Paste cu sos de mascarpone si bacon

Paste cu sos de mascarpone si bacon – o reteta de paste pe gustul intregii familii!

paste cu sps de mascarpone si bacon

Cinele noastre din timpul saptamanii, cand ne impartim intre munca si teme, birou si activitati extra-scolare, sunt mereu cine rapide, dar neaparat gatite in casa. De aceea, pastele sunt o alegere excelenta pentru cina din timpul saptamanii: se pregatesc rapid, sunt usor de facut si mai ales extrem de versatile! Puteti pregati paste in diverse vatiante, cu ingrediente care mai de care, ca sa fiti siguri ca sunt pe gustul tuturor! Iar reteta de Paste cu sos de mascarpone si bacon sunt o optiune perfecta pentru intreaga familie!

Incearca si reteta de Paste cu mascarpone si rosii uscate (click pentru a accesa reteta) ♥

paste cu sps de mascarpone si bacon

Paste cu sos de mascarpone si bacon – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Puteti folosi paste proaspete sau paste uscate. Pastele proaspete au un timp mai mic de fierbere si un gust special, de aceea le-am ales pentru reteta de Paste cu sos de mascarpone si bacon.
  • Ce puteti folosi pe langa bacon, ceapa si usturoi? Ciuperci, poumb, broccoli pe care il opariti putin inainte, mazare fiarta sau din conserva.
  • Daca doriti un sos mai lichid, avand in vedere ca sosul de mascarpone este destul de dens, adaugati o data cu pastele si o jumatate de polonic din apa in care au fiert pastele. Aceasta apa este plina de amidon, astfel ca subtiaza sosul insa fara a-i compromite cremozitatea.

paste cu sos de mascarpone si bacon

Paste cu sos de mascarpone si bacon – si mai multe informatii utile

  • Pentru fiecare 100g paste (proaspete sau uscate) punem la fiert 1 litru de apa cu sare. Este foarte important sa fierbem pastele in apa suficienta pentru ca pastele sa aiba loc sa se “desfasoare”.
  • Pentru o persoana calculam 80-100g paste inainte e a le fierbe. Aceasta este portia ideala.
  • Toate ingredientele pentru reteta de Paste cu sos de mascarpone si bacon le gasiti in magazinele Lidl

paste cu sps de mascarpone si bacon

Ingrediente pentru 4 portii de Paste cu sos de mascarpone si bacon

  • 400g tagliatelle proaspete Chef Select
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • 250g cubulete bacon Dulano
  • o ceapa alba
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri sau trecuti prin presa
  • 250g mascarpone Lovilio
  • sare Castello
  • piper Kania
  • o legatura patrunjel verde taiat marunt
  • un ardei iute (optional)

paste cu sos de mascarpone si bacon

Mai intai punem la fiert apa pentru paste. Mai exact 4 litri de apa si o lingurita de sare. Cat timp clocoteste apa, ne putem ocupa de sos. Intr-o tigaie incapatoare, incgingem uleiul de masline. Punem apoi cubuletele de bacon, ceapa taiata marunt si cateii de usturoi taiati felii subtiri sau trecuti prin presa. Le calim pe toate impreuna pana ceapa este sticloasa si baconul usor rumenit. Punem mascarpone, condimentam dupa gust cu sare si piper. Nu uitati ca si baconul este sarat, deci este ideal sa gustati inainte de a sara. Punem pe foc pana se topeste mascarpone si avem un sis cremos. Adaugam pastele fierte, direct din apa, fara a le scurge sau a le trece pe sub jet de apa rece. Daca e nevoie, mai adaugam din apa in care au fiert pastele, pentru a regla cremozitatea sosului.

paste cu sos de mascarpone si bacon

La final, nu ne ramane decat sa mai punem sare si piper daca este nevoie, apoi patrunjelul taiat marunt si rondele de ardei iute.

Sa va fie de cel mai bine, dragile mele dragi! Luca va recomanda sa le mancati calde-calde, imediat ce le luati de pe foc. Eu va recomand, daca va raman resturi si pe a doua zi, sa le puneti intr-un vas termorezistent, sa radeti deasupra putina mozzarella si sa le dati la cuptor pentru niste delicioase Paste cu sos de mascarpone si bacon GRATINATE ♥ 

 

6 Comments

  1. Isabela

    Super rețetă! Doar ce am devorat o porție, și ieșit mai ceva ca la vapiano! Super Teo!!!

  2. Simona

    O rețeta pe cât de simpla și rapida, pe atât de buna! Mmmm! Băiatul meu a lins farfuria. Multumim, Teo!

  3. Andreea Marginean

    Tocmai ce am le-am încercat și eu. Sunt foarte foarte bune, merita încercate și sunt și rapid de făcut Mulțumim Teo pentru încă o rețeta atat de delicioasa ❤️

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.