Supa de linte

supa de linte

Cred ca nu am fost niciodata fan linte pentru ca…nu am mancat linte 🙂 Nu vi se pare interesant cum obiceiurile alimentare din familia noastra tind sa ne dicteze o viata intreaga, chiar daca subconstient, ce ne place si ce nu ne place in materie de mancare? De cate ori nu vi s-a intamplat sa fiti intrebati „vrei sa mananci spanac?” (de exemplu) si sa spuneti hotarati „nu!”, pentru ca mai apoi sa va ganditi…”stai putin, eu nici nu am mancat vreodata spanac!”. Sunt sigura ca ati patit asta, am patit-o si eu si asa am invatat sa nu spun niciodata NU unui fel de mancare numai pentru ca nu sunt obisnuita cu el, pentru ca mama nu l-a gatit sau in familia mea nu s-a folosit ingredientul X.

supa de linte

Exact asta s-a intamplat si cu lintea, pe care mama nu ne-a gatit-o absolut niciodata si pe care am descoperit-o tarziu, dar am invatat sa o apreciez. De aceea, cand am vazut fotografia postata de voi folosind #HaiSaMancamImpreuna cu o supa crema, automat m-am gandit sa va fac cunostinta cu supa de linte, poate asa reusim sa aducem un preparat nou la masa voastra in familie 🙂

Supa de linte (care nu e neaparat sa fie crema, eu de exemplu nu o dau prin blender de fiecare data) este absolut delicioasa, aromata si foarte consistenta. Foarte apreciata la Istanbul si in Turcia in general, supa de linte este in meniul a 90% din restaurante si chiar si in localurile mici, care servesc numai kebab, supa de linte se ragaseste in meniu. Am incercat-o, am iubit-o, v-am adus-o si voua 🙂

Asa ca azi, dragii si dragele mele, #HaiSaMancamImpreuna o supa de linte facuta de gospo a voastra, cu 2-3 condimente aduse de la turcaleti 🙂

supa de linte

Ingrediente pentru 8 portii:
– o ceapa tocata fin
– un ardei gras rosu/kapia tocat marunt
– 2-3 catei de usturoi trecuti prin presa/dati pe razatoare
– 2 linguri unt (30g)
– 3 linguri ulei de masline
– o lingura boia afumata
– ½ lingurita fulgi de ardei
– 2 linguri pasta de tomate
– coaja de la o lamaie
– o rosie mare
– o cana linte rosie
– ¼ cana orez
– 2 litri supa de pui/legume
– sare si piper dupa gust

supa de linte

Invata sa prepari SUPA DE LINTE cu un simplu click >> AICI <<

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (10 votes cast)

9 Comments

  1. Reteta originala e departe de ce e scris mai sus. Cu siguranta si gustul. Nu exista ardei, usturoi cu atat mai putin. Lipsesc insa menta si lamaia, care dau savoarea binecunoscuta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Excelent, multumesc mult pentru reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Dacă știi cum s-o gătești, lintea-i chiar grozavă! Fie ca și ciorbă, aperitiv, felul doi sau pur și simplu ronțăită după ce a stat la cuptor cu un pic de sare…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. Teo, chiar azi am facut aceasta supa si e delicioasa! 🙂 Multumim pentru retetele astea minunate!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. Angela

    Teo ,cum faci sa scapi de cojile de la linte ?
    Am facut supa nu am pasat-o si am simtit mereu cojile de linte,mentionez ca am fiert-o destul de mult .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • E destuk de greu…le tii sub jet de apa, o data fierte si le tot masezi, dar dureaza o vesnicie. Eu nu le scot niciodata si in supa crema chiar nu se simt 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  6. Ce e in castronul verde din poze cu sticlele de cola?
    Multu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Diana draga, e naut prajit, pe care il folosesc in loc de crutoane 🙂

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.