Frittata cu paste

Mancarurile rapide si delicioase ne salveaza de foarte multe ori din situatiile de genul “mama, mor de foame!”, “ce mancam azi?”, “avem ceva bun”? 🙂 La fel ca voi, cunosc foarte foarte bine aceste situatii si mereu am un as in maneca, reteta ACEEA care se pregateste usor si ne bucura sufletele si burticile. Azi, reteta ACEEA este reteta de Frittata cu paste.

frittata cu paste

Frittata cu paste – Tot ce trebuie sa stii despre reteta:

  • Frittata este un preparat de origine italiana, pe baza de oua, ca o omleta sau un quiche fara crusta de aluat. Pe langa ouale batute si parmezan, frittata are intodeauna si un ingredient optional: cartofi, legume, carne. In cazul nostru? Delicioasele tagliattele 100% grau dur de la Paste Baneasa.
  • Ouale trebuie batute foarte bine: cu cat incorporam mai mult aer in compozitie, cu atat frittata va fi mai pufoasa.

frittata cu paste

  • Frittata se coace la foc foarte mic, pana face o crusta bine rumenita. Este important sa o coacem la foc mic pentru a se patrunde si a se coace la si la interior.
  • Frittata cu paste este delicioasa si imediat ce o scoatem din tigaie, dar este foarte buna si rece. De aceea, puteti sa o pregatiti si pentru a doua zi la birou sau pentru pachetelul de la scoala, mai ales pentru copiii mai mari, cei care stau si la semi-internat.

frittata cu paste

Frittata cu paste – De ce aleg pastele 100% grau dur de la Baneasa

  • Spre deosebire de pastele din grau moale (sau grau comun), pastele din grau dur au o cantitate mai mare de proteine, un indice glicemic mai mic, cantitati mai mici de amidon si apa.
  • Sunt, deci, mai sanatoase 🙂
  • Isi pastreaza foarte bine forma la fiert, sunt perfecte pentru a fi fierte “al dente”
  • Au o culoare galbena minunata si gustul caracteristic pastelor de calitate

frittata cu paste

Ingrediente pentru Frittata cu paste (4-6 portii):

frittata cu paste

Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj: in 3 litri de apa cu sare. Cand apa clocoteste, punem tagliatellele si le fierbem 5 minute. Le scurgem apoi de apa. Batem ouale ca pentru omleta. Adaugam sunca taiata cubulete, parmezanul dat pe razatoare. Punem pastele, untul, sare si piper dupa gust.

frittata cu paste

Intr-o tigaie cu diametrul de 20-22cm, incingem uleiul de masline. Punem amestecul cu taglietelle si ou, nivelam bine cu spatula. Prajim frittata cu paste la foc mic, pana face o crusta pe partea de jos si este frumos rumenita.

frittata cu paste

O rasturnam pe o farfurie si apoi, prin alunecare, o punem din nou in tigaie pentru a se rumeni pe ambele parti.

frittata cu paste

Asa a aratat Frittata cu paste pe masa noastra de azi, la un mini-brunch in balcon, sau un mic dejun tarziu, intr-o zi lenesa de sambata, dupa prima saptamana de scoala ♥

frittata cu paste

In compozitie puteti adauga si porumb, mazare, legume fierte, alte tipuri de carne, de exemplu ramasitele de la friptura de aseara. Condimentati dupa gust cu sare, piper si, daca va plac, ierburi aromatice: patrunjel, marar (merge foarte bine cu ouale), rozmarin, salvie. Orice combinatie de ingrediente, gusturi si arome care va place, va face o Frittata cu paste EX-CE-LENTA! ♥

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.