Inghetata de mango

inghetata de mango

De ce inghetata de mango facuta in casa? Pentru ca, de cand am cumparat aparatul de facut inghetata de la Lidl imi vine sa fac inghetata non-stop si mai ales pentru ca, asa cum zice mama, “stii ce-ai pus tu cu mana ta in ea!”

inghetata de mango

Da, o inghetata de casa, pe langa faptul ca iese mai cremoasa si mai aromata decat cele de cumparat, are si avantajul de a avea ingredientele si aromele pe care le vrem noi. De exemplu, inghetata de azi, inghetata de mango si vanilie e cu piure de mango (un mango bine copt in care am infipt blenderul) si miezul de la o pastaie sanatoasa de vanilie. Inca un pic de lapte si un strop de lapte praf si a iesit o nebunie! Un litru de inghetata de casa ne-a tinut 3 zile pe noi 3 pofticiosii, deci…merita!

Ingrediente pentru 1 litru inghetata:
– 1 mango jumbo (2 daca sunt mai mici)
– 100g lapte praf
– 200ml smantana dulce pentru frisca
– 250ml lapte gras (3,5%)
– 100g zahar
– miezul de la o pastaie de vanilie

inghetata de mango

Intr-un bol mare amestecam smantana dulce, zaharul, laptele si laptele praf, pana laptele praf e dizolvat si nu sunt cocoloase. Curatam mango, ii scoatem samburele si il dam prin blender. Peste amestecul de lapte punem piureul de mango si miezul de la batonul de vanilie, amestecam din nou. Vom obtine un amestec foarte lichid, pe care il punem in aparatul de inghetata (nu uitati sa tineti bolul aparatului cel putin peste noapte in congelator, invelit intr-o folie de plastic) si il lasam sa se amestece timp de 40 min. Trebuie sa obtinem o inghetata cremoasa, pe care o turnam intr-o caserola si o dam la congelator 2 ore sau pana are consistenta dorita.

inghetata de mango

Da, o reteta mai mult decat simpla, care nu necesita nicium mare efort din partea voastra, dar va asigura o racorire strasnica pe caldurile astea infernale cu care ne luptam acum! Cum procedati daca NU aveti un aparat de inghetata? Faceti totul la fel, pana la partea cu turnatul in aparat. Voi turnati direct in caserola, dati la congelator o jumatate de ora, apoi scoateti inghetata din congelator, o dati din nou prin blender sau o amestecati bine cu mixerul, o turnati inapoi in caserola si o mai dati la congelator inca o jumatate de ora. Repetati procesul acesta de 3-4 ori, pentru ca inghetata sa nu faca ace de gheata si sa fie cat mai cremoasa 🙂

inghetata de mango

Mult spor si astept sa imi spuneti in comentarii ce inghetata va place voua cel mai mult, poate incerc sa o reproduc aici pe blog, sa ne mai racorim si noi! 🙂

inghetata de mango

inghetata de mango

8 Comments

  1. Am cochetat si eu cu ideea de a cumpara aparatul de la Lidl, dar am renuntat pentru ca nu am avut incredere, iar acum imi pare rau. 🙁

  2. Teo, am cumparat si eu aparatul de inghetata de la Lidl si as vrea sa fac o inghetata sau un sorbet de lamaie. Kiss

  3. Buna Teo. Care este rolul laptelui praf in reteta inghetatei? Am facut retete asemanatoare dar nu contineau lapte praf. Restul ingredientelor sunt la fel, difera doar cantitatile.

  4. Nu stiu ce sa spun cu aparatele de la Lidl, am luat smoothie maker-ul…dupa 2 folosiri a murit 🙁

  5. Multumesc pentru raspuns. Eram curioasa care este rolul. Nu sunt fan lapte praf. Eu pun si o banana impreuna cu fructele in blender si este mai cremoasa. Nu stiu daca e acelasi lucru comparat cu laptele praf, dar macar e fruct.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.