Tiramisu la borcan

tiramisu la borcan

Si in sfarsit ajungem la partea cea mai dulce, care lor, femeilor, desi se plang ca “astea ingrasa”…le adora! Am ales tiramisu pentru ca se face foarte rapid si am ales varianta la borcan, usor, sau chiar mai mult modificata fata de varianta clasica, sincer din 2 motive: primul ca este altceva si e dragut sa surpindem cu ceva nou daca tot ne-am pus pe gatit si al doilea, pentru ca nu vroiam sa va speriu cu un desert super complicat, dupa ce v-am muncit cu salata si orezul 🙂 Crema de tiramisu este aproape ca si cea clasica, pe baza de ou si mascarpone, dar nu mai folosim piscoturile inmuiate in cafea, ci biscuiti digestivi dati prin blender, capsuni pentru un plus de prospetime si, lucrul pe care femeile il iubesc foarte mult.

Ingrediente pentru 2 portii de TIRAMISU LA BORCAN:
– 250g mascarpone
– 50g zahar pudra
– 1 ou
– 2 linguri zahar tos
– miezul de la ½ baton de vanilie
– 100g ciocolata amaruie/cu lapte
– 2-3 linguri smantana dulce
– o mana de capsuni
– 150g biscuiti divestivi

tiramisu la borcan

Separam oul. Intr-un bol batem albusul spuma tare cu zharul tos (cu mixerul la viteza mare, cca 5-6 minute). Separat, in alt bol, amestecam mascarpone, zaharul pudra, galbenusul si miezul de vanilie, pana avem o crema omogena. Adaugam albusurile si amestecam usor cu spatula, cu miscari de impaturire de sus in jos. Daca nu va descurcati, puteti baga si mixerul 🙂 Dam biscuitii prin blender pana arata ca un pesmet mai mare si intr-o craticioara totpim ciocolata taiata grosier si smantana dulce, amestecand in continuu, la foc mic, pana avem o crema lucioasa.

tiramisu la borcan

Pentru asamblare folosim un borcan de cca 500g, in care punem un strat de crema, apoi biscuitii, apoi capsunii taiati in sferturi, un strat de ciocolata, inca unul de crema si la final capsuni dati prin ciocolata. Pentru ca straturile sa se nivele frumos, dupa fiecare strat batem bine borcanul de masa de lucru. Daca folositi un astfel de borcan, care se inchide ermetic, este ideal pentru ca tiramisu ramane proaspat sis ta foarte bine la frigider, chiar daca nu il mancati tot o data. Sa va fie bine! George! 🙂

tiramisu la borcan

tiramisu la borcan

tiramisu la borcan

tiramisu la borcan

2 Comments

  1. superb superb superb, la cat de bine arata nu as vrea sa mananc din el sa nu se strice!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.