Retete rapide la blender

Am fost foarte, dar FOARTE, FUUU-UUU-AAAA-RTE cuminte anul acesta, asa ca Mosul a venit mai repede la mine si am primit un blender mai special pe care mi-l doream de foarte mult timp (si ca de obicei, aman sa imi iau, aman, iar aman pentru ca uit si tot asa) – Breville Blend Active Pro. Nu l-am despachetat bine, ca l-am si pus la treaba! Si am facut 4 din retetele mele uzuale, doar ca de data asta le-am facut la blender si “micutul” Breville s-a descurcat impecabil! Asa ca azi am pentru voi 4 idei de retete rapide la blender!

1. SMOOTHIE DE DETOXIFIERE

retete rapide la blender

In zilele in care nu apuc sa iau micul dejun acasa sau am foarte putin timp pentru a ma pregati sau dupa o perioada stresanta, inlocuiesc micul dejun clasic cu un smoothie verde, pe care il fac mai degraba ca pe un piure, adaugand foarte putina apa. Este ceea ce eu numesc un “smoothie de detoxifiere”, e plin de vitamine, este un mic dejun complet si complex, pe care il pot pregati de seara (tai toate legumele in cubulete si le pun in punguta, la congelator) apoi dimineata, pana ma pregatesc, Breville Blend Active Pro face treaba in locul meu si micul dejun e gata in mai putin de 2 minute 🙂 Blenderul Breville functioneaza mai mult decat rapid, macina gheata sau fructele congelate fara nicio problema, paharul se inchide etans si il putem lua cu noi pentru un “mic dejun mobil”. In plus, paharul are o teaca termo-izolanta, care ne ajuta sa pastram continutul recipientului cald sau rece.

retete rapide la blender

Ingrediente pentru 2 portii:
– ½ mar
– o para mica
– o banana mica
– o mana de spanac tanar
– o mana de salata verde
– o lingura miere
– 200ml apa
– o lingura seminte de chia
– o bucata radacina de patrunjel

ingrediente-smoothie-de-detoxifiere

Spalam fructele foarte bine, apoi le taiem cubulete. Nu curat niciodata merele si perele de coaja, mai ales daca sunt de la tara, din sursa controlata, pentru ca vitaminele si substantele nutritive se ascund in coaja si e pacat sa le pierdem 🙂 Apoi, curat patrunjelul (il puteti inlocui cu apio) si le pun toate in recipientul blenderului. In mai putin de 1 minut, mic dejunul e gata!

retete rapide la blender

2. SMOOTHIE PENTRU IMUNITATE

retete rapide la blender

Toate mamicile stiu ce inseamna sezonul rece pentru un copil care merge la scoala: practic, sarim din raceala in raceala, asa cum se intampla de obicei cand cei mici intra in colectivitate. Una dintre “armele” mele pentru cresterea imunitatii in sezonul rece este acest smoothie pentru imunitate, care are cam tot ce ii trebuie pentru un super aport de vitamina C si ingrediente naturale care dau un boost de imunitate organismului nostru. In plus, este un smoothie foarte aromat, pe care Luca il devoreaza efectiv si m-a chiar intrebat “de ce nu pot toate medicamentele sa fie la fel de bune”? Nu este un medicament, dar totusi ne ajuta atat de mult! Puteti sa adaugati si catina daca doriti 🙂 Eu pregatesc mai multe pungulite cu ingredientele la congelator si dimineata sau seara, cand se nimereste momentul de luat doza de imunitate, le pun toate in blenderul Breville Blend Active Pro si in cateva secunde smoothie pentru imunitate e gata!

retete rapide la blender

Ingrediente pentru 2 portii:
– un morcov
– un mar
– zeama de la ½ lamaie
– 2 cm chimbir curatat de coaja
– ½ lingurita turmeric
– 1 lingura miere
– 200ml apa

retete rapide la blender

Curatam doar ghimbirul si morcovul (daca e morcov tanar nu il curat, ci il spal foarte bine cu o periuta), marul il spalam bine dar ii lasam coaja, apoi le taiem bucati mari si le punem in blenderul Breville alaturi de restul ingredientelor. Smoothie e gata foarte repede si avem 2 optiuni: ori il bem pe loc, ori punem capacul recipipentului de la mixer (capacul are un cioc care va ajuta sa beti mai usor on-the-go) si luam smoothie pentru imunitate cu noi la drum! Luca prefera sa il fac mai gros, ca un piure si sa il manance in pauza de pranz la scoala 🙂

