Cheesecake cu jeleu de capsuni (fara coacere)

cheesecake

Sincer, inainte de Paste am mers la Lidl cu ideea sa iau branza de vaci la galetusa, care era si la promotie si costa undeva la 7 lei, si pe care o iubesc si o folosesc foarte des la Cheesecake. Eu asa ma gandeam: iau o galetusa de branza de vaci de 1 kg si fac doua cheesecake-uri, unul pentru noi si unul pentru mama. Apoi, intrata in magazin, am vazut capsunii la caserola, tot la reducere si nu m-am mai putut abtine! Imediat m-am gandit la un cheesecake fara coacere, cu jeleu de capsuni si capsuni proaspete, super fresh, potrivit dupa o masa bogata si destul de grea pentru stomacel, cum e masa de Paste. Si asa am ajuns la reteta de azi, branza la galetusa DIN NOU a performat minunat, mi-a fost un drag de ea ca de fiecare data si am luat chiar doua, pentru ca am facut si faimoasa PASCA a lui Buni Sia 🙂

Toate produsele folosite la cheesecake sunt din gama permanenta Lidl, asta inseamna ca le gasiti in magazine oricand va ia o pofta nebuna de cheesecake! Dar nu uitati ca azi debuteaza la Lidl saptamana Prospetime din Alpi, unde gasiti produsele pe care Heidi insasi le-ar consuma cu drag 🙂

Si mamici, fiti pe faza, pentru ca joi, 16 aprilie e ziua In Lumea Culorilor si veti gasi pentru cei mici de la hainute de primavara si tenisi de toate felurile si pana la jucarii 🙂 Nu e de ratat, zic eu! Acum sa trecem la cheesecake, care se face foarte simplu!

Ingrediente pentru blat si umplutura:
20 portii, dificultate redusa

– 180g biscuiti digestivi cu scortisoara Tastino
– 90g unt 82% grasime Pilos
– 300g branza de vaci Pilos
– 200g crema de branza natur Goldessa
– miezul de la jumatate de baton de vanilie Belbake
– 160g zahar pudra vanilat Castello
– 10g gelatina alba (sau 6 foi gelatina)
– 300g capsuni

cheesecake

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care e musai sa fie cu peretii detasabili si pe care o tapetam foarte bine cu folie alimentara, atat pe fund cat si pe pereti. Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul. Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu o canita cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Spalam bine capsunile, le taiem coditele si le taiem pe jumatate, apoi le asezam peste blatul de biscuiti, asa cum vedeti in poza, cu miezul capsunii spre exterior. Dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura.

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

Pentru umplutura amestecam cu mixerul la viteza medie branza de vaci, crema de branza si miezul de la batonul de vanilie, pana cele doua tipuri de branza sunt omogenizate si avem o crema. Punem treptat zaharul pudra si continuam sa amestecam pana este complet topit si granulele de zahar nu se mai simt cand trecem crema printre degete. Inmuiem gelatina in 2 linguri de apa rece, pana se umfla, cca 3-4 minute. O topim apoi la bain-marie (pe baie de abur). Gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare. Trebuie doar sa o topim pana devine lichida, amestecand tot timpul. O luam de pe foc, o incorporam in crema de branza si amestecam bine bine. Turnam crema in forma si o dam la rece 2-3 ore.

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:
– 400g capsuni
– 150g zahar tos Castello
– 50ml apa
– miezul de la jumatate de baton de vanilie Belbake
– 10g gelatina alba (sau 6 foi gelatina)

cheesecake

Spalam bine fructele si le taiem felii. Intr-o craticioara punem apa si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic, pana avem un sirop. Punem fructele in sirop alaturi de miezul de la batonul de vanilie (si teaca) si le lasam sa fiarba pana fructele sunt moi si jeleul incepe sa se lege. Tragem de pe foc, scoatem batonul de vanilie si punem gelatina, fara a o topi inainte, asa cum am facut pentru umplutura. Siropul este cald si se va topi simplu, prin amestecare. Pentru jeleul am folosit foi de galtina, tocmai pentru ca doream sa vedeti cum se folosesc ambele timpuri de gelatina. Porcedura este aceeasi: tinem foile de gelatin la inmuiat in apa rece, pana devin gelatinoase, apoi fie le topim si le punem in crema rece, fie le punem direct in crema/jeleul/siropul cald. Cand gelatina este topita, se toarna peste crema de branza, care deja trebuie sa fie intarita. Dam totul la frigider 4-5 ore, de preferinta peste noapte, ca sa se aseze foarte bine cheesecake-ul.

