Focaccia umpluta – Focaccia la tigaie

De curand ne-am intors din Venezia si am ramas cu o imagine care o sa ma “bantuie” mereu: vitrinele PLINE ochi cu focaccia. Toate tipurile de focaccia, cu masline, cu ierburi, cu rosii uscate, cu pesto. Dar, de deaprtea cea mai apetisanta focaccia din vitrina era FOCACCIA UMPLUTA. Nu puteam sa nu o incerc acasa, asa ca pregatim impreuna FOCACCIA UMPLUTA sau FOCACCIA LA TIGAIE!

focaccia umpluta focaccia la tigaie

Focaccia umpluta de azi este mai deosebita fata de o reteta clasica de focaccia!

  • Nu este un aluat dospit, ci un aluat cu praf de copt, pe care il pregatim foarte rapid.
  • Nu coacem focaccia umpluta la cuptor, ci in tigaie! Da da, in tigaie! Este gata in maxim 15 minute si este ATAT de buna!
  • Pentru aluat folosim faina Delizia pentru pizza, o faina 550, ideala pentru astfel de preparate!
  • Poti folosi si alte tipuri de umplutura: mai multe tipuri de branza, mai multe tipuri de mezeluri, legume etc.
  • Din cantitatile date iese o focaccia suficient de mare pentru 2 persoane infometate, 4 daca servesc cate o felie generoasa de persoana 🙂

focaccia umpluta focaccia la tigaie

Nu ai incercat pana acum faina Delizia? Acum e momentul!

Faina Delizia este prezenta in magazine intr-o gama foarte larga, astfel incat fiecare preparat va iesi perfect, de fiecare data, pentru ca folosim faina perfecta pentru el!

  • faina Delizia 550 pentru pizza – perfecta pentru retetele de pizza, focaccia sau piadine
  • faina Delizia 000 pentru patisserie – pe care o puteti folosi la orice tip de aluat dulce, de la prajituri la muffins, de la clatite la chec
  • faina Delizia 000 pentru cozonac – prima faina din gama Delizia pe care am testat-o si care s-a comportat exceptional la framantat. Este o faina ideala pentru cozonac de orice fel, aluatul de briosa, panettone
  • faina Delizia 650 pentru brutarie – ideala pentru painea de casa, chifle, baghete si orice produse de brutarie pe care le pregatiti in casa pentru cei dragi

focaccia umpluta focaccia la tigaie

Ingrediente pentru Focaccia umpluta sau Focaccia la tigaie:

  • 250g faina Delizia 550 pentru pizza
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • 50ml lapte
  • 100ml apa
  • 20ml ulei de masline (o lingura si jumatate)
  • 100g spanac proaspat
  • o ceapa alba mica (1/2 dintr-o ceapa medie)
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • 50g cubulete de cascaval
  • 50g prosciutto

Pentru modul de preparare al retetei de FOCACCIA IN TIGAIE sau FOCACCIA UMPLUTA in varianta VIDEO, puteti urmari reteta preparata LIVE pe pagina de Facebook Teoskitchen. Apasa PLAY mai jos!

Mod de preparare Focaccia umpluta sau Focaccia la tigaie

  1. Punem in bolul mixerului faina, sarea, zaharul, praful de copt. Amestecam. Adaugam uleiul, laptele, apa. Framantam pana avem un aluat omogen, care se dezlipeste usor de pe peretii vasului.
  2. Il mai framantam putin pe planseta pudrata usor cu faina si il impartim in 2 parti, una putin mai mare decat cealalta. Intindem doua cercuri de aluat.
  3. Punem foaia mai mare de aluat in tigaia unsa cu putina ulei (22-24cm diametru), astfel incat sa avem o margine de 1 cm care urca pe peretele tigaii.
  4. Punem umplutura: spanacul tras la tigaie cu o lingurita de ulei de masline, ceapa si usturoiul, apoi cubulete de branza si feliile de prosciutto.
  5. Asezam deasupra a doua foaie de aluat si le sigilam foarte bine cu mana. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.
  6. Ungem cu putin ulei de masline, punem capacul tigaii. Coacem focaccia in tigaie 7-8 minute pe fiecare parte, la foc domol.
  7. Pentru a intoarce focaccia, o rasturnam pe o farfurie, apoi o punem din nou in tigaie. Ungem si aceasta parte cu putin ulei de masline si lasam la foc moale 6-7 minute.

focaccia umpluta focaccia la tigaie

E cam atat de simplu, promit! Chiar nu trebuie sa va sperie aluatul si nici framantatul sau…sucitorul J Chiar daca pare complicata, reteta de Focaccia umpluta e foarte simpla si va scapa de pranz sau cina in timp record! Sa va fie de cel mai bine!

6 Comments

  1. Ana Maria

    Arată fenomenal.Vreau să încerc și eu reţeta mâine dimineață pentru micul dejun dar nu am spanac în casă.Cu ce l-aș putea înlocui?

    • Multumesc! Daca nu aveti spanac, renuntati la el. Sau puteti pune orice fel de legume va plac, trase inainte putin la tigaie sau chiar crude.

  2. Teo, dar de post oare ce am putea sa-i punem?

    • De post putem sa punem ciuperci trase la tigaie, ardei de toate culorile taiati bastonase, porumb, fasole etc. Putem combina legumele dupa placul poftei si al inimii. 🙂

  3. Vicky

    Ati specificat la nr.6 ca “Ungem cu putin ulei de masline, punem capacul tigaii”.
    Ce ungem cu ulei? Tigaia? Focaccia? Ambele?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.