3. OREO MILKSHAKE

retete rapide la blender

Cu acest milkshake l-am cucerit pentru totdeauna pe pitic (nu ca nu era cucerit deja, din 16 noiembrie 2008, cand am fost prima “mutra” pe care a vazut-o). Este absolut delicios, s eface supe rapid si are doar 4 ingrediente: lapte, biscuiti oreo, inghetata de vanilie si fulgi de ciocolata. Le punem toate in blenderul minune Breville Blend Active Pro si in mai putin de 1 minut avem un doua portii de desert pentru doi copii rasfatati (a se citi eu si Luca) 🙂 In timpul verii, torn milshake-ul in forme pentru inghetata si iese o super ingheteta cu biscuiti, fauta la blender, in mai putin de 1 minut! Iar cana blenderului Breville are o teaca termoizolanta, perfecta pe timp de vara, ca sa ne pastreze milkshake-ul rece!

Ingrediente pentru 2 portii:
– 50g inghetata de vanilie (un cornet)
– 250ml lapte
– 6-7 biscuiti Oreo
– o lingura fulgi de ciocolata amaruie

retete rapide la blender

Taiem cornetul de inghetata in bucati mari, il punem in cana blenderului impreuna cu biscuitii Oreo si fulgii de ciocolata, apoi turnam laptele. Punem cana in blender si…oreo milkshake e gata!

retete rapide la blender

preparare-oreo-milkshake-1

4. PANCAKES CU OVAZ SI BANANE

retete rapide la blender

In casuta noastra (si sper ca si a vostra), micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si, in special in weekend, cand avem mai mult timp sa lenevin si sa ne ocupam de gatit micul dejun mai degraba decat a incropi ceva rapid, ne place sa facem clatite, pancakes, muffins, Eggs Benedict. Daca tot avem in teste blenderul Breville Blend Active Pro, l-am pus la treaba pentru un aluat de pancakes super rapid si sanatos! Nu numai ca aluatul este foarte sanatos (are fulgi de ovaz, nu contine zahar deloc, are in schimb banane si lapte) dar se face in aproximativ 1 minut la blender! Apoi, nu ne ramane decat sa atasam capacul cu cioc blenderului Breville si cu ajutorul lui sa turnam direct in tigaie niste pancakes absolut perfecte!

Ingrediente pentru 10 pancakes:
– 100g fulgi de ovaz
– 150ml lapte
– o banana bine coapta
– un ou mare
– o lingurita praf de copt
– un praf de sare
– miezul de la ½ baton de vanilie
– o lingurita scortisoara

retete rapide la blender

Punem toate ingredientele in blender (daca doriti sa faceti un aluat dulce, puteti adauga o lingura de miere, dar eu cred ca nu este necesar, mai ales daca serviti pancakes-urile cu dulceata sau sirop de artar), atasam cana la blender si in aproximativ 1 minut, aluatul e gata! Incingem bine o crepiera sau o tigaie non-stick, o ungem cu foarte putin ulei folosind o pensula de silicon si turnam forma rotunde (cat de mari doriti) din aluat. Cand partea superioara incepe sa faca o usoara crusta si pe ea apar bulbuci, inseamna ca pancakes trebuie intoarse. Le prajim cca 2 minute pe fiecare parte, pana sunt frumos rumenite. Sunt aboslut delicioase cu sirop de artar si fructe de padure!

retete rapide la blender

retete rapide la blender

retete rapide la blender

retete rapide la blender

8 Comments

  1. partea cu pancakes e suuuuper desteapta! zau ca nu mi-a dat prin cap sa torn direct din cana…deci, will do!
    P.S. thanks a million for the tip!

    • Dia draga, de asta e bine sa fie prietene gospodinele, mai invata una de alta un truc, ceva 🙂 pupici de la Cluj!

  2. Anca Ionita

    Buna!Crezi ca face fata si nucilor/migdalelor/caju?

  3. Le voi incerca pe toate, insa voi incepe cu reteta pentru imunitate pentru baietelul meu ca sa traversam cu bine sezonul rece. 🙂

  4. Anca Ionita

    Mai au o varianta de blender, cel manual, care vine si cu tocator si tel. Pe acela l-ai testat?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.