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

Este o prajitura foarte light, nu are prea mult zahar, este foarte aromata si chiar a fost pe gustul tuturor 🙂

cheesecake

cheesecake

cheesecake

cheesecake

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (75 votes cast)

62 Comments

  1. Teodora

    Arata delicios!! O s-o incerc!! Multumim Teo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
  2. In locul cremei de branza nu se poate folosi iaurt de 10%? Sa aiba un gust mai putin fin…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Poti incerca, sigur, dar crema de branza ii da un gust minunat! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 3 votes)
  3. Felicitari pentru aceasta reteta minuata. Arata foarte apetisant si nu pare foarte greu de facut. Partea care imi place cel mai mult la modul in care iti redactezi retetele este faptul ca sunt foarte detaliate si descriptive atat prin imagini, cat si prin text. Urmaresc cu fidelitate cateva blofuri culinare, dar al tau, draga mea, este de departe unul dintre cele mai bine realizate. Inca o data: Sincere felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +5 (from 5 votes)
    • Multumesc din tot sufletul, Iulia! Te pup si te imbratisez si iti multumesc icna o data pentru cuvintele frumoase! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Cu placere! Voi incerca reteta cat mai curand si revin cu feedback…sper sa-mi iasa macar pe jumatate la fel de bine pe cum arata a ta 😀

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: +2 (from 2 votes)
  4. mihaela

    se pot folosi si fructe congelate? in acest caz ce cantitate?

    multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Da, se pot folosi. In acel caz nu mai pui apa deloc la sirop, pui direct fructele congelate si zahar, 500g fructe, 200g zahar, le fierbi impreuna (fructele vor lasa multa apa) pana lichidul scade la jumatate, apoi tragi de pe foc, pui gelatina. Sper ca ti-am fost de folos 🙂 Spor!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +6 (from 6 votes)
      • mihaela

        Multumesc Teo!. Maine e ziua cea mare cand incerc reteta. Tocmai am gasit capsuni proaspete. Am sa te anunt cum mi-a iesit.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • Mihaela draga, mult spor sa ai! 🙂 Astept sa imi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut! 🙂 Pupici!

          VN:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
  5. monica

    Ce diametru are tava pe care ai folosit-o?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Simona Andreea

    Eu am facut aceast cheesecake si mi-a iesit foarte bine. Dar am unele detalii de punctate: am facut intr-o tava de 28 cm, dar nu mi-au ajuns cantitatile ce au fost scrise. A trebuit sa dublez cantitatile pentru a iesi un cheesecake foarte bun, foarte aratos si foarte apreciat. Am scris acest comentariu dupa parea mea si dupa cum am facut aceasta reteta, pentru a ajuta persoanele care vor sa faca aceasta reteta.
    O recomand!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Simona, multumesc in primul rand ca ai incercat reteta mea 🙂 In al doilea rand, sigur ca poti dubla cantitatile pentru un cheesecake mai inalt, dar eu cred ca este o adaugare inutila de calorii, sincer 🙂 Mult spor la gatit in continuare, te pup si sper sa mai incerci retete de aici 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
      • Simona Andreea

        Cu siguranta, am sa mai incerc retete de la tine.Nu este prima data cand incerc si toate mi-au iesit foarte bine. Retetele sunt simple, usor de facut si foarte gustoase.
        Eu acest cheesecake l-am facut de ziua mea si l-am dus la colegii mei de la birou. A fost foarte apreciat si am impartasit reteta cu colegele mele.

        Multumesc pentru ajutor Teo! :*

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: +1 (from 1 vote)
  7. mihaela

    mi-a reusit reteta dar cred ca trebuie dublata cantitatea pentru a iesi mult mai inalt.

    multumesc Teo!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Mihaela, eu nu am vrut un cheesecake foarte inalt…pt ca inseamna si mai multe calorii 🙂 Am folosit o tava de 28 cm eu. Pupici si ma bucur ca ti-a placut! L(

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: -1 (from 1 vote)
  8. Viorica Kerekes

    Mi-a lasat gura apa!!!Capsunile sunt favoritele mele si ale fetitei mele,iar in combinatie cu crema de branza,o minunatie!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Multumesc! 🙂 Sa incercati reteta si sa imi spuneti daca v-a placut, da? Pupici si tie si fetitei tale! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  9. Arata delicios!.. as fi curioasa daca pot inlocui braza cu Mascarpone sau Philadelphia.. si care ar fi cantitatile necesare (ramane tot 500 gr)? Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Moni, branza de vaci o poti inlocui cu crema de branza sau mascarpone fara nicio problema, numai sa nu uiti ca gelatina din reteta este suficienta pentru 500g/ml, da? Pupici si spor la gatit!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  10. Mmmm…imi lasa gura apa. Arata specatculos. Felicitari! Trebuie neaparat incercata!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  11. Alexandra

    Super! Acum ma apuc si eu sa fac, dar cu dulceata de mango deasupra :D. O intrebare am. In loc de crema de branza, as putea folosi frisca(lichida)? Si ce cantitate?
    Mersi si la cat mai multe retete buuune si delicioase!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Iuuuuui, mangoooo!!! 🙂 Nu nu, nu se poate inlocui, crema de branza este densa, ii da cheesecake-ului consistenta. Sper sa incerci reteta si sa iti placa 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
    • Alexandra

      Am incercat prima oara cu frisca lichida si branza de vaci si deasupra am pus dulceata de mango. A iesit foarte bun. insa a doua oara am facut exact ca tine, capsuni si jeleul, branza de vaci si cu crema de branza Philadelphia, a iesit extra fin. Mi-a placut la nebunie si am sa mai fac din nou, cu zmeura!. Mersi si la cat mai multe multe retete buuune! :*

