Salam de biscuiti cu 3 ingrediente

salam de biscuiti cu 3 ingrediente

Salam de biscuiti cu 3 ingrediente? Este posibil asa ceva? ESTE! Asta e retea noastra de azi: salam de biscuiti cu 3 ingrediente, o reteta foarte usor de preparat. As spune ca este si o reteta rapida, insa, tocmai pentru ca e atat de simpla, trebuia sa fie si un “ceva”: salamul de biscuiti trebuie sa stea la rece peste noapte, pentru ca biscuitii sa se inmoaie, aromele sa se intrepatrunda si, bineinteles, salamul de biscuiti sa isi pastreze foarte bine forma.

salam de biscuiti cu 3 ingrediente

Cred ca tuturor, salamul de biscuiti ne aduce aminte de copilarie. Era unul dintre cele mai accesibile deserturi, pentru ca nu era nevoie decat de biscuitii “tari ca piatra” (iuti ca sageata) pe care ii gaseau mamele noastre in orice alimentara. Nu era nevoie de oua si nici de alte ingrediente speciale. Dintr-un “vailing” de biscuiti, ieseau 3-4 rude de salam si desertul era asigurat pentru mai bine de o saptamana. Stafide, fructe confiate, fructe din compot, visine din visinata? Orice adaos era bine-venit, in functie de orice aveau mama sau buni la indemana. Asa era si in familia voastra? 🙂

[box type=”info”]Sfaturi utile pentru reusita retetei de Salam de biscuiti cu 3 ingrediente:[/box]

  • Este foarte important sa incalziti foarte bine Nutella, la baie de abur, la foc mic, pana devine aproape lichida. Ea ajuta nu doar sa se lege salamul de biscuiti, dar si sa se inmoaie biscuitii.
  • Puteti adauga esenta de rom, stafide, alune, nuci, in fuctie de preferinte si gusturi.
  • Cei mai indicati pentru aceasta reteta (dar si in general pentru retetele de Salam de biscuiti) sunt biscuitii “populari”, biscuiti simpli, pentru ca sunt tari si isi pastreaza forma, chiar si cand sunt moi. Astfel, cand feliem salamul, biscuitii se vad foarte frumos.
  • Ingrediente sunt foarte usor de retinut si de “multiplicat” – aceeasi cantitate de biscuiti, Nutella si mascarpone. Eu am folosit 250g din fiecare si a iesit o ruda de salam de biscuiti.

DSC_0280

Ingredients

  • 250g biscuiti populari
  • 250g Nutella
  • 250g mascarpone

Pentru modul de preparare, urmariti cu incredere scurta si simpatica reteta de mai jos 🙂 Si, daca doriti sa ma sustineti, va rog sa va abonati la canalul YouTube Teo’s Kitchen, aici: http://bit.ly/2kN0JaT Multumesc!

Mod de preparare Salam de biscuiti cu 3 ingrediente:

  1. Rupem biscuitii bucatele.
  2. Incalzim Nutella pe baie de abur pana devine lichida.
  3. Batem mascarpone cu mixerul pana devine spumos.
  4. Adaugam Nutella calda, amestecam cu mixerul.
  5. Adaugam biscutii rupti bucatele, amestecam din nou.
  6. Dam amestecul la rece 30 minute.
  7. Modelam salamul de biscuiti folosind folie alimentara, pusa in 2 straturi. Strangem cat de bine putem pentru a compacta compozitia.
  8. Dam salamul de biscuiti la frigider peste noapte.
  9. Optional, il putem da prin zahar pudra inainte de feliere.

 

 

 

6 Comments

  1. Catalina

    Usor de pregatit si… foarteee bun a fost rezultatul!

  2. Buna. Cu ce putem înlocui Nutella?

  3. Draga Teo, eu vreau salam de biscuiti ca bas asa cum zici era si la mine acasa cand eram copil. Un vailing de biscuiti cu crema si iesea cel mai bun salam .Sa nu razi dar din toate ingredientele din compozitia asta eu gasesc doar Nutella!!!! Asa ca…. gasesc biscuiti sofisticati din import, Balsen parca e firma care sunt in jut de $4 pe 100gr sau mai putin, iar mascarpone nici sa dau cu tunu. Asa ca habar nu am ce sa fac. Poate un pic de habar. cred ca am sa iau animal crackers ca am gasit organic animal crackers dar numai in cantitati industriale, ca doar e America si totul este in cantitati industriale. Unt gasesc de toate soiurile si felurile asa ca nu e problema, am pus niste stafide la inmuiat in rom cu suc de portocale am nuci din belsug (sa le prajesc putin sau nu?) tone de cacao, si ciocolata amaruie din belsug. Majoritatea retetelor de salam de biscuiti vad ca vor sa fac sirop de cacao si sa insiropez biscutii!!! WTH? Eu nu imi aduc aminte de asa ceva. Crema de unt si aia doar daca aveam noroc sa fie unt, ca de multe ori era gretoasa aia de margarina, si biscutiii tari ca piatra cum zici tu stropiti cu lapte. Help! Vreau salam de biscuiti! Stiu ca tu ma intelegi.
    PS Stiu ca nu am vorbit de mult timp, ma bucur ca esti si in afara de fb si ca te-am gasit.
    Dana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.