice, incerc doar sa evit prajelile si dulciurile(cam greu, ce-i drept!)
    Cateva retete incercate de mine:

    Pasta de branza cu piper rosu
    Se mixeaza 500 gr branza dulce, slaba cu 25 gr. piper rosu macinat, sare dupa gust. Daca e nevoie se adauga si putina telemea tare(ca s anu fie compozitia prea moale)
    Se serveste pe feliute de castravete sau paine prajita.

    Salata de legume cu dressing de branza
    Se taie 2 rosii, 2 castraveti, o salata verde, o ceapa rosie mica. Se mixeaza 100 gr branza dulce de vaci cu 100 ml iaurt, 1 lingura de ulei de masline, sare, piper, busuioc proaspat
    Se serveste rece, e foarte satios si gustos!

    Supa de rosii cu miere de albine si busuioc
    Se pun la fiert 2l de apa, cand clocoteste se pun 2 kg de rosii, se decojesc si se taie felii. Se pun la fiert in alte 2 l de apa pentru 20 de minute. Se mixeaza bine cu mixerul Philips apoi se dau iar la fiert. Se adauga 2 lg ulei de masline, busuioc proaspat, oregano, sare, piper dupa gust. Dupa ce s-a racit putin se pune si 2 lg de miere de albine.
    Se serveste calda sau rece.

    Supa de linte.
    Se pune jumatate de kg de linte rosie sau verde(de care aveti), jumatate de cutie de rosii decojite, 2 catei de usturoi, 1 morcov, un sfert de telina, o ceapa, 2 lg ulei de masline, putin coriandru macinat, sare, piper, crutoane de paine prajita
    Se fierbe lintea impreuna cu legumele curatate si taiate felii. Dupa ce au fiert se strecoara apa, se adauga rosiile si se mixeaza cu mixerul Philips pana se paseaza bine. Se adauga sare, piper, cardamonul, uleiul si se mai dau un clocot.
    Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita cu usturoi.

    Crema de ton picant
    Se mixeaza o conserva de ton, scurs de apa, se adauga 200 gr branza, 2 catei de usturoi, un varf de cutit de pasta de chili, sare dupa gust.
    Se serveste alaturi de feliute de rosii si paine prajita cu usturoi

    Supa de concopida cu coriandru
    Se fierbe o conopida, o ceapa, 100 gr telina in 2 l de apa, se paseaza cu mixerul dupa ce au fiert si se adauga 2 linguri de coriandru macinat si sare dupa gust. Simplu, sanatos si de efect!

    Am zeci de retetee in minte, din experienta proprie spun ca e de nelipsit un mixar in casa, nu il poti inlocui cu nimic!

    • Felicitari, Lucia, ai castigat 🙂 Asteptam datele tale de contact pentru a-ti putea expedia premiul de la Philips! 🙂

  55. Teodora Gaina

    Unt de migdale

    2 căni cu migdale
    1 lingură de miere

    Preparare:
    Se mixeaza cu multa rabdare migdalele pret de 10-12 minute pana iese uleiul din migdale (asta e semnalul ca untul e gata) si e momentul sa adaugati mierea. Mierea se amesteca manual la sfarsit, nu mai devreme pentru a nu se taia compozitia.

  56. Vaida Ioana

    O reteta super rapida si extrem de delicioasa la care merge perfect mixerul ca si ajutor, este “Inghetata naturala de banane”, potrivita si pt cei mici si pt cei mari si pt cei ce vor sa manance sanatos sau sunt la dieta, dar au pofta de ceva dulce:)
    Se baga la congelator 1-2 banane si se uita acolo 2-3 ore. Se scot apoi, se decojesc si se mixeaza bine cu blenderul vertical. Atata tot.
    Se serveste cu mare pofta,pt ca e foarte buna!!!

