Decoratiuni de toamna pentru casa

Decoratiuni de toamna pentru casa, aceasta este tema noastra de azi! Pentru toamna incep sa decorez in 1 septembrie, pentru Craciun in 1 decembrie, pentru primavara in 1 martie ai tot asa. Si o sa va explic si de ce am împrumutat acest “trend american” 🙂

decoratiuni de toamna pentru casa

Decoratiuni de toamna pentru casa – De ce am decora tematic pentru fiecare sezon?

  • Banuiesc ca majoritatea am crescut in “camera mare”, “sufragerie” sau mai actualul “living” cu o biblioteca maaare, in care stateau la loc de cinste bibelourile, paharele de cristal si serviciile de cafea ale mamelor noastre. Decoratiunile de azi, pe care le gasim in toate magazinele de casa posibile si imposibile, nu sunt deecat variante moderne ale acestor “bibelouri”.
  • Care este diferenta? Faptul ca schimbam decoratiunile in functie de anotimp sau sarbatoare ne ajuta sa dam un suflu nou casei. Stiti momentul acela cand e gata bradul de Craciun si toata atmosfera din casa se schimba? Despre asta e vorba! Aducem ceva nou!

In ciuda aparentelor si a faptului ca traim intr-o societate de ultra-mega-consum, sa decoreze tematic pentru fiecare sezon nu este atat de costistor pe cat pare! Va explic mai jos de ce si cum putem decora cu bani putini 🙂

decoratiuni de toamna pentru casa

Decoratiuni de toamna pentru casa – Cum decoram fara a sparge pusculita?

Refolosim tot ce avem in casa! Asa cum veti vedea si in vlogul dedicat decoratiunilor, pur si simplu reutilizez o multime de lucruri pe care le am deja in casa: schimbam florile din vaza cu unele de sezon de exemplu. Reutilizam o ghirlanda luminoasa de la Craciun pentru a umple un lampion.

decoratiuni de toamna pentru casa

Folosim ce ne ofera natura: conuri de brad, ghinde, scoruse, frunze, dovleci. Una dintre cele mai dragi decoratiuni de toamna-iarna din casa mea, este “felia” de copac pe care pur si simplu am vopsit-o si am decorat-o cu frunze, crengute de mesteacan, conuri de brad. Foarte simplu si foarte ieftin!

decoratiuni de toamna pentru casa

Ramele foto sunt una dintre cele mai accesibile modalitati de a decora sezonal! Eu am luat rame foto mari, in culori neutre, in care pur si simplu listez mesaje in functie de anotimp. La Pepco, o astfel de rama costa 10-15 lei si o folositi ani buni.

decoratiuni de toamna pentru casa

decoratiuni de toamna pentru casa

Lumanarile – sigur ca Yankee Candle miros excelent, ard perfect si sunt cele mai dragi lumanari pentru mine. Dar exista variante de lumanari mult mai ieftine si care isi fac treaba in ceea ce priveste atmosfera din casa. Eu iau lumanari la pahar de la Pepco, 6 lei bucata, excelente. La fel de bine puteti folosi si lumanarile pastila, pe care le gasiti in toate aromele si un set de 18 bucati costa 6-7 lei.

Florile artificiale – sunt mereu o investitie buna, pentru ca…nu mor 🙂 La magazinele cu decoratiuni interioare veti gasi flori artificiale foarte bine realizate, abia le deosebesti de cele naturale. Eu am flori artificiale in functie de sezon, pe care le folosesc de ani de zile. In plus, la magazinele Remarcabil sau Nobila Casa gasiti flori artificiale la preturi foarte accesibile si de o foarte buna calitate.

decoratiuni de toamna pentru casa

Cumpara decoratiuni “de sezon” in “extra sezon”. In cazul in care va intrebati cum am reusit sa strang atat de multe decoratiuni de-a lungul timpului? Raspunsul e foarte simlplu: cumpar decoratiuni pentru Craciunul urmator in ianuarie, cand le gasesc si cu 80% reducere. 90% din toate obiectele decorative pe care le am sunt cumparate la reducere, de la targuri de vechituri sau din magazine second-hand. Depinde doar de imaginatia si de gusturile voastre pentru a transforma o carafa pe care nu ar da nimeni 2 lei la targul de vechituri sa o transformati intr-o mica opera de arta!

Fetele de perna decorative sunt la fel, o metoda super-accesibila pentru a decora! La Pepco sau H&M Home gasiti fete de perna in culori, texturi si imprimeuri pentru fiecare anotimp. Acesta este al doilea an cand folosesc aceste fete de perna pentru toama/iarna, deci la 15-20 lei fata de perna, si-au scos banii si vor continua sa amortizeze investitia si in anii urmatori. Am fete de perne decorative pentru primavara/vara, toamna/iarna si Craciun. Partea faina este ca, tinandu-le pe perna doar 2-3 luni, nu apuci sa te plictisesti de ele, deci, ti-e chiar drag sa le folosesti si in sezonul urmator. In plus, pernele decorative sezonale, dau un suflu complet nou canapelei, mai ales daca schimbati si paturica/cuvertura in functie de sezon.

decoratiuni de toamna pentru casa

Pinterest si proiectele DIY. Pe Pinterest veti gasi o multime de idei pentru proiecte de handmade si DIY (Do It Yourself) foarte ingenioase, usor de facut si super-economice. Va sugerez sa dati o simpla cautare de genul “fall DIY projects” si…vi se va deschide un nou univers! 🙂 In VLOG veti vedea cum am facut o coronita pentru toamna cu material putine si foarte economica, iar mai jos va las alte doua idei de DIY-uri tematice pentru toamna.

decoratiuni de toamna pentru casa

decoratiuni de toamna pentru casa

Pistolul cu lipici/silicon sau glue gun il gasiti la magazinele de bircolaj, la magazine de art/hobby/craft, nu costa mult deloc si il folositi mult si bine. Eu il am pe al meu de vreo 5 ani si l-am utilizat…nu pana la epuizare, se pare 🙂

Va invit cu mare drag sa dati PLAY mai jos pentru turul casutei noastre decorate pentru toamna ♥

Daca doriti sa ne urmariti si pe YouTube, puteti apasa SUBSCRIBE/ABONARE aici: http://bit.ly/2kN0JaT si apasati clopotelul din dreapta-sus pentru a fi notficat de fiecare data cand punem un video nou ♥

Ma gasiti si pe Instagram, unde postez zi de zi. Trebuie doar sa cautati @teoskitchen sau Teodora Istrati ♥

5 Comments

  1. Roxana M

    Toate-s bune si frumoase atata timp cat nu au un dracusor in casa care trage de toate. “Mami, de ce sunt globurile pe jos?” “Mami, de ce nu pot sa ma joc cu bufnita aia?”
    Oricum, tare fain, eu sunt asa antitalent ca nici decoratiuni permanente nu sunt in stare sa imi pun
    te pup,
    Roxana

    • Draga Roxana, iti multumesc pentru aprecieri. Asa e, cat copiii sunt mici este mai dificil sa decoram casuta cu lucursoare care sunt la nivelul lor. Poate gasesti o solutie pentru cateva decoratiuni pe etajere sau mobila. Uneori, chiar si un buchet simpatic de flori asezat pe masa schimba total aerul casutei.

  2. Marina

    Arata extraordinar totul! Felicitari! As avea o intrebare, de unde ai luat tavita cu luminite? Este superba!

  3. Un articol plin de informatii interesante menite sa starneasca imaginatia. Imi plac foarte mult decoratiunile, simple si de bun gust.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.