Tagliatelle cu dovlecei si creveti #HaiSaMancamImpreuna

tagliatelle cu dovlecei si creveti

Ce inseamna pentru mine o reteta de vara? Exact ceea ce am vazut in farfuria lui Andrei din fotografia de pe Instagram: #HaiSaMancamImpreuna taggliatelle cu dovlecei si creveti 🙂 Da da, Andrei a postat fotografia cu masa lui folosind hashtag-ul #HaiSaMancamImpreuna, eu m-am indragostit iremediabil de pastele din poza si uite asa, reteta a ajuns aici pe blog 🙂 E atat de simplu sa invatam sa gatim impreuna mese delicioase pentru familia noastra: voua va place sa mancati si sa pozati mancarea delicioasa? Foarte bine! Postati fotografiile cu mancare pe Facebook sau pe Instagram folosind #HaiSaMancamImpreuna si eu deconstruiesc reteta din spatele pozei, adica va invat sa o gatiti pas cu pas, asa cum v-am obisnuit deja, aici, in sectiunea Din poza in farfurie 🙂 Win-Win situation, cum ar spune ardeleanul 🙂 Voi invatati sa gatiti o reteta care va place foarte mult, eu imi gasesc inspiratia in pozele voastre cu mancare! 🙂

tagliatelle cu dovlecei si creveti

De ce m-am indragostit de pastele cu dovlecei si creveti postate de Andrei? Pentru ca, pur si simplu, strigau din farfurie “Teooooo, e varaaaa!” Dovleceii sunt unele din legumele pe care le iubesc maxim si vara sunt cele mai aromate. Sigur, acum le gasim pe tot parcursul anului in magazine, dar dovleceii de vara, de gradina….minunati! Iar combinatia de dovlecei si creveti imi aduce aminte de vacanta la Roma, unde am mancat aproape zilnic paste cu fructe de mare – creveti, cozze, vongole…pfffffff, ce vremuri! Imi lasa gura apa numai cand ma gandesc! Si, ori de cate ori ma ia dorul de vacanta sau de un loc anume, gatesc ceva specific, care stiu ca ne duce pe toti, nu doar pe mine ci pe toata familia, in locul acela minunat in care am petrecut momente faine 🙂 Asa si cu tagliatelle de azi, le-a gatit pentru noi trei si le-am spus iubitilor mei (unu mai mare si unu mai mic, proaspat absolvent de clasa 🙂 #HaiSaMancamImpreuna ca la Roma! 🙂

tagliatelle cu dovlecei si creveti

Ingrediente pentru 4 portii:
– 320g tagliatelle
– 100ml ulei de masline
– 50g unt
– 4-5 catei de usturoi
– 20 creveti jumbo (creveti 8-12)
– o lingura pesto alla genovese (pesto de busuioc)
– sare si piper dupa gust
– parmesan proaspat razuit

tagliatelle cu dovlecei si creveti

Invata sa pregatesti TAGLIATELLE CU DOVLECEI SI CREVETI pentru familia ta cu un simplu click AICI 🙂

3 Comments

  1. Delicios preparat, chiar ma gandeam sa calc pragul unul restaurant cu speficic mediteraneean, insa reteta aceasta o pot testa in propria bucatarie!

  2. abia astept sa incerc si eu aceasta reteta.cred ca e foarte gustoasa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.