Cheesecake cu mascarpone si capsune

Cheesecake cu mascarpone si capsune sau “cum sa pui toata primavara pe masa” 😊 Asta e reteta noatra de azi. Totusi, desi arata delicios si pare o reteta foarte “muncita”, reteta de Cheesecake cu mascarpone si capsune este foarte simplu de pregatit, mai aveti daca folositi un mixer sau un robot de bucatarie!

cheesecake cu capsune

Cheesecake cu mascarpone si capsune – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Este un cheesecake fara coacere, deci ne bazam pe galtina. Un pliculet de gelatina de 10g este suficient pentru intreaga cantitate de cheesecake. Nu folosim mai mult pentru ca va afecta gustul prajiturii.
  • Cum folosim gelatina corect? Daca folosim gelatina fin maruntita alba sau publere, o punem la inmuiat in apa rece. 50ml de apa pentru 10g gelatina. Amestecam bine si lasam gelatina sa se umfle pana devine un jeleu. Incalzim jeleul in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sau pe baie de abur pana devine lichida. Este foarte important ca gelatina sa NU fiarba. Daca gelatina fierbe, isi pierde proprietatile.
  • Ca idee, un plic de 10g gelatina (suficient pentru a inchega 500ml lichid) este echivalentul a 6 foi de gelatina mari.

cheesecake cu capsune

  • Pentru cele mai bune rezultate, e important ca Cheesecake cu mascarpone si capsune sa stea la frigider cel putin 4-5 ore, de preferinta peste noapte.
  • Capsunele folosite le puteti face piure, asa cum am facut eu, sau le puteti taia bucatele si incorpora in crema de branza, apoi sa decorati totul cu fructe proaspete.
  • Desigur, puteti folosi si alte fructe pe care sa le transformati intr-un piure delicios, numai bun de incorporat in cheesecake caise, piersici (proaspete sau din compot), ananas etc

cheesecake cu capsune

  • La capitolul biscuiti, este necesar sa folositi biscuiti digestivi, care sunt mult mai duri decat biscutii clasici, cum ar fi Petit Beurre. Biscuitii clasici absorb mult prea mult unt si blatul nu mai iese la fel de bine.
  • Eu am folosit o tava de 30 cm diametru. Este ideal sa folositi o tava cu peretii detasabili. Daca doriti un Cheesecake cu mascarpone si capsune mai inalt, folositi o tava de 20cm sau dublati cantitatile din reteta pentru o tava de 30-35 cm.

cheesecake cu capsune

Toate ingredientele pentru reteta de Cheeesecake cu mascarpone si capsune le gasiti in magazinele Lidl

Ingrediente pentru 8-10 portii Cheesecake cu mascarpone si capsune

  • 250g biscuiti digestivi Sondey
  • 100g unt Milbona topit
  • 400g (2 cutii) crema de branza Goldessa natur
  • 250g mascarpone Lovilio
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100g zahar pudra Castello
  • un pliculet (10g) gelatina Castello
  • 300g capsune proaspete
  • 100g zahar tos

cheesecake cu capsune

Mai intai pregatim tava cu pereti detasabili de 30cm diametru. Tapetam fundul cu hartie de copt, ungem peretii cu unt. Pregatim gelatina: o amestecam cu 50ml apa si o lasam sa se umfle pana devine ca un jeleu. Dam prin blender biscuitii si untul topit. Punem compozitia obtinuta in tava, o tasam si nivelam cu o spatula. Dam blatul la frigider pana ne ocupam de umplutura.

cheesecake cu capsune

Dam prin blender capsunele si zaharul tos pana avem un piure. Il punem la foc mediu si il lasam sa fiarba pana devine ca un gem. Il lasam sa se raceasca pana pregatim crema de branza. Punem in umplutura crema de branza, mascarpone, vanilia, zaharul pudra. Amestecam foarte bine, pana avem o compozitie cremoasa. Adaugam gelatina topita, amestecam. Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti.

cheesecake cu capsune

Punem deasupra jeleul de capsune, trecem prin el un cutit, pentru efectul de marmorare. Dam totul la rece minim 4-5 ore, de preferinta peste noapte.

cheesecake cu capsune

Inainte de feliere, scoatem Cheesecake cu mascarpone si capsune din frigider si il lasam 5 minute pe blat. Apoi indepartam inelul tavii si…ne bucuram de un cheesecake delicious, racoros, nu prea dulce si plin de aroma! Sa va fie de cel mai bine!

cheesecake cu capsune

Iubesti retetele de cheesecake? Gasesti AICI intreaga colectie de RETETE DE CHEESECAKE

 

 

 

 

 

 

8 Comments

  1. Buna, la mine nu s-au închegat calumea peste noapte:( Cred că nu am folosit gelatina cum trebuie. Oare se poate sa îl pun la cuptor și să urmez pașii că la un chessecake cu coacere?

    • Salutare. Nu, nu il pune in cuptor pentru ca nu ai rezolvat nimic. Este posibil ca gelatina sa fi atins punctul de fierbere, caz in care isi pierde din proprietati, deci nu se va intari la fel de bine.

      • Nici mie nu mi s-a inchegat blatul si partea de sus unde am pus căpșunile.
        Cred că trebuie mai mult unt in blat.Crema de brânză trebuie lăsată la intarit la frigider si abea după aceea pus sosul de căpșuni deasupra si ce cred ca ar mai trebui e gelatina in sosul de capsuni.

        Gustul este minunat, nimic de zis…

        • Salut, Miri. Nu mai este nevoie de gelatina. Daca punem mai multa gelatina vom avea un cheesecake foarte ferm, mult prea ferm. Se vede si din poze ca stratul final de capsune nu este super intarit. Si nici nu ne dorim sa fie foarte tare, ci mai fluid, ca si cum am pune o dulceata pe deasupra.

  2. Bună!
    Pot sa folosesc dublu mascarpone și jumătate din cantitatea de crema de brânză?
    Nu am găsit mascarpone cutie mica și am luat cutie mare. Nu știu ce sa fac cu cealaltă jumătate.
    Mulțumesc!

    • Salut, da. Ajusteaza cantitatule astfel incat la final sa ai +/- aceeasi cantitate de branza (intelegand mascarpone+crema de branza).

    • Teodora Hiritiu

      Buna,
      Nici la mine nu s-a intarit destul desi a stat toata noaptea la frigider.. Gustul ft bun intr-adevar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.