  57. Tabita T.

    Rulada cu fructe – numai buna de preparat folosind mixerele verticale Philips Avance SpeedTouch:

    Ingrediente:

    Blat:

    – 100 gr curmale (fara samburi)
    – 150 gr nuca (samburi)
    – 1 lingura cacao

    Crema:

    – 15 caise uscate
    – 1 banana
    – 100 gr nuca de cocos (cruda sau uscata)
    – zeama de la 1 lamaie (bio)

    Pasul 1: Punem ingredientele pentru blat in tocatorul XL Philips Avance SpeedTouch – in cateva secunde avem un aluat numai bun de intins cu sucitorul pe o foaie de copt, incercand sa-i dam o forma cat mai aproape de un patrat.

    Pasul 2: Punem ingredientele pentru crema in tocatorul XL Philips Avance SpeedTouch si lasam cateva secunde – pana obtinem o crema consistenta pe care o intindem peste blatul de la pasul 1.

    Pasul 3: Rulam blatul de la pasul 1, ajutandu-ne de foaia de copt, si obtinem o rulada delicioasa si foarte sanatoasa.

    Pentru a fi si mai savuroasa, se poate tinea cam 1 ora la rece inainte de servire.

    Timp total de pregatire folosind mixerul Philips Avance SpeedTouch: max. 5 minute.

  58. Tot ceia ce putem gati cu mixerul,e absolut minunat,as savura si eu o portie din bunatatile dvs.

  59. Dorina Pop

    Orice reteta postata ne e de un real ajutor, o sursa de inspiratie pentru a sti ce sa mai gatim in putinul timp pe care il petrecem acasa.

    Propun o reteta draga mie, din Moldova: fasole batuta, pentru care mixerul vertical este de un real folos, inlocuind cu brio masina de tocat, obtinand finetea unui preparat in cateva minute.

    – fierbem fasolea boabe, sau putem folosi la cutie (3 cutii)
    – boabele de fasole se scurg, apoi se mixeaza bine cu 2-3 catei de usturoi pisati si ulei, sare si piper dupa gust, pana la obtinerea consistentei care o face tartinabila (ca o pasta de branza sau humus
    – 2 cepe de marime medie se taie solzisori si se pun la calit, iar cand ceapa devine sticloasa se adauga pasta de rosii.
    – pasta obtinuta se aseaza frumos pe un platou sau o farfurie si se garniseste din plin cu ceapa amestecul de ceapa calita cu pasta de rosii.

    Posta buna!

  60. andreea alina

    Cred ca se pot face multe retete delicioase cu ajutorul mixerului Philips Avance SpeedTouch.

    Imi vin acum in minte multe milkshake-uri….unul din preferatele mele este Milshake cu banane si zmeura.

    Pentru o portie ar trebui: 2 banane, 500 ml lapte rece, jumatate de cana de zmeura, miere dupa gust.
    Se amesteca ingredientele si se mixeaza cu ajutorul mixerului Philips Avance SpeedTouch si iese un milkshake foarte bun. Se poate tine si la rece.

    Pofta buna!:)

  61. Uite o reteta sanatoasa pe care am facut-o aseara insa mixerul meu, care are si accesoriul acela tip blender imi ingreuneaza situatia pentru ca creeaza acel efect de vid plus ca plasticul alb din care este confectionnat s-a colorat de la ardeiul kapia folosit..si nu se mai spala jos nicicum. Asadar, sa revin la reteta. Este vorba de o supa crema de legume in care poti sa pui cam orice legume doresti. Eu am pus asa : morcovi, ceapa, ardei, telina , o radacina de patrunjel, o bunatica de ghimbir, putin sos de rosii si cativa cartofi pentru a avea consistenta. Am curatat si taiat toate legumele si le-am pus intr-o oala cu apa. Am pus oala pe foc si am adaugat sare, piper, putina boia si chimen(eu am pus macinat dar cred ca cel boabe isi lasa mai bine aroma in timpul fierberii. Le-am lasat sa fiarba pana ce legumele au fost fierte, dupa care le-am pasat cu blenderul, am adaugat o lingura de smantana si le-am mai dat un colcot. Cam atat 🙂 supa o servim cu crutoane. Cantitatile de legume pot varia in functie de cat de consistenta vrem sa fie supa. Toata operatiunea a durat aproximaativ 40 de minute cu tot cu curatarea si taierea legumelor si nu a fost necesar sa stau tot timpul langa aragaz.

