Cartofi acordeon

cartofi acordeon

Cartofi acordeon avem azi in meniu, sufletele mele dragi! De ce tocmai reteta asta, de ce tocmai azi? Pentru ca in LIVE-ul “Ce-ai prin frigider?”de luni, mi-ati spus foarte multi ca aveti in camara cartofi si prin frigider aveti cascaval, fie cas de casa, pe care l-ati primit de la tara, fie cascaval si ca v-ati dori retete cu aceste doua ingrediente, ceva nou si deosebit, dar care totusi sa nu fie vesnicii cartofi prajiti 🙂 Asa ca…ce nu face Teo pentru voi? Si va rog sa aveti in vedere ca mie nu imi plac cartofii, nu ii gatesc decat in caz de extrema urgenta, ca si garnitura. Niciodata in viata mea de copil, de student, de adult, nu mi-a fost pofta de cartofi prajiti, nu i-am cerut mamei sa imi faca, nu mi-am facut singura, niciodata, cartofi prajiti. Am preferat mai degraba painea cu zacusca 🙂 Dar, observ si inteleg ca voua va plac mult cartofii, ca pentru foarte multi omuleti cartofii prajiti sunt mancarea lor preferata…cel dintai fiind Luca al meu. Asa ca, incet incet, de dragul vostru si de dragul iubitorilor de retete cu cartofi din familia mea, am inceput sa ma imprietenesc si eu cu ei 🙂

cartofi acordeon

Acestea sunt comentariile care au inspirat reteta de azi, deci multumesc din suflet si astept in continuare sa imi spuneti in comentariile voastre ce ingredient aveti in frigider ca sa vedem cum “ne jucam” cu ele si le transformam in super retete!

Ovidiu Ionita – “Cartofi si cașcaval. Ceva in afara de cartofi prajiti!”

Daniela Branzaniuc – “Buna Teo! Ardei copti, smantana, branza de burduf, rosii, cartofi, slanina”

Andreea Dragomir  – “O reteta inedita cu cartofi? sunt preferatii mei❤ pupici si felicitari! Iubesc reteta ta de cheesecake cu caramel sarat!”

cartofi acordeon

Reteta de azi – Cartofi acordeon – este o reteta care se pregateste nu usor, ci foarte usor, indiferent ca aveti un coptor electric performant, un aragaz clasic, un aragaz din oficiul de la camin in studentie si chiar ii puteti pregati la gratar, fie ca mergeti cu cortul sau la gratarul de duminica in familie. Tot ce trebuie sa faceti este sa inveliti bine cartoful in folie de aluminiu (in mai mult straturi) astfel incat sa aveti un pachetel in care se coace cartoful si il puteti praji atat pe gratar cat si in jar. Aveti nevoie de doar 4 ingrediente: cartofi, unt, cascaval si condimente. Se poate gati ceva mai simplu si totusi atat de aspectuos cu ce-ai prin frigider?

Ingrediente pentru 4 portii:
– 4-6 cartofi mari
– 200g unt foarte rece
– 200g cascaval taiat felii subtiri
– sare si piper dupa gust

cartofi acordeon

Daca folositi cartofi noi, nu trebuie sa ii curatati, ci doar sa ii spalati foarte bine. Daca folositi cartofi normali, ii curatati de coaja inainte de a-i taia. O data cartofii spalati/curatati, ii taiati felii de cca ½ cm, dar fara a taia cartoful de tot. Condimentam bine cartofii cu sare si piper. Taiem untul feliute si punem feliutele de unt in cartofi. Asezam cartofii in tava si ii dam la cuptorul incins la 200°C timp de o ora sau pana cartofii sunt frumos auriti si sunt facuti (furculita intra usor in ei). Unde sunt crestati cartofii si au fost feliutele de unt, punem feliile de cascaval si dam din nou la cuptor 10-12 minunte sau pana cascavalul este topit.

cartofi acordeon cartofi acordeon cartofi acordeon

Cartofii acordeon sunt o garnitura foarte buna la gratar sau, si mai bine, sunt o masa in sine. Sunt absolut deliciosi serviti calzi, imediat ce i-ati scos din cuptor, cu o lingura de crème fraiche si bacon prajit. Sau…pur si simplu! Sa va fie de cel mai bine si sper ca si reteta de azi v-a demonstrat cat de simplu e sa transformam ingredientele banale pe care le avem cu totii in frigider in retete spectaculoase, care sa ne impresioneze familia si prietenii 🙂

cartofi acordeon cartofi acordeon

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (19 votes cast)

7 Comments

  1. Super rețeta. Cu siguranță am sa încerc si eu. Felicitări pentru tot ceea ce faci!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. mihaela negrea

    Arata foarte frumos in farfurie. Felicitari.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 1 vote)
  3. Serbana

    I-am pregatit ptr.cina.Gustosi si usor de preparat.multumesc ptr.reteta!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. Valeria Chertes

    Foarte buni, am facut, se fac usor sunt deliciosi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.