Banana split (la borcan)

banana split

Reteta de Banana Split a ajuns pe blog numai si numai din cauza voastra 🙂 De ce? Pentru ca v-a placut atat de mult Reteta de Cheesecake la Borcan incat m-am gandit ca este o idee buna sa va arat si alte deserturi pe care le puteti pregati la borcan, fiind foarte usor de transportat la gratar, de dus cadou cand sunteti invitati la cina, de pus la pachet cand mergeti in excursie sau road trip 🙂 In plus, sunt deserturi pe care le puteti pregati cu o zi inainte, chiar cu 2, sa le puneti capacul si sa le tineti la frigider pana e momentul sa le devorati.

banana split

Reteta de azi – Banana Split este o adaptare a retetei clasice, care implica o banana despicata in jumatate, pe lung (de aici si “split”), asezata e o farfurie lunguiata, sub forma de barcuta. Peste banana se pun globuri de inghetata, de obicei vanilie, ciocolata si capsuni, apoi fructe proaspete sau jeleu de ananas, capsuni si bineinteles un pic de frisca si ciocolata. Eu am adaptat asta dupa gusturile noastre si a iesit o minunatie care sper sa va placa si voua!!!

Ingrediente pentru 6 portii:
– 240g biscuiti digestivi
– 50g unt topit
– 400g crema de branza natur
– 250g iaurt cremos de banane
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 50g zahar pudra
– 3-4 banane bine coapte
– o conserva (400g) compot de ananas bucatele, cu tot cu suc
– 2 linguri zahar brun
– 3 foi de gelatina (1/2 lingurita gelatina fin maruntita alba)

banana split

Dam biscuitii prin blender, pana sunt macinati fin, apoi adagam untul topit si amestecam in blender. Distribuim stratul de biscuiti in mod egal in borcanele. Pentru crema, amestecam crema de branza (pe care o scurgem bine de apa), iaurtul de banane, zaharul pudra si miezul de la pastaia de vanilie, cu mixerul la viteza medie, pana avem o crema omogena, pe care o punem in borcanele, peste stratul de biscuiti. Urmeaza apoi un strat de banane taiate cubulete. Pentru jeleul de anans, punem ananasul si zaharul brun intr-o cratita, le amestecam pana dau in clocot si zaharul este topit, facand un sirop. Intre timp, tinem foile de gelatina in apa rece, pana sunt moi. Daca folositi gelatina maruntita, o tineti la inmuiat in 2 linguri de apa (30ml) pana se umfla. Punem gelatina peste ananasul cald si amestecam pana e topita, apoi lasam totul sa se raceasca la temperatura camerei si punem si ananasul in borcan, peste stratul de banane. Si gata! Punem capacul si dam borcanelele la frigider min o ora, pentru ca jeleul de ananas sa se intareasca.

banana split

banana split

banana split

Dragilor si dragelor, daca aveti copiii, implicati-i in prepararea retetei de Banana Split la borcan, va asigur ca vor fi fascinati sa va ajute! Pot mixa crema cu mixerul, pot da biscuitii prin blender, iar daca bananele sunt bine coapte, le pot taia cubulete folosint un cutitas de plastic. Luca exact asa a facut si a fost foarte mandru de desertul lui 🙂 Spor la bucatarit si va rog sa imi spuneti in comentarii daca va plac deserturile la borcan, pentru ca mai am cateva retete pe rol pentru voi 🙂

banana split

banana split

banana split

7 Comments

  1. Pare o reteta atat de simpla, mai mult ca sigur se va regasi in meniul nostru de picnic. Mai vrem, Teo!

  2. Teo, zaharul brun in ce cantitate?

  3. elena a.

    Ce cantitate de zahar brun se foloseste? Multumesc

  4. loredana

    Wow…..mai vrem!

  5. loredana

    Imi ploua in gura acum…ce ma fac?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.