  62. Andreea Radu

    Super blog, super mixer! Cred ca as face si eu cu el cateva supe creme delicioase si sanatoase (precum crema de telina, de legume, etc),dar si humus sau creme pt prajituri 🙂

  63. cristina

    Cine a castigat concursul?

  64. Cine a castigat??

  65. Buna Teo! Sper ca nu e prea tarziu dar imi incerc sansa inca o data pentru ca tot nu am gasit comentaiul :(.

    La ce as folosi acest aparat minunat? La o multime de retete, retete care le pot prepara in fiecare anotimp si chiar la deserturi. Iarna l-as folosi la preparea unei supe crema de usturoi, supa crema de ciuperci si a preferatei noastre supa de bostan cu para. La desert as pregati cateva bomboane Raffaelo in varianta raw servite alaturi de un smoothie de dovleac cu mirodenii chai. Primavara as face un piure de mazare cu menta si fasii de parmezan, pesto de leurda cu nuca si ulei de masline. La desert m-ar ajuta sa pregatesc muffins integrale cu afine. Vara l-as folosi sa pregatesc bauturi din fructe (smoothie), o supa gazpacho cu legume din gradina iar la desert pe langa inghetata de zmeura cu menta as pregati si panna cotta de vanilie cu sos de zmeura. L-as mai folosi si la dulceata de rosii cu mere, pentru ca aceasta sa capete o consistenta fina. Toamna, as pregati o supa crema de sfecla cu mar si feta, gofre cu bostan si sincer lista de retete si idei poate continua la nesfarsit. La final postez si cateva retete din cele mentionate mai sus:
    1. Trufe Raffaelo raw:
    Din ingredientele de mai jos vom obtine aproximativ 50 de trufe delicioase. Daca doriti mai putine, va rog sa injumatatiti cantitatile. Asadar, sa trecem la treaba.

    Ingrediente:
    – 140 g caju nesarat si hidratat 4 ore
    – 12 curmale fara samburi, hidratate 2 ore
    – 1 lingura miere (optional)
    – 50 g unt de cocos, topit putin la baie de abur
    – 60 g nuca de cocos + extra pentru decorat
    – Cacao pentru decorat (optional)
    Preparare:
    Nucile caju le-am tinut in apa rece pret de vreo 4 ore dupa care le-am pus in tava si le-am tinut in cuptorul incalzit la 40 grade C pentru 3 ore, la deshidratat, atat cat a fost nevoie sa se usuce dar sa nu se prajeasca.
    Curmalele se curata de samburi si se hidrateaza pentru doua ore.
    Este nevoie sa hidratam nucile si fructele pentru a active enzimele din ele si sa le putem digera mai usor.
    Curmalele se curata de samburi si se hidrateaza aproximativ 2 ore.
    Nucile caju le punem intrun robot de bucatarie si le mixam pana devin foarte fine, adaugam curmalele (scurse de apa), untul de cocos topit, nuca de cocos. Mixam pana devine o masa omogena si lipicioasa. Atunci cand din compozitie poti forma o bila, fara sa se imprastie, inseamna ca pasta este gata.
    Cu mainile unse cu ulei de cocos, formam bilut, pe care le tavalim prin fulgi de cocos simplu sau amestecat cu cacao.
    Le pastram la frigider pentru minim 3 ore iar apoi le servim. Se pastreaza la rece pentru 3-4 zile.