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  12. Cezara

    Buna teo, stiu ca suna banal dar am urmat exact pasii retetei cu tot cu gramajele indicate de tine insa crema de branza nu m-i s-a intarit, ba din contra am gasit prin ea firicele de gelatina! Eu am pus gelatina exact cum ai indicat tu la inmuiat apoi la abur fara sa fiarba sau sa se distruga si iata ca e moale moale de curge… :((

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
    • Cezara, chiar daca ai procedat coresct, se poate ca gelatina sa nu fie buna. Altfel, nu avea cum sa nu se intareasca si cu atat mai mult sa se aleaga in firicele 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  13. Iuliana

    Am făcut rețeta. Bunaaaaaa, buna. Și e așa frumoasa, mai ca ți-e mila sa o tai când e gata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  14. Iuliana

    Adică ce am vrut eu să zic este Mulțumesc de reteta. Aaaa, cel mai greu la reteta a fost sa pun afurisita de folie pe pereții tăvii. :)))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  15. Pingback: Cheesecake cu jeleu de capsuni fara coacere | Bunatati culinare

  16. cristina

    Multumesc de reteta! Am urmat pasii si a iesit excelent. O singura remarca am..in reteta sunt 180 de grame de biscuiti iar in poza apar 3 pachete adica 270 de grame…eu am folosit 4 pachete caci imi doream un blat mai consistent.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  17. adelaida

    arata super bine 🙂 poti sa imi spui cat costa toate ingredientele? Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • cristina

      Iti spun eu costa aproximativ 40 lei ( necumparand zahar tos si baton de vanilie care le aveam)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
      • Un pret destul d ebun zic eu, cand o felie de cheesceake costa intre 15-20 lei 🙂

        VN:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  18. E buna, dar dupa părerea mea prea dulce. La o cantitate de 500 gr branza aproape 200 gr Zahar,Si 90 gr unt prea mult, 2- 3 linguri sunt suficiente

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  19. Am facut reteta de 3 ori si mi-a iesit minunata ,insa ultima data am muiat gelatina in apa calduta si apoi am pus-o peste zmeura fiarta in apa cu zahar .Si a iesit dezastru …deci NU muiati gelatina in apa pentru jeleul de deasupra ca nu s-a legat deloc jeleul.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  20. Ce alte fructe aș putea folosi în locul căpșunilor?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  21. Maria-Agnes Tudosie

    Extraordinara!!!!!!!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  22. Acum fac a doua oara aceasta reteta si sper sa iasa la fel ca prima: delicioasa! Cea mai simpla reteta de cheescake fara coacere! Multumim!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  23. Alexandra

    Bună, în loc de căpșuni se poate folosi dulceața de căpșuni?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Buna Alexandra, nu, nu este aceleasi lucru, din pacate, in cazul acestei retete. Dar hei, numai maine nu-i poimaine si vin capsunii pe piata! 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  24. Aurora

    Cand e vremea capsunilor….cheesecake sa fie! 🙂 De fiecare data il pregatim cu drag si ne inveselim de gustul delicios. Felicitari, Teo! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  25. IZABELA

    Buna! Vroiam sa te intreb daca pentru jeleul de capsuni gelatina se mai tine inainte la inmuiat, sau se pune direct in jeleu. Multumesc frumos!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Scrie asa in reteta: „Pentru jeleul am folosit foi de galtina, tocmai pentru ca doream sa vedeti cum se folosesc ambele timpuri de gelatina. Porcedura este aceeasi: tinem foile de gelatin la inmuiat in apa rece, pana devin gelatinoase, apoi fie le topim si le punem in crema rece, fie le punem direct in crema/jeleul/siropul cald.” 🙂 Spor!

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: +1 (from 1 vote)
  26. salut,am o intrebre:daca dublam cantitatea de branza,e nevoie si de dublu gelatina?sau nu?ms

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  27. E delicios! Primul meu cheesecake a fost o reusita datorita tie, Teo. Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  28. Macrina

    Am facut cheesecakeul acum o luna cand am aniversat 2 ani la actualul serviciu. A iesit delicios, iar colegii au fost tare incantati de el. Simplu si gustos.
    Multumim pentru reteta!
    M.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  29. Iuliana

    Am o intrebare (sunt fară experienta in gatit)folia de plastic cand se scoate din formă

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  30. Chef Daniel, Franta

    Teo draga,
    Erai ingrijorata de calorii intr-o conversatie anterioara… La sutele de grame de zahar pe care le recomanzi in reteta asta nu cred ca mai conteaza daca se dubleaza cantitatea de crema de branza….
    Altfel, reteta e super, atat timp cat nu tii cont de cantitatile pe care le recomanzi(este absurda cantitatea de zahar iar as fi curios cum intinzi tu 160g de biscuiti intr-o tava de 28).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
  31. Chef Daniel, Franta

    Citez:Este o prajitura foarte light, nu are prea mult zahar, este foarte aromata si chiar a fost pe gustul tuturor

    310g zahar….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
    • CHEF DANIEL, bucatar fiind, ma gandesc ca stii sa imparti si cantitatile pe portii, nu? Numai zic 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.