Ciorba de potroace cu fidea

Din ciclul “retete traditionale pe care TREBUIE sa le incercati”, avem azi reteta de Ciorba de potroace cu fidea.

ciorba de potroace cu fidea

Ce inseamna “portoace”? POTROÁCĂ, potroace, s. f. 1. (La pl.) Ciorbă din măruntaie de pasăre, acrită cu borș sau cu zeamă de varză; măruntaie de pasăre cu care se prepară această ciorbă. ♦ (Adverbial și adjectival) Foarte acru. 2. Mâncare foarte sărată. ♦ (Adjectival și adverbial) Foarte sărat.  Cu alte cuvinte in afara de cele mai sus citate, din DEX? Ciorba de potroace este o ciorba acra, absolut delicioasa!

ciorba de potroace cu fidea

Ciorba de potroace cu fidea – noua fidea scurta cu 8 oua de la Paste Baneasa

In varianta mea de Ciorba de potroace, acrim ciorba cu “moare” sau zeama de varza, folosim maruntaie dde curcan si pentru un plus de gust si consistenta, servim ciorba cu fidea. Si nu vorbim de orice fel de fidea, ci de noua fidea scurta cu 8 oua de la Paste Baneasa. Pentru prepararea acestui tip de fidea se foloseste ou lilchid, de aici culoarea si gustul deosebite. Este exact ca si fideaua de casa pe care o pregatesc mamele si bunicile noastre. Voi stiti deja ca sunt mare fac al tuturor tipurilor de fidea cu 8 oua de la Paste Baneasa si le consider cu adevarat niste paste care pot fi considerate “de casa”.

ciorba de potroace cu fidea

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Ciorba de potroace cu fidea:

  • Ciorba de potroace este delicioasa daca este acrita cu moare sau zeama de varza. Noi nu avem varza la butoi, asa ca am mers la piata. In toate locurile in care se vinde varza murata, se vinde si zeama de varza 🙂
  • Desigur, nu e musai sa folositi maruntaie de curcan, se pot folosi si de pui sau gaina, dar ciorba de potroace de curcan este CEA mai CEA, promit!

ciorba de potroace cu fidea

  • Eu calesc legumele in putin ulei si le condimentez bine inainte de a le adauga in supa. Mai intai fierb carnea si o spumez foarte bine, abia apoi adaug legumele calite. Astfel, legumele fierb mai putin si raman crocante iar carnea este foarte bine fiarta si efectiv se topeste in gura.
  • Puteti fierbe fideaua scurta cu 8 oua si direct in supa, dare u prefer sa o fierb separat, mai ales daca fac o cantitate mare de ciorba, pentru ca, dupa o noapte de stat la rece, ciorba se ingroasa de la amidonul de pe paste. In plus, fideaua proaspat fiarta este delicioasa, asa ca prefer sa o fierb inainte de a servi ciorba.

ciorba de potroace cu fidea

Ingrediente pentru 8 portii Ciorba de potroace cu fidea:

  • ½ telina mare
  • o radacina mare de pastarnac
  • ½ kg morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 kg maruntaie si tacam de curcan (inima, pipote, aripi)
  • 100ml ulei
  • sare, piper, ierburi aromatice dupa gust
  • 500-700ml zeama de varza
  • 250g fidea scurta cu 8 oua Paste Baneasa
  • 2 legaturi patrunjel proaspat, tocat marunt

ciorba de potroace cu fidea

Pentru modul de preparare al retetei de Ciorba de potroace cu fidea, apasati cu incredere PLAY la reteta video de mai jos 🙂Daca doriti sa fiti mereu la curent cu retetele video ale gospo-divei voastre Teo, nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen, apasand SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT. Multumesc si sa va fie de cel mai bine Ciorba de potroace!

Mod de preparare Ciorba de potroace cu fidea

  1. Fierbem carnea in 5 litri de apa cu sare, spumam des. Carnea este fiarta cand furculita intra usor in toate bucatile de carne.
  2. Separat, calim ceapa si legumele in ulei, pana legumele sunt al dente. Stingem cu zeama de varza si adaugam in oala de ciorba, peste carnea fiarta.
  3. Lasam sa dea cateva clocote impreuna sau pana legumele sunt fierte. La ultimul clocot, adaugam si patrunjelul tocat marunt.
  4. Fierbem fideaua in apa cu sare, urmand instructiunile de pe ambalaj.
  5. Punem in fiecare farfurie 2-3 linguri de fidea, apoi ciorba de potroace.

Ciorba de potroace cu fidea este o ciorba care va intra cu siguranta in repertoriul vostru permanent de retete! Se pregateste usor, hraneste intreaga familie si este foarte consistenta. Incercati si reteta de Ciorba de rosii cu fidea!

ciorba de potroace cu fidea

Sa va fie de cel mai bine!

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.