    2. Supa crema de usturoi
    ngrediente:
    – 5 capatani de usturoi romanesc deci nu prea mari (100 g curatat)
    – 2 morcovi
    – 600 g cartofi
    – 1 ceapa
    – 1 lingurita de cimbru
    – 1 lingurita amestec de legume uscate
    – cativa fulgi de ardei iute uscat (optional)
    – 50 ml smantana pentru frisca (neindulcita, grasime 30%)
    – 1 l si 300 ml de apa fierbinte
    – sare si piper dupa gust
    Metoda preparare:
    Curatam usturoiul,si ceapa si le taiem felii. Cartofii si morcovii se curata si ii taiem cubulete de aceeasi marime. Le clatim cu apa rece si lasam deoparte.
    Intr-o oala punem putin ulei, adaugam ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii si cimbrul, le amestecam bine si cand incep sa sfaraie adaugam apa fierbinte. Tot acum punem si fulgii de boia iute si legumele uscate. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
    Dupa ce s-au fiert, stingem focul si lasam 15 min sa se racoreasca inainte sa ii dam de lucru blender-ului. Vasul meu este termorezistent deci nu mi-am facut griji ca se va sparge.
    Dupa ce am obtinut supa crema, am pus-o inapoi in oala, am adaugat smantana si am mai lasat-o sa fiarba pret de cateva minute. Sa tot fie vreo 3.
    Am servit-o fierbinte garnisita cu fasii subtiri de parmezan.

    3. Muffins integrale cu afine
    Ingrediente pentru 12 bucati:
    – 2 banane foarte coapte
    – 270 g faina integrala de grau
    – 1 ou
    – 1 plic praf de copt
    – 1 lingurita cafea de bicarbonat de sodiu
    – 50 ml ulei de masline extravirgin
    – 280 g lapte batut
    – 100g afine congelate (proaspata)
    – 40 g stevie pudra
    – 2 lingurite cafea de extract de stevie lichid

    Incalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam tava pentru briose cu hartie speciala pentru briose. Intr-un bol pasam bananele, adaugam oul batut, uleiul de masline, laptele batut. Amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, stevia si afinele. Compozitia nu se amesteca mult doar pana se incorporeaza faina si celelalte ingrediente, astfel muffins-urile noastre vor deveni pufoase si usoare.

    Umplem formele de briose si coacem 20-25 de minute iar la proba cu scobitoarea aceasta iasa curata.

    Se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi savurati!
    Mentionez ca retetela sunt de pe blogul personal!

  66. Nu sunt chef dar totusi ador sa gatesc cu toate ca timpul nu imi permite de fiecare data. Cred ca unul din mixerele verticale de la Philips mi-ar fi de mare ajutor in bucatarie:)
    As propune o reteta pentru un mic dejun sanatos si rapid, preferata familiei:)
    Shake de banane (reteta pentru 2 pers.)
    2 banane bine coapte
    1 cana de lapte
    1 ou de gaina sau 3 oua de prepelita
    1 lingura miere
    scortisoara macinata dupa gust
    Toate aceste ingrediente se amesteca in blender si voila! in mai putin de 2 min. ai un mic dejun rapid si sanatos!
    Noi de obicei servim acest shake alaturi de clatite pufoase pe care de obicei le pregatesc seara:)

