Weekend la Castel | TIFF 2018 | Adauga gust

In fiecare an din ultimii 10 cel putin, am făcut parte din TIFF – cel care a crescut atat de frumos incat a ajuns unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film din Europa. Pentru mine Transilvania International Film Festival inseamna nu doar filme bune, ci si experiente culinare si culturale care imi umplu sufletul, ma rup din ciclul cotidian bucatarie-retete-filmat-laptop-copil-somn.

weekend la castel tiff 2018

TIFF imi reaminteste, in fiecare an, cat de fain e Clujul, cat de mult a crescut orasul meu natal, ce oameni faini, talentati sunt aici. E o mandrie (da da, mandria aia tipica de ardelean) sa vezi cum in fiecare primavara orasul tau e plin de oameni din toate colturile lumi, de cinefili si omuleti boemi, care aduc un suflu proaspat si o energie super buna. Nici nu trebuie sa mergi la film ca sa simti cat de mult improspateaza TIFF Clujul. Ajunge sa iesi la o plimbare prin centru si SIMTI ca e un oras nou, plin de fete noi, de jurnalisti care muncesc ca furnicutele, de tinerii voluntari care sunt mereu disponibili sa ajute, sa iti explice, sa te indrume ca sa nu prierzi niciun moment memorabil din festival. Despre asta e TIFF si astea sunt #TIFFmoments 🙂

Anul acesta, pe langa TOATE filmele pe care abia astept sa le devorez, va aducem festivalul mai aproape, prin ochii nostri. #TIFF2018 este primul TIFF in 2, primul TIFF ca sot si sotie, un sot si o sotie super-pasionati de…mancare 🙂 Asa ca, prietenii nostri de la Staropramen ne-au invitat sa ne bucuram de momentele gastronomice pe care le creeaza anul acesta la festival.

weekend la castel tiff 2018

ADAUGA GUST FILMULUI, CU STAROPRAMEN

Pentru al-3-lea an consecutiv, Staropramen ofera marele premiu al TIFF – Trofeul Transilvania – celui mai bun film aflat in competitie. Iar pentru noi, iubitorii de filme si papa-bun, au creat 2 momente inedite in cadrul festivalului:

  • in cadrul evenimentului WEEKEND LA CASTEL (26-27 mai), Chef D’Artagnan surprinde cinefilii cu 4 burgeri reinterpretati, intr-o alaturare deosebita cu cele 4 sortimente de bere Staropramen: Blonda, Dark, Granat si Nefiltrata
  • in cadrul sectiunii FILM FOOD (29 mai), dupa ce vom viziona filmul Food On The Go, D’Artagnan va recrea experienta culinara din film: ne va gati preparate inspirate din film intr-unul din restaurantele din Cluj, in alaturare cu berea Staropramen.

weekend la castel tiff 2018

TIFF 2018 – WEEKEND LA CASTEL – 4 BURGERI, 4 BERI STAROPRAMEN, NOI DOI SI DARTY

Ieri, sambata 26 mai, a fost o zi foarte frumoasa! Am mers la Castelul Banffy de la Bontida, unde Alex Petricean aka Chef D’Artagnan aka Darty a gatit 4 burgeri reinterpretati: burger de vita, porc, pui si vegetarian, in combinatii inedite de ingrediente, prajiti in aluat de scoverga ( da,da, aluat de plainta de-aia buna-buna)! Fiecare tip de burger a fost asociat cu una din cele 4 beri, pentru o experienta culinara completa.

weekend la castel tiff 2018

L-am reintalnit cu drag pe Darty in prima zi de Weekend la Castel ! Sergiu nu s-a putut abtine, a trecut la sucitor si l-a ajutat la intins aluatul.  Eu? Eu am ajutat la mancat, desigur! 🙂 A fost o zi foarte faina, care s-a transformat intr-un vlog si mai fain! Apasati cu incredere PLAY mai jos, ca sa va simtiti alaturi de noi intr-o zi faina de sambata!

Va luam alaturi de noi si marti, 29 mai, cand domnul Don si doamna Don merg la filmul Food On The Go si apoi la cina pregatita de Darty, inspirata din film!

Berea Staropramen este creata in Praga, Cehia, în 1869. Numele sau inseamna “Vechiul Izvor” si  face referire la gustul curat, echilibrat și bogat al berii. In Romania, gasim Staropramen in sortimentele Blonda, Dark, Granat și Nefiltrata. Pe platforma culturala http://oamenisigusturi.ro, curatori talentati si artisti deosebiti spun povestile urbane, pe trei niveluri de experienta culturala: de vazut, de ascultat si de gustat. Citeste-le si tu!

weekend-la-castel-tiff 2018

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.