Gnocchi cu sos de vodka

Ghocchi cu sos de vodka – o reteta perfecta pentru cinele din timpul saptamanii, cand ai nevoie de o reteta rapida, usor de preparat, cu ingrediente la indemana! Cert este ca, pana fierbe apa si fierb gnocchi, sosul de vodka va fi gata! Este un sos foarte cremos si ultra-aromat!

gnocchi cu sos de vodka

Gnocchi cu sos de vodka – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Ce fel de gnocchi folosim? Pentru a scurta considerabil timpul de preparare al retetei, asa cum va spuneam mai sus, folosim gnocchi proaspeti, pe care ii gasiti la orice hypermarket, la vitrinele frigorifice, unde sunt de obicei si paste proaspete.
  • Daca dorim sa pregatim gnocchi in casa, reteta de Gnocchi cu sos de vodka poate deveni un proiect fain de weekend si puteti prepara gnocchi impreuna cu cei mici, de exemplu, ca o activitate impreuna in bucatarie. Puteti folosi cu incredere reteta mea de Gnocchi facuti in casa (click pentru a accesa reteta).
  • Cremozitatea sosului este data de passata foarte cremoasa, de smantana dulce si de unt. Combinatia acestor 3 ingrediente, plus o aroma subtila de vodka si o mana de parmesan proaspat razuit la final? Pffff! Nu veti regreta ca ati incercat reteta!

gnocchi cu sos de vodka

Gnocchi cu sos de vodka – Ce passata alegem pentru un gust intens si un sos cremos?

Pentru reteta de Gnocchi cu sos de vodka folosim Passata de la Mutti, cu siguranta passata mea preferata si va spun si de ce: este dulce, cremoasa si de un rosu intens! Toate astea pentru ca se folosesc 2 kg de rosii pentru a obtine 1 kg de passata, toate rosiile sunt transformate in passata la mai putin de 24 de ore de cand sunt culese si sunt culese numai cand sunt perfect coapte! In plus, passata Mutti vine intr-o varietate de sortimente, astfel veti gasi de fiecare data una potrivita pentru reteta voastra!

gnocchi cu sos de vodka

Ingrediente pentru 4 portii Gnocchi cu sos de vodka:

  • 500g gnocchi proaspeti
  • 50ml ulei de masline extra-virgin
  • 5-6 catei de usturoi
  • o lingura busuioc uscat (3 linguri busuioc proaspat)
  • 500ml rosii pasate la sticla Mutti
  • 100ml vodka
  • 100ml smantana dulce
  • 20g unt
  • 50g parmesan proaspat razuit
  • sare si piper dupa gust

gnocchi cu sos de vodka

Intr-o oala incapatoare punem la fiert 4 litri apa cu o lingurita de sare. Cand apa fierbe, punem gnocchi. Ii lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, avand in vedere ca se ridica la suprafata cand sunt fierti.

Intre timp, pregatim sosul: incigem intr-o tigaie mare uleiul de masline, punem usturoiul si busuiocul. Le calim impreuna 1 minut, avand grija cu usturoiul sa nu se rumeneasca prea tare, pentru ca devine amar. Punem passata de rosii, sare si piper dupa gust si lasam la foc mediu 3-4 minute. Apoi adaugam vodka, scadem focul, lasam totul 3 minute pe foc. La ultimul clocot punem smantana dulce si untul si amestecam pana avem un sos omogen. Scurgem gnocchi din apa in care au fiert si ii punem peste sos. Amestecam bine. La servire punem si parmesan razuit.

gnocchi cu sos de vodka

Desigur, pentru o poza cat mai reusita si ca sa vedeti exact cum arata gnocchi si sosul separat, nu le-am amestecat in tigaie. Dar sugestia mea este, pentru mesele voastre in familie si o cina cat mai delicioasa, sa amestecati gnocchi fierbinti si sosul fierbinte direct in tigaie si nu in farfurie.

gnocchi cu sos de vodka

Sa va fie de cel mai bine! P.S. da da, sosul de passata si vodka merge nu doar pentru gnocchi, ci pentru orice fel de paste aveti la indemana in camara!

gnocchi cu sos de vodka

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.