Piept de pui la cuptor

Hai sa vobim despre cina voastra de azi! V-am pregatit o reteta super-rapida si totodata excelenta – Piept de pui la cuptor! ♥

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor – o reteta rapida pe care orice gospo-diva TREBUIE sa o stie! ♥

  • Este perfecta cand ai foarte putin timp la dispozitie pentru a pregati cina sau pranzul, dar vrei o mancare gatita delicioasa, pe care ai pregatit-o tu!
  • Poate fi folosita la pranz, la cina si, de ce nu, la mesele in familie, pentru ca e usor de pregatit in cantitati mari!
Piept de pui la cuptor
  • Poti folosi si cotlete sau pulpa de porc, curcan sau in principiu, orice carne pe care o poti bate ca pentru snitele.
  • Poti pune totul in tava, acoperi cu folie de plastic si dai la cuptor chiar inaite de masa!
  • Cu cat carnea este taiata mai subtire, cu atat se va face mai repede!

Toate ingredientele pentru reteta de Piept de pui la cuptor le gasiti in magazinele Lidl

Ingrediente pentru 4 portii de Piept de pui la cuptor

  • 800g piept de pui dezosat, feliat
  • 50ml ulei de masline extra-virgin Primadonna
  • 2 linguri condimente pentru piept de pui Mikado
  • 200g crema de branza natur Goldessa
  • 200g iaurt grecesc Pilos
  • 200g mozzarella razuita Milbona
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper
piept de pui la cuptor

Punem intr-un bol pieptul de pui, uleiul de masline, condimentele. Amestecam foarte bine, astfel incat puiul sa fie complet acoperit de ulei si condimente. Daca avem timp, lasam puiul cateva ore la marinat. Daca nu, il punem direct in tava, pe hartie de copt. Intr-un bol amestecam crema de branza, iaurtul, patrunjel tocat marunt, sare si piper. Trebuie sa avem o crema omogena. Distribuim crema obtinuta pe bucatile de piept de pui.


Punem deasupra mozzarella data pe razatoare. Dam totul la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-45 minute sau pana pieptul de pui este facut si mozzarella foarte bine rumenita. Verificam pieptul de pui cu o furculita: este gata cand sucurile care curg din carne sunt clare, fara urme de sange.

piept de pui la cuptor

Pentru servire, am pregatit o salata simpla, pe care o punem peste pieptul de pui si care se potriveste perfect: are o textura crocanta si contrasteaza cu puiul cremos.

piept de pui la cuptor

Va garantez ca este o reteta pe care o va iubi toata lumea! Sa va fie de cel mai bine si abia astept sa o incercati!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.