  67. Iovanov Estera

    Buna,Teo, eu sunt la dieta pe viata din cauza genelor nefaste pe care la detin:),dar sunt si o impatimita a dulciurilor. De cand mananc sanatos nu am mancat deloc dulce preparat de mine pentru ca nu detin nici un aparat de genul si nici nu imi permit acum,dar nu a fost o problema pentru ca mananc fructe si o scot eu la capat:) As prepara cu Philips smoothie de toate felurile,dar si deserturi raw cu curmale,avocado, nuci, seminte, cocos, sunt sute de retete super usoare si sunt sigura ca sunt si bune. Si bineinteles,nu pot sa uit de un vis mai vechi sa fac o cura de detoxifiere cu smoothie-uri. O reteta as incerca-o ar fi cu 250g curmale hidratate, 250g migdale crude si 100g cocos,amestecate si presate sub forma de blat intr-o tava si desupra o ciocalata raw cu 250gcaju crud hidratat in 200g apa plata, 150g cacao, 100g miere,70g ulei cocos. Caju se scurge de surplusul de apa si se amesteca cu restul ingredientelor. Ar merge si o glazura din 6linguri cacao,8 linguri ulei de cocos, 4linguri miere,1 ligurita esenta de vanilie. Se niveleaza peste tort si se orneaza. am vazut reteta pe internet si acum imi saliveaza gura 😀 Bineinteles ca l-as pregati pentru o ocazie speciala ca o zi de nastere 😀 te pup si te urmaresc in continuare.

  68. Valentina Alexandrescu

    Cu ajutorul mixerului Philips Avance SpeedTouch, as pregati multe retete si as castiga mai mult timp petrecut cu familia.
    As putea face o supa crema de legume sau hummus, pentru care un astfel de aparat este indispensabil. Foarte simplu ar fi sa fac si niste bomboane sanatoase din curmale, nuca, nuca de cocos si miere.
    Mi se pare buna ideea celor de la Philips de a promova mixerul cu ajutorul retetelor tale.

  69. mihalache maria

    1 nectar de piersici
    2 supa crema de conopida
    3 supa crema de mazare cu baconsi crutoane
    si multe alte retete minunate poti face cu un mixer vertical philips

  70. casandra ana

    buna Teo,

    mie imi place la micul dejun sa mananc o crema de branza delicioasa, dar sunt si adepta bucatelor facute in casa.

    pentru crema de branza folosesc de obicei branza proaspata de vaci, onlingura de smantana – doar daca vrem sa fie crema mai fina, o ceapa, sare, totul pasat la blender. pentru a diversifica oferta, in alte zile mai adaug si marar proaspat tocat sau castravete proaspat dat prin razatoare.

    sper sa fie utila ideea si altor cititoare. succes!

  71. pop demelza

    Mie personal îmi place la nebunie salata cu tot soiul legume (de preferat din propria grădină) și ton….însă mă încântă și deserturile și îmi place la nebunie să încerc rețete noi….așa că un aparat profesional care să mă ajute nu mi-ar strica. ..;)

  72. Reteta mea super sanatoasa este cea de supa crema de sfecla rosie si napi, cu o felie de bacon prajit si bruschete usturoiate.

  73. Simona

    Draga Teo, retetele tale si povestirile care le insotesc imi merg direct la suflet:)
    Orice gospodina isi doreste sa aiba in bucatarie niste spiridusi care sa o ajute sa gateasca feluri de mancare gustoase, sanatoase si apetisante:) De data aceasta, eu as folosi spiridusul pe numele lui Philips Avance SpeedTouch pentru a pregati o supa crema aburinda de legume servita cu crutoane usturoiate la grill si crispy de bacon cu care sper sa alung monstruletii care mi-au virusat baietelul 🙂 Pentru ca imi plac foarte mult texturile fine, as pregati ca prin magie o spuma catifelata de iaurt de capra cu putina frisca naturala si multe fructe de padure si miere, cavaleri care vin si ei sa ne sprijine in lupta contra virozelor hidoase ;)) Pofta buna si sanatate din belsug!

  74. Andrada G

    Cu ajutorul mixerului vertical Philips, as face o supa crema de ciuperci si un sos guacamole:D

  75. Edina Sz.

    As face o garnitura mai light langa carne pentru pranzul de duminica. In loc de cartofi piure as incerca mazare verde fiarta, sau conopida fiarta! Sunt sigura ca cu ajutorul mixerului acestea ar iesi extrem de cremoase!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.